Geraniumolja - egenskaper och applikationer för skönhet och hälsa

Oljan av geranium, egenskaperna och användningen av vilken har studerats mycket bra, är efterfrågan idag. Det används inte bara av anhängare av alternativa behandlingsmetoder, men också av professionella läkare, kosmetologer, kulinariska specialister, parfymer. Många märken lägger luft till produktion av hushållskemikalier.

Geraniumolja - komposition

Typiskt målar läkemedlet i en gulaktig eller gulgrön färg. Etern har en skarp geranium lukt med tillsatser av ros och mynta. Dess popularitet beror på det faktum att geraniumolja i sin sammansättning har en stor mängd användbara ämnen. Beroende på plantans olika, kan deras uppsättning variera, men effektiviteten hos agenten minskar inte alls.

Huvudkomponenterna, på grund av vilka geraniumoljaegenskaperna och applikationen har mottagit, är följande:

Geraniumolja - egenskaper och tillämpning i kosmetologi

Detta är ett mycket användbart verktyg. Att beskriva allt som har geraniumolja, egenskaper och deras tillämpning i praktiken, det tar en timme. Någon är bekant med denna eter, som med ett utmärkt botemedel mot ENT-sjukdomar. Till någon hjälpte han sig ut ur depression. Och det finns de som, med hjälp av geraniumolja, renar sina aura efter att ha kommunicerat med "tunga och smutsiga" människor.

Det finns många andra användbara egenskaper hos ämnet:

Med hjälp av olja kan du bekämpa huvudvärk och hjärt- och kärlsjukdomar. Det tar bort blodkärlens spasma, minimerar manifestationen av ischemisk sjukdom, normaliserar hjärtets arbete, eliminerar takykardi och arytmi. Eter hjälper till att minska blodsockret. Dessutom stimulerar pelargon arbetet med njurarna, leveren, återställer sexuella funktioner, eliminerar obehagliga lukt.

Har funnit användning av geraniumolja i kosmetologi. För det första eftersom det är helt giftfritt och inte irriterar epidermis. Eter kan säkert användas av ägare av alla hudtyper. Tack vare geranium återställs hudens cellulära struktur snabbare, och epidermis blir mjuk, smidig, silkeslen. Antioxidantegenskaper hos läkemedlet bekämpar effektivt små rynkor, tonar upp huden och berikar det med näringsämnen.

Geraniumolja för hår

Trichologists känner igen geraniumolja - egenskaperna och användningen av verktyget lärs av yrkesverksamma. Läkare får använda oljan under varje nattkammare. Det finns bara ett tillstånd: etern måste spädas ut. Den optimala andelen är 5 droppar geranium per 10 ml av någon vegetabilisk olja. Det är bäst att välja en bas som matchar din hårstruktur till det maximala.

Användningen av eter är enkel: tillsätt bara ett par droppar av den utspädda blandningen till kammen och kamma låsen från rötterna till spetsarna. Detta kommer att ge extra hår för håret. Om du också masserar huvudet med en pensel, blir locken starkare och växer mycket mer intensivt. Bland annat bidrar etern till normaliseringen av talgkörtlarna.

Essentiell olja av geranium för hår i en mask

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Estrar och basblandning och lite värme.
 2. Värm blandningen långsamt i hårbotten.
 3. Wrap huvudet med cellofan och lämna i en halvtimme.
 4. Efter 30 minuter tar du bort filmen och tvättar av masken noga.
 5. Inom tre veckor blir håret hälsosammare, glänsande och lydigt.

Geraniumolja för ansikte

Eter är användbar för alla hudtyper:

 1. Känslig och skadad epidermis geranium lugnar.
 2. Torr, grov och fläckig hud på grund av etern blir fuktad och mjuk.
 3. Torkande hud efter appliceringen av geraniumolja kommer att se yngre ut, återställas och berikas med näringsämnen.
 4. Det har också en positiv effekt på fet, problemskinn. I det senare fallet, efter kontakt med etern, produceras mindre talg, och svettkörtlarna börjar fungera mer korrekt.

Geraniumolja - dess egenskaper och tillämpning av kosmetologi som för möjligheten att återställa lokal immunitet hos huden, förhindra infektion med hudinfektioner. Dessutom läkar läkemedlet snabbt sår från insektsbett, nedskärningar, frostbit och andra defekter. Det används också för att bekämpa yttre manifestationer av couperose och blekning av epidermis.

