Arabisk stil i inredningen - utsökta idéer om orientalisk design

Att vara en av riktningarna för orientaliska inredningar belyser den arabiska stilen lyx och prakt. Samtidigt antar han genomförandet av islamiska regler och efterlevnaden av århundraden gamla traditioner. Inuti är många saker konstgjorda, men det kan hävdas att huset ser ofta mer lyxigt ut än ägarens verkliga rikedom tillåter.

Design av en lägenhet i arabisk stil

Den arabiska stilens särdrag i inredningen är att här hittar du inte en enda bild eller skulptur, eftersom Koranen förbjuder att skildrar Skaparens skapelse. I gengäld uttrycker konstnärer och designers sig i komplexa mönster, geometriska mönster, bilder av orealistisk vegetation med tydlig bild av små element. Ju svårare arabesken är, desto mer skicklig har konstnären.

Ornamenten sammanflätar texterna från huvudboken, vilket resulterar i de ursprungliga ritningarna, som ofta utförs på en mättad bakgrund. Sådana mönster täcker så många ytor som möjligt - väggar, tak, kolonner, kuddar, mattor, etc. Som ett resultat är nästan hela lägenheten i arabisk stil täckt med smycken och mönster, och tomma och monotona platser är så långt som möjligt borta.

Vardagsrum i arabisk stil

Öst är förknippat med förfining och lyx, och ett hus i arabisk stil borde vara en bekväm plats att koppla av från det livliga livet i vardagen. Vardagsrum i denna magnifika stil kommer att vara ett paradis och ett färgstarkt hörn som påminner om en sagaverld. Rummet ska regera atmosfären av förfining och spänning, samtidigt som enkla silhuetter, mjuka egenskaper och släta linjer välkomnas. Färgerna för vardagsrummet bör väljas ur spektrumet av varma och mättade toner. Det är tillåtet en färgstark och ljus inredning av hallen, det viktigaste är att använda naturliga färger.

Obligatoriska hushållsartiklar som framkallar tankar om öst och är säkert närvarande i vardagsrummet är låga möbler, handgjorda mattor, många textilier och kuddar i silke naperniki. På väggarna kan du hänga prov av gamla kalla vapen, och i ett hörn av rummet eller direkt i mitten placera en riktig östlig vattenkrok.

Kök i arabisk stil

Ostens charm kan framgångsrikt genomföras i kökets utformning i arabisk stil. I det här fallet är det viktigt att tydligt skilja arbetsområdet från restområdet med en båge eller textilskärm. Används för dekoration etniska hantverk - snidningar på trä och sten, glasmålningar, etc. När det gäller färg, kan du använda en kombination av turkos, blå och brun, mjölkiga nyanser.

För att ytterligare betona östens filosofi och förmedla sin kultur, borde den arabiska stilen inuti köket tillhandahålla korgmöbler, mjuka stolar och puffer, lätta partitioner istället för bärande väggar, dämpad belysning i ätområdet. Allt detta är utformat för att skapa ett utrymme för intima familjesamlingar, avkoppling och rekreation.

Sovrum i arabisk stil

I det här rummet, var inte rädd för att "gå för långt" med ljusa nyanser och mängden textilier. Tvärtom, ju mer levande nyanser och mer brokade, sammet, silke och organza i rummet desto starkare liknar det en riktigt orientalisk boudoir. Sängen ska vara med en baldakin , på golvet och väggarna mosaik och olika ornament är välkomna. Fönstren kan vara välvda med glasmålning. På golvet måste ligga persiska mattor, i överflöd finns dekorativa kuddar.

Om så önskas kan du göra en sovrumsdesign i arabisk stil mer lugn och raffinerad. Användningen av bruna, vita, beige och gula nyanser förringar inte östens ande. Det är viktigt att betona stilen av ett överflöd av träsniderier och prydnadsföremål, som är karaktäristiska för den arabiska stilen, där och här för att ordna små saker som påminner om interiörets stil.

Badrum i arabisk stil

Om du går till slutet och du vill fördjupa hela ditt hus i atmosfären i den östra sagan, då är badrummet i arabisk stil en integrerad del av tanken. Det måste sägas att araberna vet mycket om vila, och badrummet för dem är inte bara en plats för en snabb dusch. Det är vanligt att spendera mycket tid på att njuta av aromatiska vattenprocedurer, ofta åtföljd av en massage, för vilken en speciell bekväm lounger är installerad i rummet. Denna badrumshammam blir populär i väst, tack delvis till en speciell atmosfär.

