15 kloka citat som får dig att tänka

Ibland måste du sluta, tänka på den världsliga rörelsen, ta ett djupt andetag och tänka på framtiden. Vad är det? - Vart ska vi åka? Flytta vi i rätt riktning? Kanske bör du byta kurs? Vad försöker vi uppnå? Det är troligt att uttalandena från de stora företrädarna för mänskligheten hjälper dig att hitta de nödvändiga landmärkena.

Livet hos en modern person med sin oändliga informationsflöde är komplex och mångfacetterad, och ofta försvinner människor helt enkelt bland olika händelser och vardagliga rutiner. Det är viktigt att i tid veta att du börjar gå med flödet och inte låta omständigheterna ta över. Var skaparen av ditt eget liv, lita inte på ödet - förmögenhet - en nyckfull dam, får inte le.

Läs dessa djupa uttalanden av kända personer, överväga dem, och kanske kommer de att hjälpa dig att summera ditt eget liv. Ta en stund från din dagliga rutin och hitta lite tid för dig själv.

Oavsett hur upptagen du är - på jobbet eller hemma med barn - försök att lägga åt sidan åtminstone några minuter varje dag för att byta till en annan våg och reflektera över väsenets essens. Och - vem vet? - kanske dessa bra citat hjälper dig att hitta din plats i livet.

1. "I framtiden kommer du att förstå att årets kamp var det bästa i livet", Sigmund Freud.

2. "Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, behandla det annorlunda, "Maya Angelou.

3. "Den största svårigheten i denna värld är att dårar och fanatiker alltid är självsäker, och vise män är överväldigade med tvivel", Bertrand Russell.

4. "Reflektioner, genom vilka vi där vi är, skiljer sig från de som leder oss där vi vill vara," Albert Einstein.

5. "Berätta för mig och jag kommer att glömma. Visa mig - och jag kommer ihåg. Låt mig göra det och jag förstår, "Confucius.

6. "Jag tror att allt har en orsak. Människor förändras så att du kommer att lära dig att släppa taget; Allting är kollapsande, så att du lär dig att uppskatta när allt är normalt; du tror när du ljög och lär dig att lita på dig själv, och ibland bryter något bra upp i bitar så att något bättre bildas, "Marilyn Monroe.

7. "Låt aldrig dig vara tyst, aldrig tillåta någon av dig att offra. Ta inte någon annans inblandning i ditt liv - skapa det själv, "Robert Frost.

8. "Du kommer sluta oroa dig för vad andra tycker om dig, när du förstår hur sällsynt det är", sa Eleanor Roosevelt.

9. "Om något inte ger vinst betyder det inte att det inte kostar något," Arthur Miller.

10. "Löfte att du kommer att minnas för alltid: du är modigare än du tror, ​​starkare än du verkar, och smartare än du tror", Alan Alexander Milne.

11. "Det finns bara en plats i världen som du kan göra bättre med självförtroende - det är du," Aldous Huxley.

12. "Ett träd bedöms av dess frukter och en man genom arbeten. En god gärning kommer aldrig att lämnas utan uppmärksamhet. De som sår høflighet skör vänskap, men vem kommer att växa bra, kommer att samla kärlek, "St Basil.

13. "Inte den starkaste arten och inte den smartaste överleva, men de som kan reagera snabbt för att förändras", Charles Darwin.

14. "Tiden är för långsam för dem som väntar, för fort för dem som är rädda, för långa för de som sörjer, mycket korta för de som är lyckliga, men för de som älskar, tiden är för evigt", Henry Van Dyke .

15. "Du behöver inte vara en fantastisk hjälte för att göra någonting, tävla med någon. Du kan vara en vanlig kille, tillräckligt motiverad för att uppnå svåra mål, "Sir Edmund Hillary.