Bloating - orsaker och behandling

Flatulens kännetecknas av ökad produktion av gaser, vilket leder till en ökning i mage och obehag, även kolik. Hantera detta problem kan endast efter att ha bestämt de faktorer som utlöste uppblåsthet - orsakerna till och behandlingen av detta symptom är direkt beroende. Mindre flatulens i samband med en överträdelse av kosten är självständigt, och ständigt ökad bildning av gaser kräver behandling.

Orsaker till uppblåsthet hos friska kvinnor

Det vanligast beskrivna fenomenet uppstår under följande omständigheter:

De angivna orsakerna till meteorism är ganska ofarliga och lätt mottagliga för terapi genom att justera kost och efterlevnad av matkulturens regler.

Behandling och orsaker till svullnad i tarmarna med riklig frigöring av gaser

Förutom de tidigare nämnda faktorerna kan vissa sjukdomar i matsmältningssystemet orsaka en intensiv attack av flatulens:

  1. Pankreatit. Otillräcklig produktion av enzymer stör processen för att smälta mat.
  2. Dysbacteriosis. Förändringen i balansen mellan mikroflora i tarmen leder till att patogena bakterier utsöndrar överskott av gaser.
  3. Irritabelt tarmsyndrom (IBS). Flatulens uppträder mot bakgrund av försämring av orgelmotiliteten.
  4. Laktosintolerans. Oförmågan att absorbera mjölksocker orsakar överdriven gasproduktion när man konsumerar lämpliga produkter.
  5. Invasion av parasiter. Närvaron av helminter i kroppen följer alltid dyspeptiska störningar, inklusive flatulens.
  6. Polys, tarmtumörer. Neoplasma i organets lumen skapar en obstruktion, på grund av vilken gaser inte kan avvika fysiologiskt och ackumuleras.
  7. Dyskinesi av gallkanaler. Utspänningar och utflöde av gallan leder till försämring av matprocessprocesserna, en minskning av tarmmotiliteten.
  8. Sår, gastrit, kolit, enterit. Liknande sjukdomar, som regel, åtföljs av förstoppning eller diarré, såväl som dysbios.

Terapi endast flatulens kommer bara att ge en tillfällig effekt, det är tillrådligt att behandla inte symptomen, men sjukdomen, grundorsaken. Som en nödsituation rekommenderas det att ta en sorbent:

Behandling av orsakerna och symptomen på svullnad i tarmarna med folkmekanismer

Ett icke-traditionellt tillvägagångssätt är utformat för att normalisera motoriska färdigheter, matsmältningsprocesser och bakteriell balans i tarmarna.

Det snabbaste sättet att bli av med meteorism är mint te. Användningen av denna drink 5-6 gånger om dagen bidrar till det snabba fysiologiska avlägsnandet av överflödiga gaser, eliminering av smärta och kolik.

Följande produkter rekommenderas också:

Dessa folkmedicin är effektiva för sådana orsaker till tarmsvullnad som dysbakteri, pankreatit och IBS.

I andra fall är det bättre att förbereda en helande infusion.

Recept för remedier för flatulens

ingredienser:

Förberedelse och användning

Tvätta bär, placera dem i kokande vatten och lämna i låg värme i 15 minuter. Stäng av elden, efter en annan halvtimme, blanda den resulterande buljongen med propolisktinkturen. Drick 125 ml i 30 minuter före lunch och middag.