Chicago-stilen på 30-talet

Enligt många stylister har begreppet glamour utvecklats långt inte i våra dagar. Denna term går tillbaka till de avlägsna 30-åren i gangster Chicago. Det var vid den tiden som kvinnor började klä sig mer uppriktigt, samtidigt som de visade sexualitet, attraktivitet och charm. Chicagos stil på 1930-talet är femininitet, elegans och förfining, som strider i takt med beslutsamhet, självförtroende och bländande.

Hur man klär sig i stil med Chicago?

Om du tänker på att klä sig i Chicago, så är det inget lättare än att välja en vacker klänning, typisk för den tiden. Den klänningen var en vändpunkt i mode för kvinnor på 30-talet och den viktigaste egenskapen för kläder i Chicago. På 30-talet av förra seklet steg denna mest feminina klädseln över längden över knäet, och den långa ärmen ersattes av tunna remmar eller helt nakna axlar. Klädstilen på 30-talet i Chicago präglades också av en låg midja och närvaron av en rik inredning i form av fransar, paljetter, pärlor och andra glänsande dekorationer. De mest populära var modeller med nakna ryggar och en stor hals i decolletezonen. I den här klänningen kunde flickan inte låta bli att locka uppmärksamhet, som alla kvinnor från den tiden sökte. Men långa graciösa stilar av klänningar kvarstod fortfarande på kvällens mode på 30-talet.

Tillsammans med en smart klänning användes kvinnor på 30-talet nödvändigtvis snygga tillbehör. Flickans huvud var dekorerat med en original hatt eller bandage, och på halsen var det ofta en pälsboa och långa pärlor några varv. Men den mest slående skillnaden mellan kvinnor av mode på den tiden var munstycket. Rökning bland kvinnor som aldrig var på mode i 30-talet i Chicago.

Skor i stil med Chicago

Det var självklart att han föll på sina slanka ben, och det var nödvändigt att sätta på lämpliga skor. Skor i stil med Chicago är bekvämt och praktiskt. En lågklack och en benfixermodell var karakteristisk för skor av den tiden.