Hur uppväger kylskåpsdörren?

Oftast ligger kylskåpshandtaget på höger sida. I de flesta fall är ett sådant arrangemang verkligen det mest optimala. Om det finns behov av att uppväga kylskåpens dörrar (kökets layoutfunktioner eller andra faktorer) är det ganska möjligt att göra det här hemma.

Hur man omordnar dörren på kylskåpet?

Först måste du se till att ompositionering av kylskåpsdörrarna i allmänhet är möjligt. På motsatta sidan borde du hitta plastproppar för fästelement och svängbara gångjärn. Innan du placerar dörren på kylskåpet måste du kontrollera närvaron av alla delar i demonteringssatsen. Nu överväga steg för steg hur man tar bort kylskåpsdörren.

  1. Stäng av kylskåpet. Ta bort alla hyllor från insidan av dörren.
  2. Ta bort handtaget och sätt det åt sidan. Använd sedan en platt skruvmejsel för att ta bort pluggarna från fästena. Skruva av dörren.
  3. Ta av de svängbara gångjärnen. Innan du uppväger kylskåpets dörr måste du uppväga slingorna för det. I satsen kan tillhandahållas ytterligare. Om tillverkningsanläggningen ger tillägg av gamla loopar, installera dem i en spegelbild.
  4. Vidare fastar vi själva dörren, med början på de övre öglorna. Under installationen justera omedelbart positionen.
  5. Vi installerar en penna på den nya platsen och sätter i propparna i de tidigare fixeringspunkterna.
  6. Glöm inte innan du uppväger kylskåpets dörr, var uppmärksam på dörrgivaren. Vissa modeller måste ändra sin position.

Det finns fall där dörren är ganska tillfredsställande, men det behövs justering. Tänk på hur du hanterar dessa problem själv.

Hur man justerar kylskåpsdörren?

Lossa först monteringsbultarna i fästets nedre och övre delar. Vi ser, vilken av de delar som ligger löst vid sidan av varandra. Om toppen, ta sedan bort under det övre gångjärnsöverlägget och tryck hårt på axeldörren. Dra åt skruven. På samma sätt handlar vi om det är nödvändigt att justera den nedre delen.

Om du såg att de gängade hålen lossnar kan du uppväga dörren till andra sidan. Detta kommer att eliminera behovet av att reparera kylskåpet. Om designen inte tillåter dig att byta dörren, måste du använda en stålplåt. Den är fastsatt med skruvar till dörrets skadade plan. Gör sedan hål för fästets axlar, sätt tillbaka dörren och justera presskraften.

Justera kylskåpsdörren - det är hälften så, efter arbetet är det nödvändigt att kontrollera spännens täthet. Vi sätter i ett enkelt pappersark. Tätningen ska hålla den tätt. Om arket glider ner under egen vikt bildas ett mellanrum. Det är möjligt att det är dags att byta ut gummitätningen.