Hur kommer du snabbt ihåg texten?

Att komma ihåg texten är en mycket viktig färdighet för varje person, varför det börjar utvecklas från barndomen. Först är det rimmor i dagis för matinees, då - dikter och utdrag av prosa i skolan. Således hjälper föräldrar och lärare barnet att aktivera resurserna i sitt eget minne . Om du vill lära dig hur du ska memorera texten, var noga med att vara uppmärksam på den här artikeln.

Hur enkelt är det att komma ihåg texten?

Den mänskliga hjärnan är unik, den kan mycket, särskilt i extrema situationer. Så var säker på dina förmågor: om du måste memorera mer information än vanligt, försök först slappna av.

  1. Efter att ha läst texten som du behöver komma ihåg, försök att retellera den till din hushålls- eller arbetskollega. Således, i ditt huvud kommer viktig information att skjutas upp.
  2. Skriv cribs. Ibland är det värt att komma ihåg skol- eller högskoleår och skriva ner på huvudpunkterna i den memorerade texten. Naturligtvis är detta råd praktiskt när du memorera datum, teknisk information eller terminologi. Den litterära texten på det här sättet för att formalisera en anteckning som du osannolikt kommer att lyckas med.
  3. Den bästa hjärnan kan uppfatta information på morgonen, så försök läsa det viktigaste på morgonen när du är full av energi och energi, och dina tankar är inte igensatta med annan onödig information. Det rekommenderas inte att läsa texten som du behöver komma ihåg för natten. Detta kan förvärra din process att memorera läsningen, dessutom kan du störa din sömn. Men kom ihåg att varje person är en individ, och vissa människor, tvärtom, kommer ihåg texten lättare innan man går och lägger sig, på natten. Därför, när du väljer tiden för lektioner, lita på kroppens biologiska klocka och dess egenskaper.
  4. Visst, alla i sin barndom höll en läsares dagbok. Det är faktiskt en underbar sak. Om du läser mycket, raderas informationen gradvis, och endast de ljusaste stunderna kvarstår i ditt minne. Var noga med att diskutera informationen med de omgivande människorna, och därmed bildas en viss "grund" av läsningen och återföringen.
  5. Var noga med att läsa anteckningarna till boken, du kan läsa recensioner på Internet om detta arbete. Läs kritiken. Efter en så noggrann förberedelse kan du lätt komma ihåg viktig information.
  6. Skapa en bekväm miljö för dig själv. Isolera från externt ljud. Försök att avskilja dig själv, stäng av ljudet på telefonen, stäng av TV: n och kortfattat abstrakta från verkligheten för att fördjupa dig i läsvärlden. Särskilt användbart detta råd kommer att vara om texten för memorisering är mycket svårt för dig.
  7. Om du försöker komma ihåg en text som är stor i volymen, läs den först hela och försök sedan läsa den diagonalt. Man tror att ditt minne minnes visuellt de grundläggande fragment av memoriserad text. Dessutom arbetar arbetet med läsningsteknik. Ju snabbare du läser desto bättre kommer informationen du läser att absorberas.
  8. Om du noggrant läser texten fullständigt och kommer ihåg det bra, ska du inte återvända till sina separata fragment och fragment. Enligt experter kommer detta tillvägagångssätt bara att förvärra din uppfattning om texten läst och komplicera dess memorisering.

Således har vi försökt att välja i denna artikel olika sätt att memorera texten, som kan vara lämplig för nästan varje person. Läs, utveckla och förbättra!