Bland funktionerna i badrummet i arabisk stil - användningen av kakel med komplexa ornament, samt mosaik, ett överflöd av konstnärliga snidningar, ljusa kontraster, inläggningar med stenar. Varje detalj verkar sträva efter att förmedla arabisk stil i inredningen, för att få dig närmare chic och lyxig, för att ge sant nöje - andligt och fysiskt.

Arabisk stil hall

Eftersom hallen utgör första intrycket av gästerna om huset, spelar inredningen alltid en stor roll. Designen i arabisk stil förutsätter ljusa och mysiga nyanser, ett minimum av möbler, närvaron av stora speglar och glasmålningar, närvaron av flera karakteristiska tillbehör samt obligatoriska orientaliska ornament. Det är viktigt att välja rätt armatur för korridoren. Det kan vara en takkrona eller flera väggsconces .

Arabisk stil rum

Om du finner det svårt att bestämma framtida design av ett hus eller lägenhet, måste du överväga tillgängliga alternativ från olika vinklar och vinklar, uppmärksamma små saker och förstå om du kommer att trivas i den här miljön. Arabisk stil i inredningen har sina obestridliga fördelar och unika egenskaper. Korrekt utförande av den kan fördjupa dig i Scheherazades berättelser med deras mysterium och oförutsägbarhet.

Alla inomhus - väggar, golv, tak i arabisk stil bör förenas av ett enda tema, möblerna ska vara squat, mjuka och mest bekväma, alla spänningar bör helst vara välvda och inte skimp på rika textilier. Tja, om rummen har högt i tak - de kommer att lägga till extra lyx och låter dig leka med plats.

Möbler i arabisk stil

Sådana saker som stolar, skrymmande skåp, vanliga matbord är främmande för de orientaliska människorna, därför är det bättre att bli av med dem, ersätta dem med lägre och mer bekväma möbler. I allmänhet, i den östra interiören av möbler ganska lite. Kräver bara stora soffor med många kuddar, låga bord med träsniderier och inkrustningar, bakom vilka sitter på kuddar.

Det är vanligt att använda inte en stor garderob för lagring av kläder, men en låg byxa eller byrå i arabisk stil. Också för dessa ändamål använd nischer i väggarna, täckta med trägolvade dörrar. Möbler i östens anda är ofta fläckiga, med nationella ornament, lyxiga inlägg, trä, vilket ibland tillåter metall smidda element.

Bakgrund i arabisk stil

Arabiska inredningen kännetecknas av mångfärgad och ett stort antal prydnadsritningar. Utformning av rummets design i arabisk stil, du måste välja tapeter med ett komplext mönster som påminner om mönstren på mattan. Du kan också använda de östra grillen och orientaliska "gurkor". När det gäller väggens färg - i östra interiören är variegation och ljusstyrka välkomna. Vanliga nyanser är vinröd, lila, orange och andra färger från ett mättat sortiment.

Kandelare i arabisk stil

Mycket uppmärksamhet bör ges till ljuset. Inredning i arabisk stil präglas av högkvalitativ belysning, för vilken många olika lampor används. Takkronan spelar huvudrollen. Den ska vara frodig och stor. Den kan dekoreras med stenläggning, mosaikmönster och andra ljusa element. Huvuddelen är att den lockar uppmärksamhet och inte går vilse i den allmänna ombyggnaden av lokalerna.

Textilier i arabisk stil

En otroligt stor roll i uppfattningen av design spelas av gardiner i arabisk stil och alla övriga textilier - kuddar och kuddar, mattor, baldakiner. Utan allt detta överflöd av tyger, smekkar huden, ljusa draperier, broderier, borstar, interiören blir inte komplett och komplett. Det ser fantastiskt imitation av ett kuperat tak, skapat med hjälp av ett ljust tyg, fast i mitten av taket och divergerande till väggarnas övre kanter. Hennes vikar bildar ett tält, och denna effekt ger bäst atmosfären i öst.

Till någon kan stilen tyckas extravagant och alltför exotisk, men efter att ha bestämt sig för det, presenterar du för ditt hus en atmosfär av charmigt mysterium, fantastisk skönhet och speciell komfort. Var inte rädd för mättade färger och djärva beslut. Förmodligen är denna väldiga upplopp av färger så bristfällig i vårt gråa vardagsliv, att lysa upp dem och göra lite ljusare.