25 otroliga religioner som verkligen existerar

Hur många religioner vet du? Alla känner till sådana traditionella religioner som kristendom, islam, buddhism, hinduism och judendom.

Men i själva verket finns det andra, lilla kända religioner som utövas av människor från olika delar av världen. Nedan hittar du en lista med 25 mest ovanliga, unika och intressanta religioner.

1. Raelism

Rörelsen grundades 1974 av en fransk journalist och tidigare ryttare Claude Vorilon, med namnet Rael. Hans anhängare tror på förekomsten av utlänningar. Enligt den här doktrinen kom en gång i tiden vetenskapsmän från en annan planet till vår jord, som skapade alla former av jordiskt liv, inklusive mänskligheten. Raelists förespråkar utvecklingen av vetenskapen och främjar tanken på att klona människor.

2. Scientologi

Denna religion grundades av science fiction-författaren L. Hubbard 1954, hon uppmanar att utforska människans sanna andliga natur, att känna sig själv, relationer med släktingar, samhälle, hela mänskligheten, alla former av liv, det fysiska och andliga universum och till sist med högre kraft . Enligt Scientologists lärdomar är människan en odödlig andlig varelse vars existens inte är begränsad till ett liv. Följare av denna religion är sådana kända personligheter som John Travolta och Tom Cruise.

3. Yahweh

Yahweh Nation är en av de mest kontroversiella offshootsna av den religiösa rörelsen för "svarta judar och israeler". Dess namn gavs till nuvarande till ära av grundare Ben Yahweh 1979. Sektens undervisning baseras delvis på tolkningen av den kristna bibeln, men samtidigt står det klart emot de allmänt accepterade idéerna om kristendomen och judendomen. Ibland kallas anhängare av denna religion en grupp hatare eller en kult av svart överlägsenhet.

4. Alla världens kyrka

Kyrkan av alla världar är en neopagan religion grundad 1962 av Oberon Zell-Ravenhart och hans fru Morning Glory Zell-Ravenhart. Religionen härstammar i Kalifornien - dess spridning började med en smal cirkel av vänner och älskare, inspirerad av en fiktiv tro på science fiction-romanen "The Stranger in a Strange Country" av Robert Heinlein.

5. Subud

Subud är en religiös rörelse baserad på prestanda av spontan och extatisk (i samband med tillståndet av ecstasy) övningar. Sekten grundades av den indonesiska andliga ledaren Mohammed Subuh på 1920-talet. Strömmen förbjöds i Indonesien fram till 1950-talet, varefter den spred sig till Europa och Amerika. Huvudpraxis för subud är "latihan" - spontan timlång meditation, som måste göras minst 2 gånger i veckan.

6. Kyrkan av den flygande makaronemonstret

Känd som pastafrianism - parodisk rörelse framkom efter publicering av ett öppet brev från amerikansk fysiker Bobby Henderson. I sin adress till Kansas Education Department krävde forskaren att i skolplanen tillsammans med evolutionsteorin och begreppet creationism såg ett ämne för att studera tro på Flying Macaroni Monster. Hittills är pastafarianismen officiellt erkänd som en religion i Nya Zeeland och Nederländerna.

7. Prins Philips rörelse

En av världens märkligaste religioner är förmodligen Prins Philips rörelse. Sekten stöds av medlemmar av Stilla havets stamstad Vanuatu. Man tror att kulten härstammar 1974 efter att landet besöktes av drottning Elizabeth II och hennes man Prins Philip. Lokalbefolkningen tog hertigen för den blekfattade sonen av bergets ande och har sedan dess dyrkat sina bilder.

8. Aghori Shiva

Aghori - en asketisk kult, en avbrott från traditionell hinduism i 1400-talet e.Kr. Många ortodoxa hinduer anklagar aghoriens anhängare för att begå galen och till och med förbjudna ritualer som strider mot konservativa traditioner. Vad är dessa ritualer? Sektarians bor i kyrkogårdar och matas på mänskligt kött. Dessutom dricker dessa människor från mänskliga skallar, som koppar, slita av levande djur och meditera direkt på de avgickas kroppar för att få andlig upplysning.

