Brand L'Oreal upphörde samarbetet med modellen i hijab på grund av rasistiska uttalanden

Den nya modellen av L'Oreal-varumärket Amen Khan var under journalisters granskning och anledningen var inte flickans religiösa övertygelser, men hennes rasistiska uttalanden om israelerna! Företrädare för det kosmetiska företaget stoppade omedelbart samarbete och genomförde installationen av alla reklamfilmer. Modellen blev "frågad" för att ta bort bilder från film från sociala nätverk.

Amena Khan är en berömd skönhetsbloggare i England.

I 2014 tillät flickan sig till Twitter emotionella uttalanden om Israel. Presenterade poster uppkom direkt i alla nyhetsflöden och blev offentliga och provade hård kritik och anklagelser för att uppmana hat. Amen Khan skyndade sig att be om ursäkt och publicerade ett inlägg i Instagram:

"Jag ber om ursäkt för deras uttalanden år 2014 till dem som de skulle kunna förolämpa och förolämpa. Jag föreslog alltid jämlikhet och jag ville aldrig diskriminera någon. Mitt beslut att ta bort de gamla inläggen beror inte på anklagelser om att uppmana hat och höger, men ett bevis på att jag har ändrat min åsikt och vill ha fred. Det senaste arbetet med L'Oreal fick mig att delta i en fantastisk idé, reklamkampanjen ägde rum åt en mängd olika kulturer och traditioner. Jag är ledsen att projektet kommer att fortsätta utan mitt deltagande. Jag beklagar att varumärkets positiva budskap nu är kopplat till skandalen och mitt namn. "
Flickan bad om ursäkt för hennes kommentarer

I en intervju med Newsbeat talade en företrädare för L'Oreal också om skandalen:

"Vi är glada att Amena förstår allvaret av vad som hände och ursäktade för publikationen. Vårt varumärke har alltid handlat och står för tolerans och ömsesidig respekt, det är därför vi var sympatiska med Aminas beslut att sluta samarbeta. "

Västerländska journalister hävdar att beslutet fattades inte av flickan, utan av advokaterna i varumärket. Det är känt att modellen tog bort alla foton från reklamkampanjen den 22 januari. Samma dag försvann fotona från det officiella L'Oreal-kontot i Instagram.

Modellen beklagar rasten med varumärket

Skönhetsbloggen Amen Khan blev ansiktet av reklamkampanjen av märket L'Oreal

Minns, den andra dagen blev det känt att det kosmetiska märket L'Oréal Paris bestämde sig för ett oöverträffat steg och inbjöd som en modellskönhetsbloggare Amen Khan. Hon bor i Förenade kungariket, är förtjust i mode, berättar islam och piously honors tradition, alltid stolt bär en hijab. Trots den utåtriktade bilden är Khan en av de kända modellerna och är ofta borttagen för modetidningar, annonserar kosmetika.

Förberedelser för en reklamkampanj

För det franska varumärket utförde Amena en ovanlig roll, berättade hon i en annons om fördelarna med Elvive hårvårdslinjen. Förvånansvärt, i videorätten såg modellen i en hijab!

Amena var stolt över samarbetet och berättade entusiastiskt i en intervju om arbetet:

"Få märken har råd med en sådan utmaning! Hår under hijab är absolut inte synligt, men inte bara respekt för traditioner, men också min röst är värdefull. För muslimska kvinnor, hår, det här är kvinnans formgivning, så vi ser omsorgsfullt efter dem. Jag använder ofta kosmetiska produkter, jag är glad att göra stylingen. "
Läs också

Trots att Amen Khan raderade bilder lyckades de rädda många anhängare och lämnade i personligt bruk.