Kan jag göra en svimma under graviditeten?

Sällan, kvinnor som bär en baby, särskilt på långa villkor, står inför ett sådant problem som förstoppning. Efter att ha försökt många folkmekanismer, tänker de på om det är möjligt att göra en avundsjukdom med den nuvarande graviditeten, eller det är förbjudet att göra detta.

Kan jag göra svimning för gravida kvinnor?

För att kunna svara på denna fråga är det nödvändigt att överväga detaljerna för att utföra sådan manipulation. Som du vet, minskar det för införandet av en vätska i ändtarmen, vilket bidrar till irritation i tarmen och mjukning av pall. Den senare lämnar rektum bara 10 minuter efter proceduren.

Om vi ​​pratar direkt om huruvida det är möjligt att sätta en emv under graviditeten, då måste vi först och främst säga att allt beror på graviditetsåldern.

På grund av det faktum att detta förfarande kan framkalla en minskning av livmodermometomet och därigenom öka livmoderns toner, försöker läkare inte utföra det i sen graviditet.

Men i början av graviditeten erkänner läkare det. I det här fallet måste det utföras uteslutande av läkare i vårdinstitutet. En framtida mamma bör inte självständigt utsätta sin kropp för sådan manipulation.

Med avseende på frekvensen av svaghet får läkare inte utföra proceduren mer än en gång i veckan.

När och till vem under graviditeten är en enema kontraindicerad?

Att besvara frågan om huruvida det är möjligt för gravida kvinnor att göra en svimma med förstoppning, det måste sägas att denna procedur är förbjuden efter en 36-veckorsperiod. Saken är att under samma födelse är samma grupp av muskler involverade, vilket är ansvarig för peristaltiken i tarmarna. Därför kan minskningen leda till arbetets början.

När det gäller den som kontraindiceras i princip med enema när han bär ett barn är det framförallt de kvinnor som tidigare haft missfall, liksom de framtida mammor som har livmoderhalscancer.