Bite sting - hur man tar bort en tumör?

Att gå i naturen slutar ofta med insektsbett, inklusive bin. Fenomenet i sig är obehagligt, men om det är känsligt kan det leda till allvarliga konsekvenser. Det är nödvändigt att veta vad man ska göra om en bietstick, hur man tar bort en tumör, för att förhindra ingrepp av gift i kroppen och förhindra komplikationer.

Tumör efter en bietsting

Följande åtgärder kan förhindra utvecklingen av komplikationer och bildandet av en tumör. Om du har en bit måste du göra följande:

  1. Dra försiktigt ut insektsens sting och kläm ut giftet från såret.
  2. Därefter behandla det drabbade området med etyl-, ammoniak- eller äppelcidervinäger.
  3. Applikationen av maskrosjuice eller mallowjuice till såret hjälper till att undvika utseende av en tumör.
  4. Med flera bett rekommenderas en generös drink och en injektion av adrenalin.

Svullnad efter ett bietstick

Vid spridning av svullnad i ansiktet bör du snarast kontakta en läkare. På grund av penetrering av gift i blodet börjar de drabbade områdena att svälla. Vid allergier kan en allvarlig allergisk reaktion uppstå.

Speciellt farligt om biet stungit i halsen eller av misstag slogs in. Den resulterande tumören efter en bi-sting kan blockera luftvägarna. En annan fara för bipågift är en allergi, som manifesteras i form av anafylaktisk chock, där det förekommer felfunktion i nervsystemet, en minskning i tryck och ödem i bronkierna.

Hur man tar bort svullnaden från bietstängerna?

För att bekämpa inflammationen är det bra att använda speciella salvor och krämer mot insektsbett. Men i avsaknad av sådana medel kan du tillgripa hemmedicin.

Ett ganska effektivt verktyg är en komprimering med en sodavattning:

  1. Stänk det drabbade området med läsk och tillsätt ett par droppar vatten.
  2. Rör om tills en grumlig konsistens erhålls.

Användningen av aktivt kol hjälper till att bli av med svullnad på bara en dag.

Den resulterande svällningen av biet kan avlägsnas med en alkoholkomprimering med en massfraktion av alkohol inte mer än 70%.

Kommer att hjälpa till att hantera svullnad smörjning av platsen för bettsalva Asterisk.

Förhindra ödembildning genom att fästa is på platsen för biten, vilket omedelbart avlastar bränning och smärta.

Det mest effektiva sättet är sockerraffinerat socker, vars tillämpning på platsen för bett gör att du kan dra gift.

Det rekommenderas också att använda komprimering från:

Det är nog att tugga växten och fästa det på en öm punkt. Du kan också tillgripa hjälp av lökjuice.

Avlägsnar inflammation och tar bort giften från kroppen av tea tree oil.

Ofta minskar smärtan efter en insekts bett, men med en kraftig försämring av hälsotillståndet behöver man ringa en ambulans.

Förberedelser med en bikott

För smärtlindring används lokalanestetika. I deras sammansättning finns det sådana komponenter som pramoxin, hydrokortison och lidokain.

Även för applicering på huden använd produkter som innehåller natron eller havrextrakt, vilket gör det möjligt att klara av klåda.

Om svullnad observeras i tre dagar, då för att eliminera giftet rekommenderas att ta antihistaminer. Difenhydramin, Pipolfenol eller Suprastinum tas i kombination med Analginum tre gånger om dagen. Med utvecklingen av struphuvudets ödem administreras efedrin (5%) dessutom.

Utseendet på en allergisk reaktion med andningsfel och tryckfall kräver allvarlig behandling med injektioner av adrenalin och steroider. I vissa fall kan ett rör införas i luftstrupen och droppar kan placeras.