Longhaired Chihuahua

Långhårig chihuahua - de minsta representanter för djur av denna art. Det är också den enda typen av hund som inte kan uppfödas för att ge dem ännu mindre storlekar. Chihuahua har överraskande mjukt hår, som kan ha en mängd olika färger, från vit till svartbrun eller ljusgul.

Historien om utseendet på Chihuahua mini longhair-arter

Rasens namn sammanfaller med namnet på Republiken Mexiko största stat. Det finns en åsikt att Chihuahuas bodde i öknen, även vid tiden för existensen av Toltec-civilisationen, vars företrädare fångade och tämde dem. Många senare fanns siffror vars siluetter liknade den här hunden, i gamla ornament som smyckade hemliga rika människor i Tula.

Hur ser Chihuahuas ut idag?

Djurets kropp är kompakt, en viktig nyans är formen av skallen, som borde vara äppelformad. Höjden på svansen ska också vara måttlig, det är möjligt att en böj eller halvcirkel är närvarande, vars spets riktas mot midjan.

Vid köp av ett djur av denna art är det nödvändigt att vara uppmärksam på förekomsten av följande rasstandarder:

Särskild uppmärksamhet vid köp av långhåriga valpar chihuahua betalas exakt till deras ullkåpa. Den måste vara lite vågig, slät och silkeslen att röra vid. Håren är tunna och underbeläggningen är nästan helt frånvarande. Ullen är något långsträckt i nacken, öronen, insidan av bakbenet och benen på benen och svansen. Det är otillåtet raggull i hela kroppen. Färg kan vara vilken nyans som helst, färg eller kombination av dem. Den maximala vikten av en representant för denna art bör inte vara mer än 3 kg.

Innehållet i Chihuahua

Denna hundras hund känns lika bekvämt som i ett privat hus och i en stadslägenhet. För ett sådant husdjur är extremt viktigt ordentligt organiserad kost, som måste bestå av följande produkter:

Synen på hans lilla vikt, hunden äter en mycket liten mängd mat, ca 80 gram per 1 kg djurvikt. Detta gör det möjligt att köpa kvalitetsmat och mat. Det senare bör inte beaktas, eftersom deras sammansättning är optimal, men monotont.

Långhåriga Chihuahuas behöver periodisk borsta flera gånger i månaden. Klorna trimmas vid behov, om de stämmer med djurets normala rörelse.

Många uppmärksamhet måste ges till Chihuahuas utbildning, uppmuntrande av hans framgångar med ett leende och smekning. Blunders bör märkas med en fruktansvärd tonröst och ett uttryck för missnöje på ansiktet. Fysisk bestraffning är oacceptabel på grund av dyrets skörhet och delikatess.