Oleander - reproduktion av sticklingar

Oleander - en prydnadsväxt som trivs med de omgivande blommorna vit eller rosa nyans. När det är utspätt och bryr sig om det ska det vara försiktigt, eftersom saften av växten är en extremt skadlig substans. Den mest kända avelsmetoden, där en ny oleander erhålls, är utbredning av sticklingar.

Andra metoder är också giltiga. Till exempel avel med frön eller luftlager. Efter att ha tagit reda på hur man kan multiplicera oleander med sticklingar, är det första att göra och vänta till våren eller hösten. Dessa två årstider är lämpliga för förökning.

Hur odlar man en oleander från ett handtag?

Reproduktion av oleander med sticklingar hemma börjar med att skära av skottet. Grenen måste vara ca 10 cm lång. Den skurna platsen lämnas inte obehandlad. För detta används hackad kol. De strö en skiva och låt torka en stund. Sticklingar placeras i en blandning av samma och sand. Ett annat lämpligt substrat är perlit. Runt stekarna häll sand och kol.

Om du skapar de nödvändiga villkoren kommer rötterna att visas på en vecka. För att detta ska ske uppfylls följande krav:

Att inte veta hur man roterar oleander med handtag, det kommer att vara användbart att lära sig att detta händer särskilt effektivt i vatten med tillsats av kol. När rötterna har utvecklats anses växten ha nått det önskade tillståndet och flyttas till potten.

Att oroa sig för hur man odlar en oleander från ett handtag är inte värt det, för det finns inget komplicerat i detta. Det viktigaste är att välja rätt jord, som kommer att innehålla en viss procentandel av gräsjord, lövmark, humus, torv, sand. Men du kan använda marken från trädgården. Det är bara viktigt att det är svagt surt eller neutralt. För desinfektion av blomman fryser den beredda jorden.

Anläggningen behöver den enklaste vården. I gengäld kommer det att tacka den frodiga blomman som kommer att behaga dig under en lång tid.