Ljuskronor till vardagsrummet

Belysning är inte det sista värdet i den allmänna atmosfären som råder i huset, särskilt i rummet där de flesta familjemedlemmar är närvarande eller gästerna mottas.

Ljuskronan till vardagsrummet bör väljas noggrant med hänsyn till minst två kriterier: För det första borde det helst passa in i rummet, och för det andra ska det bara vara vackert. Idag kan du välja en ljuskrona för varje smak, modellerna kommer i olika former, färger, stilar - allt detta kommer att göra huset mysigt.

Ljuskronor i olika stilar

Ljuskronor till vardagsrummet i klassisk stil , som tidigare, är populära och vanliga. Deras utseende är lyxigt och presentabelt, de är perfekta för ett interiör i ett rum, vars stil är både klassisk och modern.

Om vardagsrummet är tillverkat i Provence , som kännetecknas av eleganta textilier och känsliga blommönster, bör ljuskronan för det väljas av färgat glas, vilket är idealiskt för färgdesign.

Fans av minimalism kan rådas ljuskronor till vardagsrummet i en högteknologisk stil , lakonisk i form, med små nyanser, ljuslampor. De har ofta en flexibel ram, och kan också ändra takvinkeln på taken. Ljuskronor till vardagsrummet i denna stil är alltid originella och moderna.

Älskare av antiken, naturligtvis, lämpar sig för vardagsrumskronorna i jugendstil med sina utsmyckade och krökta element. I sådana ljuskronor finns inga detaljer om lysande krom, metallelementen i dem är täckta med färg för koppar och brons och förlorar inte sin glans över tiden. Sådana ljuskronor är särskilt bra i privata hus. Snygga ljuskronor till vardagsrum med böjda linjer, gjorda av mässing, koppar och brons, är igen på modet och är en trend på den moderna marknaden.

Kandelare till vardagsrummet i modern stil kännetecknas ofta av minimalism, medan de är funktionella och eleganta, gjorda av moderna material, ofta utrustade med halogen, energibesparande glödlampor.

Ljuskronor till vardagsrummet i loftstilen är mycket lakoniska i form, skiljer sig från frånvaron av ornament, ibland har de ett "gammalt" utseende. Ljuskronor i denna stil kan vara i form av en fotogen eller se ut som ett gammalt skepps lykta.

Olika typer av ljuskronor

För älskare av lyx är den perfekta lösningen att köpa en kristallkrona till vardagsrummet, det kommer att lägga till ett rum med briljans och högtidlighet.

För vardagsrummet, där det finns en öppen spis, kan du råda en smidd ljuskrona - den passar harmoniskt in i rummet, speciellt om dess konstruktion använder trä, koppar och förgyllning.

Om lokalerna är låga tak, skulle ett sådant vardagsrum vara ett förnuftigt beslut att använda en platt ljuskrona som ligger under taket.