Gula skorpor på huvudet på en bebis

Redan under den första månaden efter moderns födelse kan man möta gula skorpor på barnets huvud, vilket ger honom ett tjockt utseende. Det finns dock goda nyheter - deras utseende påverkar inte barnets hälsa, men indikerar bara processen för anpassning till livet utanför mamma.

I sällsynta fall anger sådana korst och uttryckt i vetenskaplig gneiss eller seborrheisk dermatit barnets förkärlek för allergier, vilket hittills uppenbarar sig.

Därefter kan desquamations på kinderna, utslag och andra egenskaper av individuell intolerans mot mat, medicin, hushållskemikalier och andra saker läggas till. Ibland bildas skorpor inte bara i hårbotten och kräver också uppmärksamhet från mamman.

Hur man hanterar gneiss?

Gula skorpor i ansiktet, ögonbryn, panna, bakom barnens öron orsakar inte mindre oro än på huvudet, som att ta bort dem, kan du allvarligt skada den känsliga huden och få infektionen. För att undvika detta måste du följa hudbehandlingsplanen:

  1. Först är alla problemområden - huvudet, ögonbrynen, kinderna, bakom öronen rikligt smurt med babyolja, men det vanliga raffinerade kommer också att göra. Han hålls på kroppen i minst en timme, och sedan gå vidare till nästa punkt.
  2. Barnet placeras i ett badkar med varmt vatten och börjar vattna det med huvudet i ca 10-15 minuter, varefter det tvättas med en mjuk mjukgörare för hår och kropp, samtidigt som du tar tag i kanterna med en bomullsplatta.
  3. Du kan kamma skorporna med kammusslor antingen direkt under vattenförfaranden eller efter. För det första fallet behöver du antingen en assistent eller en barnglid för att simma, så att din mammas händer är fria. Du kan bara avlägsna kammen, de skorpor som har mjukat. Om de ser täta ut och inte ger, ska du lämna dem till nästa behandling och ge mer tid till att ånga i badet.

Om du regelbundet utför sådana procedurer, kan du ta bort gula skorpor på barnets huvud och ansikte i en månad eller två beroende på skadorna på skadorna. Men att slappna av efter det här är inte värt det, eftersom de tenderar att återkomma. Om problemet upptäcks igen ska du rådfråga en läkare för att diagnostisera orsaken och syftet med behandlingen.