Förvaring av skor - enkla regler och tips som hjälper dig att behålla dina favoritskor

Det är inte lätt att organisera korrekt lagring av skor, särskilt i en liten lägenhet. Specialister inom rationell användning av rymden och designers har föreslagit flera intressanta idéer för distribution av skor. Dessutom är det viktigt att känna till reglerna för förberedelse och lagring av sådana saker.

Var ska man lagra skor i lägenheten?

I hans hem kan du hitta många olika ställen för att lagra skor, det viktigaste är att de uppfyller de befintliga kraven.

 1. Light. Många material påverkas negativt av direkta solstrålar, vilket ändrar färg och kvalitet.
 2. Luftfuktighet. Den lämpligaste fuktigheten för lagring är 45-55%. Negativ på villkor av skor påverkar både uppgång och fall av dessa parametrar.
 3. Temperatur. Välj en plats för att placera skor på ett sådant sätt att temperaturförändringar, och för låga och höga, utesluts.
 4. Dust. Förvara inte saker där det är möjligt att ackumulera mycket damm.

Av ovanstående krav kan vi dra slutsatsen att det bästa stället för förvaring är ett omklädningsrum, skafferi, garderob och hyllor. Om du inte kan utesluta en separat plats, lägg sedan paren i lådor, annars deformeras och kan bli värdelösa. Många undrar om det är möjligt att lagra skor på balkongen på vintern, så svaret beror på vilket skick det är i. Det är viktigt att villkoren på denna plats uppfyller ovanstående krav, det vill säga balkongen ska vara glaserad, ha uppvärmning och solskydd.

Förvaring av skor - idéer

Det finns ett stort antal alternativ för att lagra skor, som kan användas när du ordnar ditt hem. Om du letar efter sätt att lagra skor, var uppmärksam på sådana populära idéer:

 1. Kombinerade hyllor. I möbelaffären hittar du många olika modeller där skostativet kombineras med andra föremål, till exempel ett nattduksbord eller en bänk. Ett bra alternativ är en enda modul som innehåller hyllor för skor, krokar för ytterkläder, en bänk, en spegel och så vidare.
 2. Vertikala hållare. Det finns olika modeller av sådana produkter som kan fästas på väggen, som krokar, installerade på golvet eller de kan vara infällbara.
 3. Designer modeller. Enheter för att lagra skor kan bli en dekoration av rummet, men de måste betala en snygg summa för dem. Ett exempel är konceptet Shoe Tree (författare Mark Hark).
 4. Tillämpning av lister. Om efter reparation finns överflödiga lister, kan de användas som fästelement för att lagra skor med klackar. De kan monteras på en vägg eller på en annan lämplig plats.
 5. Trälådor. De ursprungliga förvaringshyllorna kan tillverkas av lådor och bättre om de är avsedda att lagra vin. De kan vägas på olika nivåer, målade i önskad färg. För att öka antalet lagringsplatser kan du nagla ner två diagonala staplar i varje ruta, vilket resulterar i fyra separata celler.
 6. Pallar. Pallar användes aktivt vid utformningen av lokaler och det är möjligt att göra en utmärkt modul för skor. Det är viktigt att sätta pallet försiktigt, måla det och fästa det på väggen.
 7. Pipes. Rester av plast eller andra rör behöver inte kasseras, eftersom de kan användas för att göra originella hyllor för att placera skor utan klackar.
 8. Galgar. Om det finns en ledig bar i garderoben kan du lagra stövlar, skor och flip-flops på hängare, fästa dem med pinnar.

Skoskåp

Den vanligaste metoden för lagring är användningen av lådor som kan ha en genomskinlig vägg för att enkelt identifiera det önskade paret. Du kan köpa lådorna eller konvertera dem, till exempel genom att dekorera dem med vackert papper. Varje låda för lagring av skor kan undertecknas eller limas till det ett foto av ett par som lagras inuti. I butikerna kan du köpa olika korgar och förvaringsbehållare, som kan placeras i öppna hyllor, få en form av inredning.

