Brudens brud

Även våra farmödrar, och några mödrar, började också samla in dowries för deras dotter nästan från födelsetiden. Nu har sådana samlingar förlorat sin relevans - allt kan köpas på en dag, om det finns pengar. Därför vet inte alla vad ett brud är, hur detta ord är skrivet, där det är stressat.

Vad är en dowry?

Spänningen i ordet "dowry" faller på den andra stavelsen. Ordet "dowry" kommer från orden "bifoga, lägga till", så betydelsen av ordet är ganska förståeligt och utan ytterligare förklaringar. Dowry, detta är vad hustrun tog med sin mans hus, än hon fyllde upp en ung familjs liv.

Dowry fru till de gamla slavarna

I de gamla slaverna var hans makas giftaväll ett oumbärligt villkor för att gifta sig. I Ryssland behandlades mycket seriöst vid denna tid - själva brudgummen bereddes av flickan själv under hela sitt liv och satte den i ett separat bröst. Och jag var tvungen att laga mycket, förutom bröllopskläderna, min älskade, bruden var tvungen att förbereda mer än 30 broderade bordsskivor och handdukar. Bruden måste också förbereda bälten och mönstrade handdukar som en gåva till brudgummens familj och brudgummen själv. Mycket uppmärksamhet gjordes för att dekorera bröllopsängen. Och varje tjej var tvungen att göra en ragboll (hyllan) före äktenskapet, vilket hon gav till barn för spelen. Från kvinnornas arbete med att förbereda ett brud, släpptes inga pojkar eller prinsen döttrar. Tvärtom var nicknamesna "netkha" och "nepryaha" bland de mest offensiva för tonårsflickor.

En förteckning över dowser var obligatorisk, som vid transport av saker till mans hus var förvarad av brudens och matchmakarens mor. Brudgummen hade också svårt, det var en sak som lösen av brudens brud, ven. Genom en sådan betalning säkerställde mannen sin integritet för sin hustrus dowry i händelse av sin tidiga död.

Vi samlar bröllopsdowry

Det är klart att vi nu inte pratar om handbroderade handdukar och sängkläder - allt kan köpas färdigt, men vad alla behöver veta är inte alla vet. Förresten, om det handgjorda brudgummet, om bröllopet är nationellt, då kan detta hända. Till exempel, i brudens brud måste kazakerna innehålla ca 5 korps och korpesh - hemlagad filtar och madrasser. Om bröllopet inte har en uttalad nationell karaktär, kan bruden väl göra med köpta analoger.

Så vad ingår i brudens moderna brud? Listan över saker kan vara ganska stor, bruden kan i allmänhet ta det som hon anser nödvändig. Men det är bra att ha en trosbekännelse placera följande saker.

  1. Sängkläder. Utformningen av sovrummets sak är utan tvekan viktig, men vad är dess centrum? Naturligtvis den äktenskapliga sängen. Så, inklusive sängkläder i ditt brudgum, kan du skapa rätt humör för din make.
  2. Underkläder, nattklänning (pyjamas), badrock. För att skapa humör till mannen hjälper dessa saker också, därför plockar dem, se, att allt var vackert och sexuellt nog.
  3. Handdukar till badrummet. Du kommer att behöva badhanddukar, tona dem med handdukar och våffel eller linnehanddukar för gästerna.
  4. Dukdukar, servetter. Det kommer att vara användbart att ta 2-3 bordsdukar och mångfärgade i dukens ton, linneservetter. Behovet av att täcka bordet kan inträffa långt före den första familjen resa till affären, så det är bättre att förbereda på förhand, för att inte slå gästerna i smutsytan.
  5. Porslin. Förvärva det, se inte bara på skönhet, utan också på praktiken. I extrema fall kan du ta 2 uppsättningar - för daglig användning och för semestrar.