Ett barn sover bara i händerna

Ofta måste mödrar hantera problemet med att avvänja ett litet barn till hands. Barn ibland är så mycket noga att mammor har absolut ingen tid för hushållssysslor. När man tar itu med denna fråga i litteraturen står de inför varningar om att lärandet från händerna är fylligt med ännu större problem med barnet i framtiden. Om hur man rättvist misshandlar en bebis för hand utan att skada honom, diskuterar vi den här artikeln.

Varför sover den nyfödda bara på händerna?

Barnet, som är i moderns modersmål, används för att stänga kontakten med henne, och därför kommer han till en situation när han är kvar utan en mamma, kan barnet gråta. När mamma igen tar barnet i sina armar känner han den här anslutningen och lugnar sig ner.

Anledningen till att ett barn börjar somna bara i moderns armar och vägrar att gå och lägga sig kan vara:

På kolik stoppar vi inte idag, för det finns tillräckligt med information om detta ämne. Vi kommer att berätta mer om de andra anledningarna, eftersom de kan bli ett stort problem för föräldrar och inte bara under barnets första år.

Hur man spenderar ett nyfött barn för hand?

På barn, på grund av det oformade nervsystemet eller temperamentet, är excitationsprocessen inte alltid ersatt i tid genom inhibering. Som ett resultat gråter barnet, kan inte somna och bara närvaron av modern bredvid den är lite lugn. Av samma anledning kan ett barn inte sova utan ett bröst.

Många intryck, som upplevs av ett sådant spännande barn på en dag, kan återspeglas i hans drömmar. Som en konsekvens kommer barnet vilolöst sova, vakna ofta med gråt och återigen vara i moderns armar.

För att eliminera dessa problem bör föräldrar följa flera regler:

  1. Överexcitera inte barnet.
  2. Under vakenhet, ge barnet maximal vård och lugn.
  3. Öva en gemensam dröm.

Tiden innan du lägger dig till barnet ska vara rutinmässigt och lugnt. Mamma måste också lära känna barnet, för att sluta leka med honom, ändra aktiviteten tystare när han börjar bli alltför upphetsad. Innan du lägger dig, bör du inte spela spel på badrummet. Hjälpa dig att lugna babyens bad med lugnande avkärningar.

Begränsa taktil kontakt med barnet och ännu mer så lämna honom ensam, så att han gråter och lugnar sig, inte heller värt det. Barnet kommer därför att få mindre uppmärksamhet och kärlek. I framtiden kan detta leda till psykiska problem.

En gemensam sömn kan vara lämplig. Men för att sätta barnet i samma säng med mamma och pappa rekommenderar vi inte, för det blir inte tillräckligt med sömn alla tre. Om en av föräldrarna sover mindre känslomässigt kan den dessutom utgöra ett hot mot barnets liv och hälsa. I det här fallet kommer lösningen att vara en barns säng med den nedre sidan, nära förflyttad till föräldrarnas säng.

Till barnet lärde sig att somna inte på händerna, det kommer att vara bra att få honom en ljus massage innan han sover och lugnt tala med honom tyst eller hålla handen tills han somnar. Denna metod kommer att tillåta att både avvika honom från händerna och att sätta honom att sova utan ett bröst.