Skonförvaringspåse

Tillverkare erbjuder speciella fall som ser ut som arrangörer . De har tygmurar och en praktisk dragkedja. Det finns modeller med flera sektioner för olika par. Om nödvändigt kan täcken tvättas enkelt. Om det inte finns några ställen att placera lådor kan du använda vanliga väskor som du kan göra, både med egna händer och köp. Säckar för att lagra skor kan vara av olika storlekar för att passa både under skor och under stövlar. De håller ångorna från damm och olika skador.

Arrangör för lagring av skor

Nyligen är olika arrangörer mycket populära, vars syfte är att spara utrymme så mycket som möjligt. Vill du veta hur man kompakt lagrar skor, var uppmärksam på vävnadsarrangörerna, i de celler som du kan lägga på skor på. De tar inte upp mycket utrymme och kan placeras, till exempel under sängen. Ett annat bra alternativ - hängande hyllor, fickor, som är fästa på en vanlig bar i garderoben, och det finns plattmodeller för fästning på väggen eller dörren.

Skoförvaringsmodul

Det finns många olika mönster som kan vara öppna och stängda. Tänk på de mest populära modulerna:

 1. Moderna skåp tar inte upp mycket utrymme, men de kan rymma många par, och allt tack vare en väldesignad intern fyllning. Ett bra alternativ - skåp-galoshnitsa, vars hyllor är placerade så att skorna kommer att vara i vertikal position.
 2. Tänk på hur man lagrar skor på korridoren och överväg alternativen för skoställen, vilket är praktiskt eftersom de inte tar upp mycket utrymme. Deras mönster är mycket olika, så det finns alternativ som liknar vanliga hyllor, men det finns långsträckta strumpor som roterar.
 3. Om du vill ha något original, kan lagring av skor utföras på trappan, till exempel är en stegladdare lämplig, som om så önskas kan vikas och avlägsnas.

Stå för att lagra skor

För bekvämligheten med att placera skor i garderoben, på hyllor och på andra liknande ställen är speciella ställen utformade. I dem är paret placerat inte i en rad, men i två. Om du vill hålla skor i en garderob på hyllorna, så är det här alternativet en utmärkt idé. Ett sådant stativ kan användas för torkning av skor, innan det tas bort i en låda. Den har en väldigt enkel design, vilket gör att det är lätt att vika stativen i varandra, vilket underlättar lagringsprocessen.

Skoförvaring pouf

Vid val av möbler behöver du inte bara uppmärksamma utseendet, utan också funktionalitet. Idag i butiker kan du köpa saker som kan utföra flera funktioner samtidigt. Om du inte vet hur du kan lagra skor, om det inte finns tillräckligt med utrymme, ta en puff med en inre behållare för att lagra saker. Inuti det kan du gömma några par skor, för vilka du kan fästa specialfickor. Ett annat bra alternativ för att lagra skor är en bankett som kan placeras i köket, balkongen, i hall och balkong. Det finns modeller med fack för lagring av skor.

Hur man lagrar skor på rätt sätt?

Alla skor kan delas in i två grupper: varje dag och säsong. För varje alternativ har sina egna funktioner lagrade. Många försummelser om par som tillhör den första gruppen, så blir de snabbt värdelösa. Förvaring av skor i korridoren bör också innebära att den torkas. För att göra detta kan du lägga ett specialfack fyllt med stenar. Dessutom är det viktigt att regelbundet bearbeta vardagliga skor för att skydda den från fukt, damm och smuts. När du lagrar, ta hand om att skor har tillgång till luften och rör inte varandra.

Lagring av skor, som tillhör säsongsgruppen, utförs med hänsyn till följande uppgifter:

 1. Fyll paren med skrynkliga tidningar eller bomullsull.
 2. Skorna måste vara raka så att inga veck uppstår.
 3. Sätt varje par i en separat låda eller påse.
 4. Vik inte in skor i cellofanpåse.
 5. Ta bort insolesna och torka dem.
 6. Om nödvändigt, reparera.

