Hur man klär ett barn på vintern?

Med början av det första kalla vädret tänker föräldrar oftast på hur man klär på sitt barn på vintern.

Det beror först och främst på barnets ålder. Barn upp till ett år på vintern, sova vanligtvis i barnvagnar, säkert skyddad från vinden med en varm filt och lock. Småbarn som redan går ensam, på promenader är mer aktiva och spenderar mer energi. Därför följer val av kläder för barn i olika åldrar, styrd av följande principer.


Hur man klär ett barn på vintern?

1. Klä ditt barn på samma sätt som du klär dig själv. Med andra ord borde det ha så många skiktskläder som du gör, förutsatt att du känner dig bekväm. På gatan, kontrollera regelbundet för att se om barnet är fryst eller omvänd om det är för varmt för honom.

2. Försök klä upp på vädret. För detta, innan du går ut på gatan, var noga med att utvärdera väderförhållandena genom att titta ut ur fönstret eller från balkongen. Kom ihåg att i det blåsiga väder är känslan av förkylning mycket starkare, och vid -5 ° med vinden kan du frysa mer än vid -10 ° utan vind. Fokusera på den här indikatorn, planera vad man ska bära ett barn på vintern på gatan.

3. Många föräldrar som är oroliga över hur man klär ett barn på vintern, närmar sig denna fråga noggrant. De lägger ofta för mycket kläder på barnet så att han inte fryser. De hävdar att barnet är i rullstol och inte rör sig, vilket innebär att det måste vara kallt. Men sådana föräldrar glömmer att barn är mindre kalla än vuxna, eftersom de har ökat värmeutsläpp.

Blanda aldrig små barn! Det här är fyllt med en värmeslag, eftersom termoreguleringssystemet ännu inte är etablerat, och barnet kan lätt överhettas. Kom ihåg att konsekvenserna av överhettning är mycket värre än en förkylning.

4. På frågan om hur man klär ett ettårigt barn på vintern är det svårt att besvara otvetydigt. När allt är ungt är unikt: en svettas, går bara ut på gatan och de andra handtagen och benen är alltid kalla. Men de allmänna rekommendationerna är följande. När du är på gatan, till exempel -5 °, kan du använda en sådan uppsättning kläder:

Om frosten är starkare eller den kalla vinden blåser, istället för en T-shirt, kan du bära en blus med lång ärm, strumpbyxor ska vara bättre klädda och en varm halsduk ska vara knuten över överallen. Om gatan har en positiv temperatur, då kan du begränsa dig till en lättare tröja, och istället för en vinterdräkt att bära en höstjacka och varma jeans.

5. Trots alla ansträngningar är det ibland inte möjligt att klä ett barn på vintern, särskilt aktiv, oavsett hur svårt du försöker. Detta är särskilt svårt i de dagar då vädret ändras ofta. Om småbarnet fryser, bär alltid en extra varm tröja. Om du ser att barnet är varmt, var redo att gå till närmsta rum (stormarknad, apotek eller café) och byta kläder till smulor.

Klä på ditt barn, du bryr dig om hans välbefinnande och sinnesstämning. Använd väderprognosen och din intuition, och allt kommer att bli bra!