Kan gravid te med mynt?

Mynt ger svart och grönt te ett otroligt arom, så denna dryck är välförtjänt populär bland vuxna och barn i olika åldrar. Dessutom normaliserar denna ört nervsystemet, vilket gör att det ofta används som huvudkomponent i olika sedativa.

Även om medicinalväxter i allmänhet har en positiv effekt på människokroppen, bör damer i en "intressant" position behandlas med särskild försiktighet. I den här artikeln kommer vi att berätta om det är möjligt för gravida kvinnor att dricka svart och grönt te med mint, och vilka kontraindikationer den här läckra drycken har.

Kan jag dricka te med mint under graviditeten?

Enligt de flesta läkare är det inte bara möjligt att dricka te med pepparmynta under graviditeten, men också nödvändigt. Under tiden bör mängden av denna dryck under perioden för att vänta på ett nytt liv begränsas. På den framtida mamman är det rekommenderat att dricka högst 250 ml myntete.

Användningen av pepparmyntabuljong samt svart och grönt te med tillsatsen av denna växt har en fördelaktig effekt på kroppen hos en kvinna som förväntar sig att en bebis föds i rimliga kvantiteter och har följande användbara åtgärder:

Trots det stora antalet användbara egenskaper, bör det förstås att denna härdande växt innehåller ganska många östrogener, så överdriven konsumtion av te med mint under graviditeten kan göra att den oväntat upphör eller börja för tidig födsel. Dessutom bidrar pepparmynta till en minskning av produktionen av bröstmjölk, så på kvällen för en tidig födelse bör konsumtionen av svart och grönt te med mint kasseras helt och hållet.

Slutligen måste framtida mammor ta hänsyn till de kontraindikationer som denna läckra och doftande drink har. Så, rekommenderar läkare inte att använda mint te under graviditeten i närvaro av följande sjukdomar:

I alla dessa fall är det nödvändigt att samråda med din läkare innan du använder mintte.