Drottningholm


Den permanenta bostaden för den svenska kungafamiljen är slottet Drottningholm eller Drottningholm. Det ligger i närheten av Stockholm mitt i den pittoreska sjön Mälaren på ön Louvain.

Allmän information

För närvarande lever inte monarkerna i palatset, så varje turist kan besöka turistattraktionen. Drottningholm är översatt som "drottningens ö", och själva slottet kallas en mini-versailles. 1991 var det inskriven på UNESCOs världsarvslista.

I början av XVI-talet byggde kung Johan den tredje en bostad på ön Louvain för sin fru Katerina. Några år senare bröt palatset ner och började på sitt ställe bygga ett nytt slott som har kommit ner till våra dagar. Huvudarkitekten var Nicodemus Tessin. Drottningholm är byggt i tidig barockstil. Han hade inte starka väggar och torn, och i hans likhet konstruerade senare byggnader i St Petersburg. Den senaste och mest omfattande restaureringen utfördes här 1907.

Beskrivning av Drottningholm Slott

På det kungliga bostadsområdet Drottningholm finns sådana historiska byggnader:

  1. Kyrkan byggdes av Tessin Jr. 1746. Här, till och med nu, en gång i månaden på söndagen hålls gudstjänster. Inuti templet finns ett tapisseri vävt av Gustav Fifth själv, och det finns ett orgel gjord 1730.
  2. Operan är pärlan på Drottningholms slott i Stockholm. Det byggdes 1766. Hittills har gamla italienska maskiner och maskiner blivit bevarade, med vilket åsk hördes på scenen, möbler rörde sig, vatten hällde och till och med Gud nedstammade "från himlen". Sedan 1953 är teatern värd för en internationell festival för äkta produktioner.
  3. Kinesiska byn - på Drottningholms territorium i Sverige ligger stugorna i Celestial Empire. Dessa är viktiga monument av arkitektur som kallas chinoiseries. Paviljongen byggdes 1769, och 1966 var en grundlig restaurering.
  4. Trädgårdar - Drottningholms Slott i Sverige har bevarat till denna dag en park byggd i barockstil. Här kommer turister att kunna se en mängd brons antika statyer, som skapades av den holländska skulptören Adrian de Vries. Monumenter fördes till slottet som militära troféer från Prags och Danmarks palats. Trädgården består av 2 dammar med broar och kanaler, och har också stora gräsmattor.
  5. Fontän Hercules - den ligger i den centrala delen av palatset och är omgivet av italienska skulpturer, bänkar och träd.

Stunden i slottet, var uppmärksam på den monumentala trappan, galleriet av den elfte elven, den gröna salongen av Lovisa Ulrika, utrustad med ett rokokointeriör, prinsessan Gedvig Eleonoras paradisrester, Eleonora Schleswig-Holstein-Gottorp. Glöm inte att ta ett foto i palatset Drottningholm, eftersom arkitekturen i komplexet är ett verkligt konstverk.

Funktioner av besöket

Besök slottet kan vara varje dag från maj till september, och på vintern - bara på helgerna. Royal Residence är öppet från kl. 10.00 till 16.30. Utflykter sker på engelska och svenska. Inträdesavgifter för vuxna är $ 14 eller $ 20, om du vill se en kinesisk by. Studenterna betalar ca $ 7, och för barnbesök är det gratis.

Hur kan jag komma till Drottningholm?

Du kan komma till slottet som en del av en organiserad utflykt eller med båt, som lämnar från rådhuset varje timme. Vägen till slottet blir trevligt och fascinerande.