Hur broderar man bilder med ett kors?

När man besöker en utställning av målningar broderade med ett kors, passar huvudet inte som med vanliga trådar, nålar och en bit duk för att göra en sådan skönhet. För nybörjare som vill göra handarbete, blir det intressant att veta hur man korrekt broderar ett kors själv. Det här är en arbetsintensiv process, men korsstygna bilder och ikoner, vars system finns på webben och i specialiserade publikationer, gör dig stolt över dig själv. De som börjar bli med i handarbete, det är värt att träna, brodera med ett tvärsnitt av specialsatser som skiljer sig i nivå av komplexitet. Ska vi försöka

Vi behöver:

  1. Låt oss bli redo för arbete. Denna anvisning kommer att berätta hur du lär dig hur man broderar ett korsmönster korrekt. Först bestämmer vi centrum för broderi, vikar duken fyra gånger. Observera att det färdiga broderdiagrammet inte visas. Cellen på diagrammet ovan är en fyrkant på din duk. Om buret är tomt behöver du inte brodera det.
  2. En tråd i strängen av mulina består av sex strängar. För att inte tränga över tråden och inte vikta ritningen, använd det antal trådar som anges i uppsättningen.
  3. Det är bekvämare att brodera duk från mitten och flytta till kanterna. Först broderar du de viktigaste stygnen och halvrotten och lägger sedan till lägre stygn, franska knutar etc. Arbetstråden ska sättas fast från undersidan under de första stygnen. Efter varje färdigt fragment måste trådens längd vara färdig, men utan knutar, så att broderiet ser jämnt ut.
  4. 4. Det är mer praktiskt att genomföra broderi i horisontella rader, applicera nedre stygn i en riktning och återvänd sedan till de övre. Om ordningen för sömnad observeras, blir arbetet snyggt. Titta på en jämn spänning av tråden.
  5. Sträckor, vars längd är mer än tre centimeter, förstör broderiet, så det är nödvändigt att klippa tråden och fixa den igen på rätt ställe. Har du gjort ett misstag? Lös upp sömmen bara med en nål, för med sax kommer du att skada duken.
  6. Slutligen gör vi ytterligare stygn över korsen. Sömmen "linje" används för att göra detaljer som ger uttryck för broderiet. De anges i diagrammet i tunna linjer. Dessa sömmar sys med nålen. Och det är bättre att bryta långa stygn i några och en halv centimeter.
  7. Vi använder samma metod för att göra en stjälk sutur. Samtidigt måste arbetstråden hållas på ena sidan. Om du ändrar trådens riktning, kommer stångens struktur att brytas. Sömvärdet måste vara detsamma.
  8. Franska knutar är gjorda enligt följande: Sätt in en nål från fel sida, linda runt en eller två varv av tråd runt den, sträck den och sätt in den på fel sida och dra tillbaka 2 mm från den utgående tråden. Vi spänner buntet och trycker på ett finger.
  9. För att fästa pärlorna tränger vi nålen i nålen, vi avleder den på kanvasens framsida. Vi stränger pärlan, sänker den till duken. Vi avleder en nål i samma punkt på fel sida och bifogar en pärla.

När broderiet är klart ska det vara något sträckt i en såpevarlig lösning. Vrid försiktigt ut, linda i en handduk och låt den torka ut i en rät form. Något vått arbete bör strykas från fel sida. Tryck inte på järnet så att korsen inte förlorar sina bulgar.

Stora och små bilder, broderade med kors, ser bra ut i en ramram, vars val är en hel konst. Om du inte är säker på att du kan välja storlek, färg, stil, struktur på ramen, lita på proffs i baguette-verkstaden.

Efter att ha behärskat grunderna kommer du inte längre att förvåna hur man broderar ett porträtt med ett kors, en ikon eller ett landskap.