Glas gardiner för badrummet - vilken typ av gardiner är bäst?

Under många år har designare av standardlägenheter minskat badrumsområdet till ett viktigt minimum. Kram ut de tillgängliga 3-4 kvadratmeter maximala fördelar och åtminstone på något sätt visuellt flytta väggarna blir enklare, om istället för de vanliga gardinerna att använda glasdraperier på badrummet.

Glas gardiner i badrummet

Många är rädda för att installera glas duschdraperier på badrummet, med tanke på den här designen potentiellt livshotande. Är det möjligt att placera glasskivor i ett rum med hög luftfuktighet och extremiteter i temperaturen? Spredar de sig från det minsta trycket och orsakar stora problem? Låt oss försöka skingra alla möjliga rädslor:

  1. För tillverkning av glasgardiner till badrummet används ett speciellt härdat glas, vars styrka är jämförbar med bilens vindruta. Det motstår lätt en lång vistelse i ett fuktigt rum och ett temperaturhopp, motstår repor och stötar.
  2. När glasskivans säkerhetsmarginal är uttömd (till exempel med en mycket stark inverkan), bryter den upp i små, runda bitar som inte skadar huden.
  3. Skydda dig själv och kan med en speciell skyddande film, limmade till hela glasgardins yta. I force majeure-situationen kommer hon tillförlitligt att hålla glasfragmenten, vilket inte tillåter dem att flyga runt i rummet.

Glas, som du vet är materialet tungt och dyrt. De som vill underlätta designen både fysiskt och materiellt är det värt att uppmärksamma gardiner av plast eller polykarbonat. Under de första månaderna av operationen skiljer de sig externt litet från glas, men så småningom bleknar de och blir repade. I detta fall ger plast mer utrymme för designfantasi, eftersom det kan målas i någon av färgerna och ha någon struktur.

Glas gardiner för badrummet kan vara:

  1. Stationär (panel) - har formen av en fast glaspartition som omger badet eller duschen.
  2. Rörlig (glider, vikning, svängning) - tillsammans med fasta dukar har egna bytelement, vilket möjliggör maximal användning av hela rymden på badrummet, samtidigt som den skyddas mot stänkvatten.

Vikbar glasridå till badrummet

Tack vare en pålitlig mobil design ger glasvikningsgardinerna till badrummet eller gardin-dragspelet full tillgång till alla hörn av rummet, vilket skyddar det på ett säkert sätt från stänk. Detta är idealiskt för små toaletter. När det inte finns något behov av en skyddande skärm kan den lätt vikas i en rörelse och vändas mot väggen. Sådana gardiner produceras i de flesta fall av wireframe-teknik, därför behöver de noggrann vård - på de ställen där glaset hålls fast vid ramen används en kalkavgift som ackumuleras.

Persienner för badrum

Duschglas gardiner, vars dörrar är öppna, som vanliga dörrar - ett fenomen som sällan uppstår, som i små lägenheter och i rymliga herrgårdar. Anledningen till detta är en väldigt irrationell användning av rymden: om dörrarna öppnar sig ut, bildar en "död" zon runt badet, och om du går in kan du bara komma till de översta hörnen av badet genom att klättra in i det.

Dusch gardiner, glas, glidning

En universell lösning för placering av eventuella material och design kan kallas glidande glasdraperier på badet. De kan tillverkas både i ram och ramlös teknik. I det senare fallet ser konstruktionen visuellt väldigt lätt ut, som om det flyter i luften. Glidning kan realiseras med hjälp av rullar eller spår. Mer pålitlig och bekvämare i drift är modellerna utrustade med två par rullar: ovanifrån och underifrån.

Hörnglasridå till badrummet

Om det inte finns några problem med glasskyddsgardiner för ett rektangulärt bad (det beror bara på budget och estetiska preferenser), så kräver vinkelmodellerna på grund av designfunktionerna en viss uppfinningsrikedom. Den enklaste lösningen på problemet är ett hörnbad med glasgardiner. I det här fallet finns det ingen risk för inkonsekvenser mellan skålens och skyddsskärmens delar. Du kan också köpa en dragklocka gardin, men i det här fallet måste du tinker, justera guiden för det under badets lindring.

Glas gardin för badrum matt

Glas gardiner i duschen kan ha en genomskinlig eller matt (delvis eller helt) yta. Det frostade glaset tillåter inte bara vattendroppar att spridas runt i rummet, utan det kommer tillförlitligt att skydda mottagningsduschen från andras ögon, vilket är särskilt viktigt för kombinerade badrum. Men innan du köper och installerar frostat glas gardiner för badrummet, måste du tänka på ytterligare belysning, eftersom en ljuskälla, även i ett litet rum, inte räcker till.

Glasdusch gardiner utan duschbricka

Moderna hydromassagehytter kan vara förknippade med rymdskeppet - många kromhandtag och växlar + skrymmande konstruktion. De som föredrar ljushet och minimalism kommer att tycka om glasdynaminerna utan pall. Den här lätta ramfri designen stänger badrumszonen, som har tilldelats duschen, vilket på ett tillförlitligt sätt hindrar vatten från stänk. Bälten monteras på golvet och / eller taket, och gardinutformningen kan antingen glida eller svänga.

Dusch gardiner glas med en pall

Alternativet att anordna duschen utan pall, men mycket effektiv externt, kräver kompetent utförd (och inte dyrbar) VVS- och efterbehandlingsarbeten. Genom att köpa glasdraperier för duschkabin, är det möjligt att utrusta ett duschhjärta med minsta kostnader och minimal risk för oönskade läckor. I det här fallet är skyddsdukarna fastsatta på basfacket, som fungerar som en behållare för uppsamling av vatten. Glas gardiner i detta fall kan både glida, så kombinerade, kombinera stationära och rörliga element.