Amning - det rätta rådet för ammande mamma

Mors mjölk är en näringsrik och lättillgänglig produkt för barnet. För en nyfödd - det här är det bästa sättet att få de nödvändiga elementen, som är användbara för ungas hälsosamma utveckling och dess skydd mot vanliga barndomssjukdomar.

Amning av nyfödda - tips

Rekommendationer för amning kommer att bidra till att barnet får en optimal matning. För detta är det värt att läsa några tips:

Tips för amning i de tidiga dagarna

Efter att ha fött fostret har moderen kolostrum. Under den första timmen efter barnets utseende, börja mata. Mjölk sker på 3-4 dagar. Efter att ha börjat amma kommer råd om genomförandet att ge läkaren, men de allmänna rekommendationerna är:

Etablera amning

Framtida föräldrar kommer att dra nytta av en lista med rekommendationer om amning, råd från ammande mödrar är följande:

  1. Födseln med cesarean eller sätta barnet till bröstet senare än inom den första timmen efter födseln, provar en försening i mjölkens utseende.
  2. Efter att ha börjat amma reduceras råd från en ammande kvinna till barnets korrekta anfall av barnet under den första ansökningen (detta kommer att rädda bröstet från sprickor och smärtsamma känslor i framtida utfodring).
  3. Du kan inte ta bröstet ordentligt, barnet själv, så du borde hjälpa barnet. Öppna barnets mun, tryck det nära honom, barnets mun ska inte bara vara på bröstvårtan utan också för att fånga areolen.

Amning - rådgivning för amning, mat

Kosten hos den nyfödda moderns moder ska inte ökas dramatiskt. Svälta inte, du måste äta frisk och hälsosam mat. Produkter som ingår i vårdmorternas näring, dela upp i små portioner och äta flera gånger om dagen. Tänk på din aptit och äta enligt din önskan, ha alltid något till hands för ett mellanmål.

Kost av en ammande mamma

Den första maten som barnet får är bröstmjölk. Därför bör näringsämnen för vårdmor i den första månaden väljas särskilt noggrant, till exempel:

Vid 2-6 månaders liv kan barnet ansluta nya produkter och minska antalet tidigare tillåtna något:

Från den 6: e månaden av barnets liv och upp till ett år är sådana produkter tillåtna i måttlig mängd:

Under de närmaste sex månaderna eller ett år, ignorerar inte tidigare givna rekommendationer. Ovannämnda diet innehåller livsmedel som hjälper dig att inte bara hålla sig i form efter att ha född och ha bra hälsa, så du kommer att ge barnet de nödvändiga elementen för utveckling och tillväxt. Från graviditeten är det nödvändigt att utesluta läsk, saltning, rökning, korv, konserverad mat.

Amning Diet

Amningsmor ska komma ihåg att fasta "för viktminskning" eller att äta för två borde inte vara. Den bästa lösningen är att börja äta ordentligt. Diet under amning en nyfödd bör innehålla en pyramid av väsentliga ämnen: proteiner, fetter, kolhydrater. Ta mat minst 4 gånger om dagen, heta måltider äter 2 gånger om dagen, alternerande med lätta tilltugg.

Hypoallergen diet för ammande mödrar innebär uteslutning från kosten (i 2-3 månader) av produkter som framkallar allergier hos föräldern. Vid anslutning av ny mat, undersök barnet: ett utslag, en förändring i "pall" indikerar en eventuell allergisk reaktion. Att tillämpa en provning (med nya produkter) amning, alla råd till ammande mamma ska inte ignoreras. För att försäkra dig om en negativ reaktion, skriv en ny produkt i kosten om en månad.

Problem med amning

Om du följer alla regler (håll bröstet varmt och pumpa), måste du hitta kärnan i problemet och ta reda på varför den våta sjuksköterskan inte har mjölk. Det kan finnas tre skäl till denna situation: laktostas, mastit eller hypogalakti. Problem med amning hos mamma ska inte fungera som en ursäkt för att riva barnet från bröstet.

Stagnation av mjölk är möjlig efter 2-6 dagar efter födseln. Laktostas börjar på grund av förseningen vid tömning av bröstet. I det här fallet rekommenderas:

Mastit - igensättning av mjölkkanalen. Ångan väcker utseende på temperatur, bröstspänning. Om barnstolens stol har fått en grön färg och en obehaglig lukt rekommenderas det att avbryta matningen. i mjölken fick pus. Förebyggande metoder:

Hypogalakti är en otillräcklig mjölkproduktion. På grund av bristen på en produkt blir barnet lurfullt. Sjukdomen är anledningen till att barnet ignorerar amning, läkaren kan ge råd till vårdmor. Han kommer att ordinera läkemedel (främst örtberedningar), föreskriva en diet och ge en metod för att uttrycka mjölk.

Ingen mjölk efter leverans - vad ska man göra?

Ibland förloras den mest nödvändiga maten i det första året av ett barns liv tillfälligt på grund av en operation under förlossningen. Mumier undrar: "Om det inte finns mjölk efter kejsarsnitt, vad ska jag göra?". Istället verkar det kolostrum. Det räcker att ge karapuzu den nödvändiga normen för näringsämnen. Problemet med utfodring orsakas av flera faktorer:

Efter operationen får du en bebis. Sörja för utfodring under de första 6 timmarna av sitt utseende, vid denna tidpunkt är sugaktiviteten hos barnet särskilt hög. Låt inte barnet matas från bröstvårtan innan det appliceras på bröstvårtan, då blir det svårt för honom att anpassa sig till bröstet. Hjälp barnet: Ta tag i bröstet närmare halo och försök att sätta bröstvårtan djupare in i barnets mun.

Det finns inte tillräckligt med mjölk för amning

Ett tillstånd där en nyfödd är undernärd kallas hypogalakti. Hur man förstår att barnet inte har tillräckligt med mjölk? Bestäm detta kommer att hjälpa barnets skick:

Ofta hörs frågan om föräldrarna, där ämnet svårt amning stiger, allt råd till ammande mödrar reduceras till enkelt, överkomligt och effektivt:

Barnet vägrar bröstet

Flera faktorer kan tjäna som en orsak till barnets misslyckande från bröstet:

Mödrar, som är oroliga för frågan "Vad ska man göra om barnet inte tar bröstet?", Du bör lugna dig och förstå att det finns ett antal sätt som hjälper dig att känna kontakten med barnet starkare och därigenom stimulera det med frivillig koppling till bröstvårtan:

WHO rekommendationer om amning

Världshälsoorganisationen syftar till att skapa ett hälsosamt samhälle. Reglerna om amning på WHO: s rekommendationer kommer att säkerställa att maten till barnet levereras så nära sin mamma som möjligt. Grundläggande regler från hälsoorganisationen:

Med hjälp av enkla instruktioner, kommer någon mamma att amma korrekt, samtidigt som man undviker eventuella skador på bröstvårtor och byst. Till de allmänna reglerna, lägg till några fler: Gör inte stora pauser mellan applikationer, dag och natt, oftare dekantera för att stimulera mjölkproduktionen, kontrollera alltid om barnet svaler mat.