Lampa av trä

Om du har husdjur, så var det nödvändigt att säkert kollidera med den här enheten i veterinärklinikerna. Under Woods lampa kunde dina fyrbenta vänner kolla på närvaro av berövande. Denna inspektion borde ha varit ihågkommen till dig, eftersom det krävde att han mörka ut skåpet och lysa en fluorescerande lampa på djuret. Du kommer bli förvånad ännu mer när du lär dig att samma procedur utförs för människor. Och samma lampa är ingen annan än Woods lampa.

Svart trälampa för diagnos av hudsjukdomar

Uppfattade denna enhet var en amerikansk. Fysik Vood lyckades hitta en rationell tillämpning av en fluorescerande glödlampa som avger ultravioletta vågor. Den sista i längden kan nå 360-370 nanometer och kallas svart ljus. Enligt driftsprincipen liknar den här enheten den mer kända installationen för kvartsrum. Det är bara glödet från Woods lampa, synligt för ögat, är svagare och ofarligt.

Kärnan i undersökningen är ganska enkel. Om det i de hudområden där vågorna kommer till finns det åtminstone några tecken på den vitala aktiviteten hos skadliga mikroorganismer, börjar de att lysa. I dermatologin används trälampan för att diagnostisera sjukdomar som:

Dessutom visar ultraviolett strålning på ett tillförlitligt sätt närvaron av inflammatoriska processer på huden.

Det finns många fördelar med att använda trälampan. Kanske är det viktigaste av dem effektivitet. Resultatet av undersökningen kan vara klart om några minuter efter det att det är klart, och följaktligen kan behandlingen ordineras omedelbart. Medan traditionella dermatologiska analyser avkodar minst 24 timmar, får man ytterligare tid för skadliga mikroorganismer.

Du kan påverka glöden av träets lampa på bar hud, på slemhinnan och i hårbotten. Dessutom tillåter den här enheten även att undersöka tillståndet av naglar och ögonbryn.

Det finns inga kontraindikationer för användningen av denna undersökningsmetod. Han är helt ofarlig. Applicera lampan mer än en gång. Under behandling används dermatologerna för att utvärdera effektiviteten av behandlingen.

Funktioner inspektion under lampan Wood

Varför skadas mikroorganismer som påverkas av ultraviolett ljus, säger experter inte på ett tillförlitligt sätt. Men det faktum att denna funktion är väldigt mycket i medicinens händer är ingen tvekan.

Alltid under procedurens gång ska ögon och hud på ämnets ansikte täckas med ett litet tygförband. För att resultaten av undersökningen ska vara korrekta måste den noggrant behandlas med speciella medel före hudens början. Även mikroskopiska partiklar av svett eller kosmetika kan vara förvirrande. Om det finns skador på ytan av epidermis är det inte önskvärt att agera på det med luminescens.

Bestäm problemet under ultraviolett kan vara med sin färg:

Om undersökningen utförs i ett tidigt skede av sjukdomen kan glödet väl vara frånvarande. I det här fallet faktiskt bli traditionella metoder för forskning.

Överraskande ser även olika typer av hud ut under lampan:

  1. Känslig hud som påverkas av ultraviolett strålning lyser lila.
  2. Torr - ger en mild turkosglöd.
  3. Om huden är helt frisk och fri från eventuella infektioner eller svampskador, lyser den ljusblå.
  4. Oljig hud kan kännas igen av en blå nyans.