Hur man utrustar akvariet?

Akvariet är väldigt viktigt inte bara som en del av inredningen, men också som livsmiljö. Därför är frågan om hur man utrustar akvariet mycket relevant och viktig. Man bör komma ihåg att akvariet är ett ganska komplext ekosystem.

Hur utrustar du akvariet ordentligt?

För att göra ett mysigt hus för ditt hem marint liv, måste du veta de grundläggande reglerna. Ett klassiskt akvarium är hemmet för fisk och krukväxter. De viktigaste viktiga indikatorerna som bör följas: belysning, temperatur, luftning. Om du funderar på hur man utrustar ett akvarium för ciklider måste du ta hänsyn till den obligatoriska närvaron av massiva landskap: snags, stenar, grottor, passager. De borde vara övervägande mörka i färg. Dessa arrays måste fördelas på ett sådant sätt att fisken har en plats att simma.

Guppies är en av de vanligaste fiskarna, så frågan om hur man utrustar akvariet för dessa typer stör alla nybörjare akvarister. För dem är alla akvarier från 10 liter med alger perfekta. De är opretentiösa och kan leva utan extra akvariumtillbehör.

En annan vanlig fråga är hur man utrustar ett akvarium för en sköldpadda . Det beror helt på storleken på sköldpaddan (för en art upp till 10 cm är ett 40 liter akvarium lämpligt). Beroende på typ, är det nödvändigt att köpa ett filter, en lampa och ytterligare lås, stenar som sköldpaddan kan komma ut.

Ett runda akvarium har ett litet område, så det är viktigt att veta hur man utrusta ett sådant hus för fisk. En speciell kompressor är obligatorisk. Armaturen måste placeras på toppen. Det finns olika sorter av akvariedekor som kan förvandla den till en fascinerande och original undervattensvärld.