9. Pana Wave

Den japanska religiösa rörelsen Pan Wave grundades 1977 och kombinerar doktrinerna om tre olika läror - kristendom, buddhism och religionen i det "nya århundradet". Strömmen är kända för sin ovanliga inställning till elektromagnetiska vågor, vilket enligt Panwaens anhängare är orsaken till globala klimatförändringar, miljöförstörelse och andra allvarliga samtida problem.

10. Människor i universum

Universumets folk är en tjeckisk religiös organisation grundad på 1990-talet av Ivo Benda, även känd under hans kosmiska namn Astar. Sektorns ledare hävdar att han flera gånger kommunicerade med utomjordiska civilisationer, vilket ledde honom att hitta en ny religiös rörelse. Förökande kärlek och positiv inställning kämpar universumets folk mot modern teknik och dåliga vanor.

11. Den ofullständiga (Subgenius) kyrkan

Subgenius kyrka är en parodisk religion grundad av amerikanska författaren och filmmakaren Aivon Stang på 1970-talet. Sekten försummer ideen om absolut sanning, men utövar istället den fria livsformen. Subgenius kyrka predikar en blandning av många mycket olika läror, och dess centrala personlighet är profeten och "bästsäljare av 50-talet" Bob Dobbs.

12. Nuoububianism

Nubaubianists rörelse var en religiös organisation grundad av Dwight York. Sektens lära baserades på tanken om svarta överlägsenhet, tillbedjan av de antika egyptierna och deras pyramider, tro på UFO och konsumtionsteorierna i Illuminati och Bilderberg-klubben. I april 2004 upphörde denna sekts handling, eftersom York dömdes till 135 års fängelse för ekonomiskt bedrägeri, barnmord och många andra brott.

13. Discordianism

Detta är en annan parodisk religion, som också kallas kaosens religion. Strömmen grundades av ett par unga hippies, Kerry Thornley och Greg Hill, på 1960-talet. Discordianism blev en världsberömd rörelse efter den amerikanska författaren Robert Anton Wilson utnyttjade ideerna om kaosens religion genom att skriva sin science fiction trilogi Illuminatus!.

14. Det eteriska samhället

Denna rörelse grundades av den australiensiska yogaläraren George King, som meddelade ett möte med utomjordisk civilisation under 50-talet av XX-talet. Etherius-sekten är en religiös rörelse, vars filosofi och doktrin hävdades härledd från en avancerad utomjordisk ras, även om den också innefattar kristendomen, buddhismens och hinduismens idéer.

15. Kyrkan av eutanasi

Den enda religionen mot mänskligheten, och den officiella politiska organisationen, eutanasi-kyrkan, grundades 1992 i Boston av rektor Chris Korda och pastor Robert Kimberk. Strömmen sprider nedgången i befolkningen av människor, eftersom detta kan lösa problemet med överbefolkning av jorden, liksom miljön och många andra problem på vår planet. Kyrkans berömda slogan "Rädda planeten - döda dig själv!" Kan ofta ses på affischer under olika sociala evenemang.

16. Glad vetenskap

Lucky science är en alternativ japansk undervisning, grundad av Riuho Okavaon 1986. År 1991 erkändes denna kult som en officiell religiös organisation. Följare av den nuvarande tror på jordens gud som heter El Kantare. För att uppnå tillståndet av sann lycka, även känd som upplysning, bekräftar kyrkans medlemmar Rio Okavons läror genom att be, reflektera, studera nödvändig litteratur och meditera.

17. Det sanna inre ljusets tempel

Temple of True Inner Light är en religiös organisation från Manhattan. Dess medlemmar tror att psykoaktiva ämnen, inklusive marijuana, LSD, dipropyltryptamin, mescalin, psilocybin och psykedeliska svampar, är det sanna gudomliga köttet, vars smak ger speciell kunskap. Enligt templets medlemmar uppträdde alla världsreligioner på grund av användningen av psykedelik.

