Decoupage lådor

Vanlig hårdlåda, till exempel, från under skor, med hjälp av teknikdecoupage kan omvandlas till ett unikt arbete. Decoupage-lådor omvandlar dem till vackra inredningsdetaljer där det är bekvämt att lagra kosmetiska tillbehör, små toalettartiklar (barrettes, kammar, broscher etc.), olika kvitton, laddare etc. Detta är särskilt viktigt om du har möbler i rummet med öppna hyllor. Decoupage lådor av olika storlekar i samma stil och färger gör att du kan dekorera alla rum med en klassisk inredning, och medvetet olika decoupage av kartonger kommer att betona atmosfären i barnrummet, entréen eller omklädningsrummet.

Den föreslagna mästerklassen för nybörjare kommer att presentera hur man utför decoupage av en kartong.

Du behöver:

Innan vi börjar jobba väljer vi motivet. Vi försöker ta hänsyn till måtten på lådan när du väljer servetter för decoupage: för stora lådor väljer vi ett stort mönster, för små vi väljer små element.

Decoupage lådor med servetter

1. Om lådan har en blank yta, måste vi ta bort glansen med en fin sandpapper. Vi tar försiktigt bort de små bitarna, borsta dammet. Om lådan är gjord av vanlig kartong, är det inte nödvändigt med denna operation.

2. Akryl vit färg täcker hela ytterdelen av lådan med en svamp och försöker måla jämnt. Låt färgen torka väl.

3. Borsta servetten med hänsyn till följande:

Om du inte har lim för decoupage kan du använda akryllack.

4. Fragment av bilden limes inte bara till locket utan även till sidokedjorna på lådan. Låt lådan torka. Akryllack vi fixar mönstret, applicerar det i flera lager. Om akryllacken är blank kommer produkten att vara blank, mattlacken ger arbetet ett vintagekaraktär. Lacklacker måste beräknas korrekt, kontrollera efter överlagring av nästa lager och torka, om lådan är väl stängd.

5. Vi dekorerar insidan av lådan, täcker med servetter, täcker med akrylfärg och sprids med en trasa. Inuti kan du sätta avgränsare för att bilda mindre celler.

Förbättrad teknik, kommer du gradvis att lära dig att designa mer komplexa produkter: originalförpackningar för presenter, bokomslag, brickor , dekorativa bord.