Dysplasi hos hundar - symtom

Dysplasi hos hundar är en sjukdom i vilken deras höftleder förstörs, oftast påverkar djurets bakben. Det här är en plåga av stora hundar, som St. Bernards , Labradors , Shepherds.

Orsakerna till dysplasi hos hundar kan vara flera: För det första kan det vara en genetisk sjukdom; För det andra kan dysplasi uppstå på grund av undernäring av djuret. För det tredje kan orsaken till denna sjukdom vara övervikt hos husdjuret, vilket ger för mycket belastning på lemmarna.

Tecken på dysplasi hos hundar

Så, hur utvecklas dysplasi hos hundar? Ofta identifieras denna sjukdom när djuret blir ett och ett halvt år. Och det här är inte oavsiktligt, för det är under denna period som hunden växer snabbt och blir tyngre. Otillbörlig behandling av dysplasi leder i framtiden till hundslund, vilket kanske inte uppenbarar sig omedelbart.

Hunden har exakt dysplasi, om det finns sådana symtom - djuret stiger knappt efter att ligga på golvet eller på marken; det är svårt för honom att klättra uppför trappan; hundens gång är ojämn, och svagt svagt och limande, djuret är obehagligt och smärtsamt rörande höften.

Vi måste noggrant övervaka valpen: om han gillar att ligga med sina bakben sträckta sig ut till sidorna och gör det ofta, har han förmodligen dysplasi. Dessutom måste man vara uppmärksam om djuret snabbt blir trött för en promenad eller körning, och trycker på en gång med två tassar bakifrån.

Dysplasi är en mycket obehaglig sjukdom för en hund, vilket kan ge henne mycket problem. Helt avlägsna djuret från det idag kan bara vara kirurgiskt. Den upptäckta sjukdomen i ett tidigt skede är dock mycket lättare att kontrollera, så missa inte denna möjlighet att hjälpa ditt husdjur.