18. Jedaism

Jediism är en annan ny religiös rörelse som förenar tusentals fans av Star Wars-sagan runt om i världen. Den filosofiska kursen är baserad på Jedi-livets fiktiva principer. Medlemmar av denna undervisning hävdar att samma "Force" är ett riktigt energifält som fyller hela universum. År 2013 blev jedaism den sjunde mest folklorösa religionen i Storbritannien och fick 175 000 följare.

19. Zoroastrianism

Zoroastrianism är en av de äldsta monoteistiska (en guddom) doktrinerna, grundad av profeten Zarathustra i forntida Iran omkring 3500 år sedan. Nästan 1000 år var denna religion en av de mest inflytelserika i världen, och från 600 f.Kr. till 650 e.Kr. blev det Persiens officiella tro (moderna Iran). Idag är denna religiösa trend inte längre så populär, och nu är det bara omkring 100 000 anhängare kända. Förresten, här är det värt att nämna att denna religion erkändes av en så känd person som Freddie Mercury.

20. Haitiska Voodoo

Voodoos utbredd religiösa lärdomar i Haiti härstammar bland afrikanska slavar som med våld fördes till öarna och omvandlades till katolicismen i 1600-talet och 1700-talet. Efter en tid under kristendomen har de moderna lärorna av Voodoo Haitians blivit en blandning av traditioner. Förresten för 200 år sedan var det denna mystiska religion som inspirerade lokala slavar att uppror mot de franska kolonialisterna. Efter revolutionen blev Republiken Haiti den andra självständiga staten i Nord- och Sydamerika efter USA. Kärnan i Voodoos undervisning är tron ​​på den ena Gud Bondyeu, i familjen, goda, onda och hälsa. Följare av denna tro övar aktivt behandlingen med örter och magiska stavar, gissar och framkallar andar.

21. Neuroidism

Neo-Norwegianism är en religion som förökar sökandet efter harmoni, förlänger naturen och lär att respektera alla levande varelser på planeten. Nuvarande är delvis baserad på traditionerna i de gamla keltiska stammarna, men modern druidism inkluderar också shamanism, jordens kärlek, pantheism, animism, tillbedjan av solen och tro på reinkarnation.

22. Rastafarianism

Rastafarianism är en annan ganska ung religion som först uppträdde i Jamaica på 1930-talet, efter Haile Selassies proklamation som Etiopiens första kung. Rastafarians tror att Haile Selassie är den sanna Guden, och att han en dag kommer att föra tillbaka till Negro Afrika alla neger som exporteras till andra kontinenter mot deras vilja. Efterföljare av denna nuvarande extol naturlighet, broderlig kärlek, förneka grunden för den västerländska världen, ha på sig dreadlocks och röka marihuana för andlig upplysning.

23. Maradona kyrka

Maradona kyrka är en hel religion tillägnad den berömda argentinska fotbollsspelaren Diego Maradona. Kyrkans symbol är förkortningen D10S, eftersom den kombinerar det spanska ordet Dios (Gud) och idrottarens skjorta nummer (10). Kyrkan grundades 1998 av argentins fans, som hävdade att Maradona är den största fotbollsspelaren i mänsklighetens historia.

24. Aum Shinrikyo

Aum Shinrikyo översätts bokstavligen som "den högsta sanningen". Detta är en annan ung japansk sekt, grundad på 1980-talet och förmedlade en blandning av buddhistiska och hinduiska läror. Kultens ledare, Shoko Asahara, förklarade sig både Kristus och den första "upplysta" sedan Buddhas tid. Men med tiden blev gruppen en verklig terrorist och extremistkult, vars medlemmar förberedde sig för världens slut och det forestående tredje världskriget. Efterföljare av sekten trodde att de i denna apokalypsa bara skulle överleva. Idag är Aum Shinrikyo officiellt förbjudet i de flesta länder.

25. Frisbittarianism

Kanske, en av de mest chockerande religionerna i världen, är frisbittarianismen en komisk tro på livet efter döden. Grundaren av rörelsen var den berömda amerikanska skådespelaren och komikern George Karlin, som definierade den nya troens huvudpostulat i följande ord: "När en person dör, stiger sin själ och kastas upp som en frisbee på taket på huset där hon håller sig fast en gång för alla."