Bifidumbacterin för nyfödda

När barnet är i moderns livmoder är hans tarmar, som hela kroppen, sterila. Men så fort den är född, möter alla organ och system först miljontals användbara och skadliga bakterier, mikrober och virus.

Moderns mjölk är vad som ska komma in i barnets matsmältningssystem så tidigt som möjligt och överstiger den patogena mikrofloran. Det är därför det är så viktigt att du först sätter barnet i bröstet direkt efter födseln. Om detta inte är gjort, och barnet får en anpassad blandning, attackeras hans tarm av både bra och dåliga mikroorganismer. Deras balans är barnets hälsa.

För att användbara bakterier ska kolonisera tarmarna så snart som möjligt bör Bifidumbacterin användas för nyfödda, särskilt om barnet är en artificiell person, föddes med låg vikt, födelsestrauma eller som följd av kejsarsnittet. De främsta invånarna i de nedre delarna av matsmältningsorganen är bifidobakterier, och därför är preparaten som innehåller dem de främsta hjälparna i kampen mot manifestationer av dysbios hos spädbarn.

Med hjälp av detta läkemedel upprättas fördjupningsprocessen snart, och detta påverkar mest barnets immunförsvar, eftersom alla vet att immunitet är född i tarmarna.

Utan att förskriva en läkare ska ingen medicin användas. Särskilt om det handlar om barnet. Läkaren kommer strikt bestämma dosen, behandlingsfrekvensen och behandlingens varaktighet. Om du inte vet om Bifidumbacterin kan ges till en nyfödd, fråga distriktspediatricen om detta. Hans svar kommer att vara positivt. Även barn som inte har problem ordineras ofta för förebyggande.

Hur man ger en nyfödd Bifidumbacterin?

Det finns flera former av detta läkemedel som kan användas av barn. Inhemska och utländska tillverkare utfärdar medicin. Deras komposition är identisk, men priset är annorlunda. Det finns pulver i påsar, lösningar i ampuller, sirap och tabletter. Kanske måste tablettformen uppskjutas så långt som sirap, som innehåller hjälpämnen.

De mest framgångsrika är ampullerna med färdig lösning, som du bara behöver hälla i skeden och ge barnet. Men det har en nackdel - det innehåller mjölksocker, som inte tolereras av några barn och kan orsaka allergisk reaktion.

Om din baby är allergisk och hans laktasenzym produceras dåligt, kommer endast paketer med ett läkemedel som späds i en flaska kokt vatten att göra. Det är tillrådligt att ge läkemedlet en halvtimme före måltid eller efter, när magen inte är full, uppnås effekten tidigare.

Hur många dagar ska jag ge Bifidumbacterin till nyfödda?

Behandlingstiden med läkemedlet är strikt individuellt för varje barn och ordineras av den behandlande läkaren. Dessutom är doseringen i olika former av frisättning annorlunda. Inträdesfrekvensen är vanligtvis två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen.

Beroende på svårigheten hos en viss sjukdom är läkemedlet ordinerat. Så, för förebyggande föreskriva minsta dos, som ges från sju till tio dagar. Om det är ett allvarligt matsmältnings problem är behandlingsförloppet ofta tre veckor eller mer.

Från kolik till nyfödda ges Bifidumbacterin i två veckor, två gånger om dagen. Och även om detta inte är en panacea, konstaterar mödrar som ger det till sina barn att smärtsam svullnad efter behandlingen är kvar i det förflutna.

Även om Bifidumbacterin också är ordinerat för normalisering av matsmältning även med förstoppning av nyfödda , kan det dock förvärra denna situation, eftersom Det beror helt på egenskaperna hos den lilla människokroppen.