Burar för vaktlar med egna händer

Vi föreslår att du samlar en bur för vaktlar med egna händer, utformad för samtidig underhåll av 200 fåglar. Höjden på hela strukturen är nästan 2 meter, bredden är 1 meter, djupet på varje enskild cell är 50 centimeter. På den främre delen kommer äggbehållare och matare att vara till hjälp för att odla vaktlar . Sammantaget kommer det att finnas 50 celler, varav det kommer att finnas 40 personer. Omedelbart gör vi en reservation, så att storlekarna på en bur för vaktel kan ändras av dina parametrar.

Vad krävs?

Verktyg behöver en skruvmejsel, sax för skärning av metall, en markör, en roulettkaskad.

Vi börjar samla:

 1. Av den trecentimetera profilen gör basen av hela strukturen, för vilken du bara kan använda skruvar utan att borra.
 2. Sedan, längs framsidan av den framtida fågelburgen, måste du fästa guiderna för golv och tak med egna händer, som också kommer att fungera som grund för pallarna. Styrningarna måste sättas så att taket är jämnt och halvhöjt.
 3. Från ett rutnät med en stor cell klippa en bit av den här storleken så att de kan stänga bakstycket och toppen av stället. En bit av det övre gallret ska "svepas" framåt, eftersom dörren till överkorgen kommer att fästas på den.
 4. Från samma galler måste du klippa 5 lika delar, som sedan fäster vid takledarna. Detta bör göras med plastband, medan kanterna på gallret också hänger något från rackens framsida.
 5. Från gallret med en mindre cell måste du också klippa 5 stycken, göra dem utskurna under ramen och böja kanterna, vilket gör äggsamlingen. Dessa ämnen måste skruvas på golvledarna, för vilka tråd- och plastband används.
 6. Från det stora nätet skär vi sidoväggarna, fäster dem på ramen med hjälp av plast och skruvband. De måste också justera golvet.
 7. För att göra dörrarna behöver du ett galler med en tjock stav. Vi skär ut 5 identiska bitar, vars storlek är 100 x 15 (+ "skott"). Se "Skruvar". Vi skruvar dörrarna till de överlappande delarna av tak på varje nivå, då böjer vi dörrarna och lämnar utrymme för rullande ägg. Staketet är fixerat av ett par böjda ledningar.
 8. Vi skär ut pallar från galvaniserat ark.
 9. Från den åtta centimeterprofilen skär vi matare, som också är fastsatta med tråd.
 10. Drinkare är gjorda av samma plastflaskor med en kapacitet på 2 liter. Vi fixar också dem med tråd.
 11. Det färdiga stället har denna typ av utseende.

Låt oss notera att sådana vaktelceller med egna händer utmärks av arbetets enkelhet, den relativa billigheten och lättheten i hela strukturen. Nätet köps inte av en helvals, men med det nödvändiga materialet, och skruvar och skruvar kan inte skada fågeln. Det är inte nödvändigt att spara på ett tunnare galler för golvet, eftersom vaktelen, trots att den kör perfekt på den, men då kommer de att ha problem med tassarna.

Innan du gör en bur med egna händer, måste du lagra alla material, vilket kommer att påskynda arbetet betydligt. Tillverkningen av hela strukturen kan gå från ett till ett par dagar, vilket beror på graden av skicklighet och tillgången på ledig tid. Den kan användas i många år, men för det här måste du köpa kvalitativa byggmaterial och fästelement.