Olja av geranium för ansikte från rynkor

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Peach den krispiga i en mixer tills slät.
 2. Kyld grädde och geranium blanda och kombinera med frukten.
 3. Rengör ansiktet med en rengöringsmedel.
 4. Med en spatel fördela masken jämnt genom huden.
 5. Efter en halvtimma, tvätta den med en bomullsplatta.

Geraniumolja - användning av akne

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. I leran läggs tinktur och eterisk olja av geranium till ansiktet.
 2. Applicera en växtbaserad komprimera på ansiktet för att ånga huden.
 3. Maskinkompositionen sprids jämnt över epidermis.
 4. Skölj med kall kamilleinfusion efter 20 minuter.

Geraniumolja för bröst

Blometeren reglerar hormonbalansen genom att påverka binjurebarken. Som ett resultat ökar bröstets elasticitet. Om du använder den väsentliga oljan av geranium i kombination med essensen av ylang-ylang , förbättras tillståndet av epidermis och det allmänna utseendet på bysten. För att dra nytta av produktens användbara egenskaper måste du blanda oljorna (eller häll ett par droppar ren geraniumeter), värma upp i handflatan och massera rörelserna i bröstet.

Geraniumolja - användning i medicin

Läkemedlet används i stor utsträckning. Geraniumoljan, vars egenskaper beskrivs ovan, kan användas i form av applikationer, lotioner, inhalationer, kompresser. Ofta används etern i aromaterapi. Geranium - ett utmärkt antidepressivt medel, som lindrar utmattning, rädsla, aggression. Efter en session med aromaterapi med geraniumolja ökar mental och fysisk aktivitet, förbättras välbefinnandet.

Olja av pelargon i otit

Etern fungerar försiktigt men effektivt. Några minuter efter appliceringen börjar geraniumoljan att fungera, och lättnad kommer. Som regel är läkemedlet begravt inne i örat (1-2 droppar för ett förfarande). Därefter lindas skalet med kompresspapper och bomullsull. På natten måste örat vara täckt med ett bandage. För att eliminera symtomen på otit , tillräckligt med par - tre procedurer.

Olja av geranium från genyantritis

Metoderna för att använda etern för inflammation i sinus bihålorna är olika. Geraniumolja, förblandad med timjan eller tall, kan användas för massage på rygg och näsa. Effektiva kompressor med pelargon, som du måste införa på pannan och näsan. Du kan ta in geraniumoljan inuti, men det är viktigt att komma ihåg att för intern användning måste eteret nödvändigtvis blandas med vegetabilisk olja, honung, torkad frukt, sylt.

Olja av pelargon från nagelsvamp

Använd etern bör startas omedelbart efter upptäckten av de första tecknen på svampinfarkt. Att förbereda läkemedlet är enkelt och det tar inte mycket tid. Tack vare det faktum att den väsentliga oljan av geranium har fungicida egenskaper, kommer läkemedlet att reagera snabbt, och efter några dagar kommer naglarna att se friska ut och symtomen på infektion försvinner.

Åtgärd för nagelsvamp

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Använd en bomullspinne, fördela läkemedlet över ont i nageln.
 3. Fortsätt på morgonen och kvällen.

Olja av geranium mot fästingar

Insekter tolererar inte lukten av eter. Tack vare detta användes geraniumoljan allmänt. Det används inte bara för att bekämpa kvalster. Geranium Spray sparar myggor, midger, loppor och andra insekter och konsekvenserna av deras bett. För att förbereda ett botemedel måste du lägga till ett par teskedar olja i en flaska vatten och skaka det. Spray som sådan kan vara allt, inklusive kläder och sängkläder.

Olja av geranium - kontraindikationer

Även om det verkar försiktigt, är inte eterisk olja av geranium tillåtet för alla. Kontraindikerad botemedel mot:

Hur man gör geraniumolja hemma?

Eter kan köpas på apotek eller tillagas av dig själv. Det kommer emellertid att ta lång tid att extrahera extraktet av geraniumolja hemma. Av 0,5 kg färska blad får högst 1 g läkemedel erhållas.

För att få luften behöver du:

 1. Placera råvaran i en flaska med en liten mängd vatten.
 2. Behållaren är stängd med ett stopp med ett rör infogat i en vinkel. Den sista kolven kommer att värmas upp med en alkohollampa.
 3. Efter att ha värmts upp till den temperatur som krävs, kommer grön att börja tilldela en eter som lämnar en tubule med ånga och lägger sig ner på väggarna.