Förvaring av gummistövlar

Många tror att gummistövlar kan lagras var som helst, men det är det inte. När du väljer lämpliga sätt att lagra skor från gummi, överväga följande regler:

 1. Torka paret i minst två dagar, så att materialet blir av med all fukt.
 2. Lägg inte skor från gummi nära värmeanordningarna och under solen, eftersom detta leder till sprickor.
 3. För att lagra skor av gummi måste du se till att de ligger i upprätt läge, eftersom mögel kan formas när den är staplad inuti. Om bootlegs är mjuka, lägg sedan in krönade tidningar, som måste ändras var 3-4 månader.
 4. Innan du skickar gummistövlar för lagring, rekommenderas att du behandlar den med en liten mängd glycerin från utsidan och häll in talkum inuti.

Lagring av läderskor

Det finns inga speciella regler om lagring av skodon från huden, därför är det nödvändigt att ta hänsyn till de allmänna reglerna ovan. Anvisningarna om hur man lagrar läderskor anger korrekt att ångan ska rengöras ordentligt med befintliga föroreningar, torkas och behandlas med grädde. Insidan är det nödvändigt att sätta papper eller bomullsull så att de absorberar överskott av fukt. Håll sakerna i en rät form så att inga veck uppstår.

Vid vilken temperatur kan du lagra skor?

De viktigaste förutsättningarna som bör beaktas vid lagring av skor är rätt temperatur och fuktighet, som inte får vara mer än 60%. Beskriv hur man lagrar skor, det är viktigt att vara uppmärksam på att temperaturen inte ska vara för låg eller hög, så gränsen anses vara den bästa 15-25 ° C. Utgående från detta är det uppenbart att man inte får lämna skor i ouppvärmda och fuktiga rum och placera dem nära värmeapparater eller i direkt solljus.

Hur man lagar skor för lagring?

Det skodon har inte tjänat en säsong, det är nödvändigt att ta hand om det ordentligt och nödvändigtvis förbereda det för förvaring. För detta är det nödvändigt att ta hänsyn till sådana regler:

 1. Avlägsna smuts genom att välja metod beroende på materialet: Torka av huden med en trasa i en lösning av ammoniak, skärm eller nubuck med en speciell pensel och tvållösning, och textilen tillåter blötläggning i vatten med tillsats av tvättmedel.
 2. Förvaring av säsongsskor kan utföras endast efter noggrann torkning, använd bara hårtork, batterier och liknande.
 3. Utvändigt, behandla skorna med grädde, och för intern behandling använd en desinfektionsspray. Du kan ersätta det med folkmedicin, till exempel, förbereda en svag lösning av kaliumpermanganat, peroxid eller ättika. Torka insidan av skon med färdig produkt.
 4. Det rekommenderas att sätta in specialavstånd eller hemlagade kartonginsatser för bootlegs. Om det inte finns en stor låda för dem, lagra sedan skorna i ett upphängt tillstånd med små hängare med tygnålar.

Än att bearbeta skor för lagring?

För att säkerställa att materialet inte är torrt, inte bleknar och inte deformeras, rekommenderas att använda speciella medel.

 1. För något smidigt material är emulsioner som inte innehåller så mycket fett som grädden lämpliga. Det innebär att en tunn film bildas på ytan som ger luftcirkulationen. Emulsionen behåller glans, förhindrar krympning och behåller ett attraktivt utseende.
 2. Om du letar efter ett smörjmedel till skor för vinterförvaring av konstläder, välj sedan din skokräm. Det måste appliceras på svampen och spridas över ytan och avlägsna överskottet med en servett. För en naturlig hud är kräm inte lämplig.
 3. För lackprodukter är en aerosol lämplig, vilket kommer att behålla glans och förhindra repor.
 4. Innan du lagrar skor från naturligt läder, måste det behandlas med glycerin, vilket bibehåller elasticiteten. För brun hud kommer ricinolja, som återställer ytan, att förbli jämn och mjuk.