Komplexa gödselmedel - pantsättning av en rik skörd

Komplexa växtgödselmedel används för bättre växttillväxt, skadedjursbekämpning och avkastningsökning, vilket inkluderar minst två mineraler som krävs för växten. De kan användas på olika typer av mark både under presowing perioden och i alla stadier av vegetation.

Komplexa gödningsmedel för trädgård och trädgård

Populariteten av denna typ av mineralgödsel beror på förekomst av ett stort antal fördelar, men först om bristen, eftersom det bara är ett - ett litet sortiment som inte ger möjlighet att välja för varje kultur ett idealiskt alternativ.

 1. Eftersom kompositionen innefattar flera komponenter uppnås en hög koncentration av användbara element. Samtidigt är natrium, klor och andra skadliga ämnen antingen i minsta mängder eller helt saknar.
 2. Användningen av komplexa gödningsmedel bidrar till att spara pengar, såväl som lagrings- och transportutrymme.
 3. Den positiva effekten med användning av sådana tillsatser uppnås även med otillräcklig fuktighet.
 4. Det är möjligt att använda tillsatser för grödor för vilka en ökning av det osmotiska trycket i jordlösningen är oacceptabelt.

Komplex gödsel för tomater

Eftersom tomater är en vanlig grönsak har producenter utvecklat för denna kultur, balanserade föreningar på användbara ämnen. Komplex mineralgödsel för tomater ger full näring med grundläggande element, vilket positivt påverkar jordens bördighet och ökar utbytet. Bland dem kan vi skilja:

 1. Kaliummonofosfat. Kompositionen innehåller fosfor och kalium, vilket hjälper till att förbättra metabolism. Tillsatsen får användas i lösning (15 g per hink vatten) och i torr form (häll ut på 10 cm avstånd från stammen). Det är bättre att använda i den generativa utvecklingsfasen.
 2. Kalciumnitrat. Kompositionen innefattar kalcium och kväve. Främjar aktiv tillväxt och landskap. På en hink med vatten måste du ta 20 g tillägg. Användning rekommenderas före blomning och utseendet av frukt. För sprayning applicera 1% lösning.

Komplex gödsel för potatis

Rotsystemet i denna växt är svagt och tränger djupt in i jorden för att få näringsämnen det inte kan, men knölarna tas från jordens övre lager, så det är viktigt att kompensera för förlusterna. Populära komplexa gödselmedel för potatis:

 1. Kaliumnitrat. Innehåller kalium och kväve, därför är överdosering mycket effektiv. För varje 1 kvm är det rekommenderat att använda 15-20 g.
 2. Nitrofos. Det finns kväve och fosfor i kompositionen. Att göra en komplex mineralgödsel för grönsaker bör vara på hösten med djupt plogning av marken.

photo3

Komplex gödsel för jordgubbar

Tillsats av mineral tillsatser bidrar till att bibehålla plantornas hälsa, öka utbytet och skydda mot olika sjukdomar och insekter. När du väljer ett komplext mineralgödsel för jordgubbar, styras av de mest populära alternativen:

 1. Diammoniumfosfat. Sammansättningen av denna tillsats innehåller många ämnen: kalcium, magnesium, svavel, kalium, fosfor och kväve. På grund av den granulära formen sprids användbara ämnen i jorden jämnt.
 2. Ammofos. Innehåller fosfor och kväve, och det kan användas för alla typer av jord. Ett sådant gödningsmedel mättar växten med de nödvändiga ämnena, vilket är viktigt för god utveckling och förbättring av skyddsförmågan för olika sjukdomar.
 3. NPK. Sammansättningen innefattar mycket svavel, ca 2%. Använd det ska vara på sommaren efter blomningen är över. Det är viktigt att applicera ett komplext gödningsmedel omedelbart till vatten jordgubbar. För 10 liter vatten bör ta 1,5 matchbox matning.

Komplex gödsel för hallon

Om busken är hälsosam kommer den att ha tjocka skott på ca 2 m i höjden, och grödan kommer att vara ca 1 kg från busken. För att uppnå detta rekommenderas att använda tillsatser. Komplexa gödselmedel för trädgården kan tillverkas självständigt, men det är bara viktigt att korrekt observera proportionerna, annars kommer ytterligare befruktning endast att skada växten.

