Hur bli av med svartsjuka?

Alla som någonsin varit avundsjuk vet att ockupationen är extremt utmattande. De svartsjuka människorna är känslomässigt instabila, de kännetecknas av otillräckliga reaktioner på händelser som leder till dumma och farliga handlingar. Jalousi berövar en person med styrka, förhindrar njutningen av livet , dessutom kan det leda till försämring av välbefinnande och utveckling av olika sjukdomar. Självklart är det nödvändigt att bli av med sådana skadliga lustar, hur vi ska göra detta och vi kommer att prata.

Kvinna och manlig avundsjuka

Alla vet att kvinnor och män ser på världen annorlunda, och de är avundsjuk av olika anledningar. Manlig avundsjuka kan baseras på viljan att styra allt eller att få obegränsad makt över en kvinna. I det här fallet kan irritation ge upphov till något led i kommunikationen med andra män, till exempel en ljusare smink eller en liten fördröjning på jobbet. En annan typ av självförtroende män kommer att vara avundsjuk, bara om det finns misstankar om otrohet - en kvinnas hemligheter i hennes personliga liv, flirta med andra män, döljer kontakter med dem. Män av kreativa yrken är ofta så nedsänkta i sina projekt att de bara blir svartsjuka när de lär sig om förräderiet begått.

Psykologi bland orsakerna till kvinnlig avundsjuka kräver en önskan att ständigt försäkra sig om sin egen överlägsenhet gentemot andra kvinnor, och närvaron av en omtänksam och framgångsrik make är en utmärkt bekräftelse på detta. Också kvinnor är ofta avundsjuk eftersom de saknar värme och kärlek, därmed känslan av osäkerhet som driver människor galen. Inte mindre ofta finns det kvinnor som helt enkelt anser att det är deras plikt att hålla sin man "på en kort koppel", förresten kommer de också med barn. I det här fallet är avundsjukdom vanligtvis ett villkor, eftersom orsaken till det nästan alltid är - lite senare återvända från jobbet, ett telefonsamtal från en kollega, även blommor eller en gåva kan orsaka misstanke, för en sådan överraskning var inte planerad. Kvinnor är mer benägna än män att vara avundsjuk eftersom de är rädda för att vara ensamma igen.

Men det händer att det är omöjligt att svara på frågan varför kvinnor eller män är avundsjuk, den här känslan blinkar upp utan någon uppenbar anledning, det existerar oavsett en annan persons beteende. Detta tillstånd kallas patologisk avundsjuka, hos kvinnor är det mindre vanligt än i det starkare könet.

Hur bli av med känslor av svartsjuka?

Många kvinnor plågas av frågan om hur man ska bli av med makens avundsjuka och kan inte hitta ett svar. Och det här beror på att de letar efter ett problem i sig, vilket ofta inte är. Självklart, om en hustru öppet flirar med andra män, eller tolererar ett förhållande med dem, så är avundsjukdom mer än berättigad. Men om det inte finns någonting av detta, så är det förmodligen den skamliga människans hela psykologiska problem att skylla på. Det är därför som du kontaktar en specialist måste du känna båda sidornas åsikt. Men om fallet inte är igång kan du bli av med känslan av svartsjuka själv, men som med någon annan dödlig passion måste du inse det befintliga problemet och uppriktiga önskan att lösa det.

  1. Om du är avundsjuk på någon, måste du bestämma orsaken till vad som händer. Efter att ha tagit reda på orsaken är det nödvändigt att prata om det med syftet med jalousi, för att finna en väg ut ur situationen tillsammans.
  2. Det är bara nödvändigt att framstå den minsta misstanken, eftersom små saker börjar dyka upp, som förmodligen helt avslöjar förrädaren, vissa tror även att "mosaikbitarna" börjar ta form, men i själva verket är allt detta förflutet. Därför är det bättre att ifrågasätta dina antaganden, förkasta känslor och ta en nykter titt på situationen.
  3. Ofta, i stället för att prata om sina misstankar, föredrar folk att göra snabba slutsatser och övertyga sig själva om att förräderiet hände. Gör inte detta, för att även kompromissa med bilder kan vara en falsk - du vet aldrig vem som vill förstöra din lycka.
  4. Flickor brukar vara avundsjuk på sina killar, bara för att se sina ögon i riktning mot en annan tjej. Men utan andra orsaker är en sådan reaktion orimlig, och istället för att spendera din energi på svartsjuka är det bättre att ta hand om dig själv - gå till affären för en ny sak, gör en ny frisyr eller manikyr. Lär av de människor som orsakar beundran för din man, istället för att vara avundsjuk på honom.

Psykologi kan givetvis svara på frågan om hur man ska bli av med svartsjuka, men i händelse av en patologisk känsla kan denna kunskap tillämpas endast på en specialist. Därför, om du har ett sådant fall, då utan att du besöker en psykolog kommer du inte att komma ifrån.