Corner kitchen set

Varje värdinna drömmer om ett stort rymligt kök. Det är omöjligt att göra utan ett bekvämt arbetsområde för matlagning, massor av hyllor , lådor, köksmaskiner, ett stort matbord, etc. Ibland begränsar våra önskemål de små bilderna. Hörnssats för ett litet kök - det här är den bästa lösningen om vi pratar om praktisk, funktionalitet och ergonomi.

Vad är ett hörnkök?

Ursprungligen - det här är en möbel för köksmöbler, som ligger på två eller flera sidor av ditt rum. Sidorna på headsetet ligger i rät vinkel mot varandra. Tänk på de viktigaste sorterna av hörnköksatser:

  1. L-formad - den mest populära och antagen i många lägenheter. Möblerna ligger längs två väggar. Dessa kök är universella och kompakta, och deras form är acceptabel för kök av vilken konfiguration som helst. Ett litet hörnkök är en utmärkt lösning för en standardrum med 1 rum.
  2. U-formad . Dessa köksaggregat är ordnade längs tre väggar. En mycket praktisk och korrekt lösning: tre ytor förekommer på en gång, de är lätta att förbereda och äta om så önskas. Trots alla fördelar finns det en liten nackdel - de är inte lämpliga för ett litet kök , eftersom några av rummet "smygar" och placeringen av skåp, plattor med handfat och bänkskivor minskar graden av komfort på den. Detta kök kan köpas om avståndet mellan de två motsatta sidorna inte är mindre än två meter.
  3. Den cirkulära eller "ö" -formen - i dem är arbetsområdet mitt i köksuppsättningen, möblerna ligger längs väggarna i form av bokstaven G eller U-formad, förutom i mitten finns det en handfat och en tallrik.

Ibland är en matplats installerad på ena sidan av köket, och arbetsområdet är inställt på den andra, och mellan dem, till exempel en bardisk. Den stora fördelen med detta arrangemang är möjligheten att använda både köket och matsalen samtidigt. Området i detta kök kan inte vara mindre än 30 m och sup2.

Fördelarna med köket, som har ett hörnuppsättning

Först och främst är det kompakt. Vanligtvis görs dessa kök för beställning. Mätaren beräknar det bästa alternativet för kundens storlek. En köksuppsättning kan placeras i ett rum av något område, form, med en stor och liten takhöjd och bredd på köket.

För det andra - ergonomi. Alla nödvändiga avdelningar är rationellt placerade, utrustningen är byggd på rätt ställe - du behöver inte göra onödiga rörelser när du lagar mat. Allt detta gör hörnköket mycket populärt bland ägarna av småkök.

För det tredje - icke-standardutrustning. Du kan utrusta köket med ett antal lådor och hyllor, öppna och stängda, stora och inte så mycket. För ej-standardägare - icke-standardutrustning.

Låt oss sammanfatta - vad är hörnköket för köket så bra:

Ett rymligt kök kan förbli en dröm, men det verkliga livet visar att det inte krävs mycket utrymme för att skapa ett kulinariskt mästerverk!