 1. Blanda 30 g ammoniumnitrat, 60 g superfosfat och 40 g kaliumsalt. Alla ingredienser ska vara väl blandade. Det är nödvändigt att göra sådana komplexa gödselmedel två gånger om året: 2/3 av vårdelen och 1/3 del i juni.
 2. Om du planerar att plantera nya buskar, rekommenderas det att hälla användbara tillsatser till gropar, till exempel, använd detta alternativ: 80 g kaliumsulfid, 200 g superfosfat och 8 kg humus. Om de två första ingredienserna inte gör det kan du ta 500 g träaska. För det första bör gödningsmedlet blandas med jorden, och då kan du plantera plantan.
 3. Under aktiv fruiting rekommenderas att använda färdiga komplexet " Ideal ". Det tar 10 liter att ta 3 msk. sked lösning. Vattning utförs nära buskarna, med tanke på att för varje 1 m2 borde det finnas 7 liter.

Komplex gödsel för gurkor

Med användning av mineral tillsatser är det möjligt att påskynda tillväxten av plantor, öka frukttiden och kvantiteten av grödan, och skydda buskarna från skadliga skadedjur och sjukdomar. Komplex mineralgödsel för gurkor är gjord av vissa regler:

 1. Före plantering av plantor (i 2 veckor) eller frön är det nödvändigt att göra gödselmedel med kväve, fosfor och kalium 10/15/15 g. Mängden anges för varje 1 kvm.
 2. Fröplantor befrukas tre gånger, och för detta bör komplexa gödselmedel innehållande superfosfat, ammoniumnitrat och mullein införas. Första gången du behöver göra detta är i fasen av det första arket, den andra - efter utseendet på nästa riktiga broschyr och den tredje - om två veckor.
 3. När transplantationer transplanteras, ska de i hålen sätta ett komplex av superfosfat, kaliumklorid och ammoniumnitrat.
 4. För att växten ska växa väl bildas skott, det är nödvändigt att använda kväve, kalcium och fosfor. För bildning av frukt lämplig gödning med kväve, magnesium och kalium. Tillsatser bör läggas varannan 2-3 veckor.

Komplexgödsel för druvor

Olika sorter av denna växt är krävande och för att få en rik gröda rekommenderas att använda tillsatser. Druvorna behöver följande element:

 1. Kväve. Förbättrar tillväxten av löv och unga skott. Du behöver bara ta det på våren.
 2. Fosfor. Viktigt mineral för att bilda blomställningar, äggstockar och bättre mogning av bär. Använd den före blomningens början.
 3. Kalium. Ökar motståndet av växter mot frost, torka, uttorkning och skadedjur. Det är bättre att riva det på hösten.

Användbar för druvor är fortfarande bor, koppar, zink och magnesium. Organisk komplexgödsel kan innefatta fågelfett, torv, gödsel, träaska, oljekaka och andra. Utför matning på detta mönster:

 1. På våren kan du använda flytande komplexa gödningsmedel, till exempel "Rastorin" eller "Master". Samtidigt utförs bevattning av källvattnet.
 2. Före blomman rekommenderas att man använder flytande gödningsmedel, som innehåller utspädd kycklinggödsel (andel 1: 2). Efter fermenteringen är det värt att späda det 5 gånger och tillsätta superfosfat och kaliumsalt 20/15 g till hinken. Observera att 1-2 hinkar med matning ska ligga på busken.
 3. Komplexa gödningsmedel används när det redan finns bär och deras storlek är ungefär med en ärt. Kompositionen innefattar kväve-, fosfor- och kaliumgödselmedel 40/50/30 g. Skopan tas 30 g.
 4. När bär mognar används fosfor- och kaliumtillägg (5 g per buske).

Komplex gödsel för blommor

Växter för korrekt utveckling, bra blomning och skydd mot skadedjur och sjukdomar behöver konstant näring. Komplexa gödningsmedel för rosor och andra blommor ska väljas bland de presenterade alternativen:

 1. Ammofos. Grågranuler innehåller kväve och fosfor och är vattenlösliga.
 2. Nitrophoska. Gödsel representeras av granuler som innehåller kalium, fosfor och kväve. Den borde föras in på våren före sådd och på sommaren.
 3. Nitrofos. Granuler rekommenderas för de flesta färger, och de innehåller kalcium, kväve och fosfor.

