Folkmedel för löss

Det finns många folkmedicinska lösningar för löss, några av dem är mer praktiska att använda, vissa måste vara förvirrade under en lång tid. Kombinerar alla sådana kompositioner och metoder en - ganska hög effektivitet och säkerhet, så om du inte har möjlighet att köpa ett speciellt schampo i apoteket, kan du använda de recept som anges nedan.

Hur kör man löss med folkmedicin?

Innan du använder något av de läkemedel vars recept anges nedan, var noga med att du inte är allergisk mot komponenterna i blandningen. Det är ganska enkelt att göra detta, applicera den beredda kompositionen på armbågens böj och vänta ca 30-45 minuter, om ingen rodnad eller klåda uppstår, då kan du använda botemedlet.

Observera att för någon av ovanstående procedurer behöver du en handduk, en frekvent kam och en behållare för att bereda kompositionen.

Enkla och effektiva recept:

  1. En av de enklaste och mest effektiva folkmedicinska lösningarna mot löss är en blandning av fotogen och solrosolja . För beredningen av kompositionen måste en del av fotogen och 10 delar av oljan vara ansluten, varefter en hårdlödning är bunden för att skydda ansiktet från att få blandningen och du kan börja applicera kompositionen. Efter att håret är täckt med petroleum och olja, är de inslagna i en plastpåse. Om det inte finns någon bränning, den här kompressen varar hela natten, om du inte kan tilldela så många timmar eller känna obehaglig klåda i hårbotten, så kan du tvätta den på 2-3 timmar. När du har tvättat håret med schampo eller tvål, var noga med att kamma dem med en frekvent kam, så att du tar bort de döda näten. Denna folkmedicin hjälper till att bli av med löss på långt hår ganska snabbt, men har flera nackdelar. Först är fotogen mycket farlig, så när du applicerar blandningen och medan den är på huvudet, bör du noggrant lyssna på dina känslor, när de första obehagliga symptomen uppträder bör proceduren avbrytas. För det andra är lukten av kompressen äcklig, var beredd att lida av denna doft.
  2. Ett annat populärt sätt att bli av med löss är mycket lättare att förbereda, men dess effektivitet kan vara något lägre, det här är hur många recensioner av personer som försöker tillämpa det säger. För att förbereda kompositionen, ta en massa torra tistlar och häll den med en liter kokande vatten, och insistera sedan på lösningen i 1 timme, och dra sedan på den. Blandningen appliceras på håret och varar i 60 minuter. Efter denna tid måste du skölja huvudet och kamma håret. För fullständig utrotning av löss kan det vara nödvändigt att utföra proceduren 2-4 gånger mer.
  3. Det finns också ett folkläkemedel mot löss och nits, för förberedelsen av vilken en elefantsväxt används, kan den lätt köpas på ett apotek. Ett paket av detta torra gräs ska hällas 1 liter kokande vatten, insistera 1 timme. Använd tinkturen i stället för schampo, huvudet tvättas 3-4 gånger om dagen, efter varje procedur måste du kamma trådarna med en frekvent kam, ta bort de döda lössen.

Om du fokuserar på svar från de personer som har försökt ovanstående metoder kan det tydligt noteras att den farligaste och mest effektiva är den första metoden. Men var förberedd för det faktum att efter att fotogen komprimeras blir trådarna mer torra, de måste behandlas.

Blandningar med kardborre och elva är säkrare, men de hjälper inte alltid, så om man efter 5-6 procedurer löss inte har dött, bör utrotningsmetoden ändras.