Inflammation av livmoderhalsen

Inflammation av livmodern , i officiell medicin som kallas endometrit, är en relativt vanlig sjukdom vid utövandet av en gynekolog. Den främsta orsaken till denna sjukdom är infektion i livmoderhålan genom livmoderhalsen. Dessa kan vara sexuella infektioner (klamydia, gonorré), liksom infektioner som kommer in i livmodern under aggressiva manipulationer på livmoderhalsen och i livmodern (diagnostisk curettage, abort, hysteroskopi).

Inflammation av livmoderns slemhinnor kräver obligatorisk behandling, eftersom det hotar patienten med formidabla komplikationer (salpingophorit, pelvioperitonit, bildning av synechia i livmoderhålan och rören), som därefter leder till infertilitet. Därefter kommer vi att överväga hur man behandlar kronisk inflammation i livmodern med traditionella och folkmedicinska lösningar.

Kronisk inflammation i livmodern - behandling

Hur man bota inflammation i livmodern kan bara säga en kvalificerad läkare som individuellt närmar sig varje patient (kommer att samla anamnese och förskriva en undersökning). Behandlingskomplexet för kvinnor med livmoderbetennande inflammation innefattar följande grupper av läkemedel:

  1. De primära drogerna vid behandling av livmoderns inflammation är antibiotika. De ordineras beroende på orsaken till inflammation (varje mikrobe är känslig för vissa grupper av antibakteriella läkemedel). För att bekämpa den inflammatoriska processen används sulfonamider och metronidazol (Metrogil) också.
  2. Utnämningen av långa kurser av multivitaminer är obligatorisk vid behandling av endometrit.
  3. Inklusion i behandlingen av antihistaminer (Tavegil, Suprastin, Claritin) kommer att undvika kroppens sensibilisering.
  4. Preparat som förbättrar metabolismen (Tiotriazolin, Riboxin).
  5. Medel, förbättrad syrgasering av vävnader (Tivortin, Actovegin).
  6. Utnämningen av immunostimulanter aktiverar kroppens försvar för att bekämpa infektion.

Under behandlingen av endometrit ska en kvinna varnas om att avstå från samlag och om det finns en intrauterin enhet, bör hon rekommenderas att ta bort det. Det är obligatoriskt att undersöka patientens sexpartner.

Inflammation av livmodern - behandling med folkmedicin

Användningen av folkmetoder är tillrådligt tillsammans med traditionella farmakologiska medel eller vid rehabiliteringsstadiet efter antibiotikabehandlingen. Vid behandling av inflammatoriska lesioner i livmoderhinnan har antiinflammatoriska örter (althaea rot, linfrön, ringblommor och kamilleblommor och viburnumbär) funnit deras tillämpning. Här är några recept av folkmedicin:

Således är behandlingen av kronisk inflammation i livmodern ganska lång och dyr. Behandla inte självmedicin på råd av flickvänner. Behandling bör endast utse en kvalificerad läkare.