Komplexa gödselmedel för fruktträd

Det är vanligt att lägga till tillsatserna i början av våren, så att träden får energi för tillväxt, byggnadsplåtar och bildar frukter. Observera att komplex vårgödsel måste vara flytande, annars kommer inte rötterna att läras. Du kan använda torra tillsatser, som är rikligt vattna. Det rekommenderas att ta komplex som innehåller kväve, vilket främjar aktiveringen av vegetativa processer. Som ett resultat börjar träden snabbt nya skott, sprida knoppar och ännu bättre växa lövverk.

Hur man väljer ett komplett gödningsmedel?

När man köper tillsatser är det nödvändigt att ta hänsyn till markens kemiska och mekaniska egenskaper, kvaliteten på det valda gödselmedlet och plantornas specificitet. Var noga med att titta på kompositionen och om möjligt köpa för växten, specialdesignade blandningar. Användningen av komplexa gödselmedel bör ta hänsyn till att det är nödvändigt att sätta dem i tunga jordar på hösten och in i lungorna före sådd. Kom ihåg att kostnaden för rätt växtnäring kommer att behöva betala med en rik skörd.

Komplexa gödningsmedel "Good Power"

Detta populära tillskott innehåller ämnen som är viktiga för plantens fullständiga näring. Grundämnena (NPK) närmer sig, vilket är viktigt för aktivering av tillväxt och för ökad stressmotstånd. Komplexa gödningsmedel för trädgården innehåller vitaminer för ett viktigt immunsystem av växter. Tillverkaren erbjuder många olika alternativ, till exempel tillsatser avsedda för plantor, grönsaker, blommor och så vidare.

Komplexa gödningsmedel "Bra kraft" måste spädas i vatten, med anvisningarna på förpackningen. Var noga med att skaka flaskan först. Det är möjligt att utföra rot- och bladförband, vilket är bättre att byta för att få ett bra resultat. Koncentrerad komposition ger en ekonomisk konsumtion av gödselmedel.

Komplexa gödningsmedel «AVA»

Tillägget till detta företag är populärt, och allt tack vare det faktum att de måste introduceras en gång i säsongen. Effekten kommer att märkas omedelbart och kommer att förbli till nästa ansökan. Komplex mineralgödsel "AVA" är lämplig för fruktträd, grönsaker, husblommor och gräs. Mer än hälften av kompositionen är fosfor, och det finns också kalcium, kalium, magnesium och krom. Det här är bara en liten lista över ämnen som ingår i detta tillägg. En komplett lista finns på paketet.

Gödselmedel "AVA" presenteras i form av kapslar med en löslig beläggning, granulat och pulver. Den kan användas vid olika utvecklingsstadier, från groddar av frön och förberedelse av trädgårdar till vintern. Det är värt att överväga att läkemedlet absorberas mer än 95%. När du använder tillsatser växer växterna starka, börjar att blomma, bättre tolerera vinterförkylning och sommartorka, och till och med bli sjuka, ge en rik skörd och frukter mogna snabbare, är kvalitet och läckra.

Komplexgödsel "Reakom Mikom"

Inhemskt tillsatsmedel, som är av hög kvalitet, är miljövänligt och effektivt. Kompositionen innefattar järn, kobolt, zink, koppar, molybden, mangan och andra ämnen. Använd ett sådant komplext gödselmedel för plantor, olika utvecklingsstadier och före skörden. Tack vare utfodring ökar energi av grobarhet, groddar och resistens mot sjukdomar, blomningen accelererar och förbättring av gröda kvalitet.

Komplex vattenlöslig gödning "Biomaster"

Sammansättningen av denna tillsats innefattar kväve, fosfor och kalium, vilket ger en rik lista över användbara egenskaper. När det används förbättras markens tillstånd och växterna börjar utvecklas bra. Befruktning är viktigt för balansen mellan organiska och mineraler i jorden, och det skyddar det också från salinisering och försurning. Organisk komplexgödsel är i flytande form och i torr form. Den första är för att gödsla växten, och den andra är för att förbättra markens kvalitet.