Hur matar du ett barn korrekt med en blandning?

Bröstmjölk är utan tvekan den bästa maten för en nyfödd, men vad händer om din mamma har problem med laktation? Det är uppenbart att barnet utan mjölk automatiskt byts till artificiell utfodring, men det händer också att bröstmjölk är, men det räcker inte. Här uppstår unga mammor med frågor om hur och när man ska komplettera ett barn med en blandning.

Blandad matning

Innan du bestämmer om det är möjligt att komplettera barnet med en blandning, är det nödvändigt att besöka barnläkaren. Endast en läkare på grundval av vägning och undersökning av barnet bestämmer om det är nödvändigt att blanda och hur man matar barnet korrekt med en blandning så att han inte ger upp bröstmjölk alls. Invägning sker före och efter amning. Dessutom gäller det dagliga antalet urinering. Om det är mindre än 12, är barnet klart underernärda.

Vi matar ordentligt

Iakttagande av reglerna för införande av kompletterande livsmedel kan du undvika att ge amning från naturlig utfodring. Först är det första du har att erbjuda ett hungrigt barn bröstet. Först efter den fullständiga förödelsen av båda brösten kan du erbjuda en blandning. Och blandningen ska ges från en sked, eftersom sugande genom bröstvårtan snabbt blir vana och barnet kommer att inse att detta är lättare och kommer att ge upp från bröstet. Kom ihåg att varje blandning injiceras med mikrodoser, så att barnets kropp kan anpassa sig till nya livsmedel.

Val av blandning

Att rekommendera en viss blandning till alla barn är en utopi. Det bör väljas individuellt och titta på barnets kroppsreaktion. Bara ett experimentellt sätt, min mamma kommer att kunna avgöra vilken blandning som är bättre att mata sin bebis. Barnläkare råder anpassade blandningar, som är närmast i komposition till moderns mjölk: Nutrilon, Nan, Nutricia.