Hur användbar är kokosolja, hur man väljer och använder den korrekt?

En av de mest populära kosmetika är kokosolja. Dess egenskaper används också i recepten av traditionell medicin. Information om vad som är användbart för kokosnötolja bekräftas genom många studier.

Kokosolja - Egenskaper

Ett stort antal människor har länge kunnat uppskatta de användbara egenskaperna hos denna mirakelprodukt. Har en kokosnötoljekomposition, som innehåller ett stort antal syror:

 1. Lauric . Det kämpar bra med bakterier, har en antiseptisk effekt och gör huden smidig. Främjar snabb läkning av olika hudsjukdomar.
 2. Oleic . Det behåller fukt i cellerna och återställer epidermis skyddsegenskaper.
 3. Capry . Förbättrar metabola processer och mättar hudceller med syre, vilket förlänger ungdomar.
 4. Capry . Det bestämmer den antimikrobiella effekten.
 5. Myristic . Stärker penetreringen av näringens dermis.
 6. Stearic . Ökar skyddsegenskaperna hos huden.
 7. Palmitic . Aktiverar processen för att förnya den intercellulära substansen.

Hur man väljer rätt kokosolja?

På hyllorna i affärer kan du hitta många olika sätt, och kvaliteten på vissa är tveksamt. Till exempel gör skrupelfria producenter smör från begagnade "tårta", från gamla kokosnötter eller billiga copra. Det är viktigt att veta hur man väljer kokosolja, som blir naturlig och användbar.

 1. Producera produkten på två sätt, så tack vare den kalla pressningen kan du få högst 10% högkvalitativ olja, och med hjälp av varmpressning är volymen av den färdiga produkten större, men kvaliteten är lägre. Kokosolja är flytande, men om temperaturen är under 22 ° C kommer den att härda. För att återställa vätskekonsistensen är det nödvändigt att hålla oljan i varmt vatten.
 2. Lukten av oljan ska inte vara riven eller sur, men notera att vissa tillverkare maskerar det med syntetiska smaker.
 3. Kvalitetsolja smälter lätt i munnen och sväljs. Efter att ha ätit, finns det ingen känsla av fett i kroppen. Med extern applikation absorberas den snabbt och lämnar inte en film bakom den.
 4. Hög kvalitet anges av internationella certifikat, till exempel Halal, USDA organic och Bio Agri Cert.

Kokosolja i kosmetologi

Den presenterade naturprodukten har ett brett spektrum av egenskaper, därför ingår det i olika kosmetiska medel. Ta reda på om kokosnötsolja är användbar, det är värt att notera att det förbättrar skicket av naglar, hud och hår. Det kan användas separat, förvärmas eller inkluderas i olika recept, till exempel masker. Goda resultat kan erhållas efter flera förfaranden.

Kokosolja - Ansökan om ansiktet

Tack vare den rika kompositionen av denna produkt brukade den ta hand om huden. Om du undrar vad kokosnötolja är för, bör du veta att det förhindrar utseende av akne och inflammation, håller fuktighet, kämpar med torrhet, främjar snabb regenerering av huden och skyddar mot skadliga effekter av miljön. Det bör noteras att produkten hjälper till att föryngra huden. Oljan används på olika sätt:

 1. För alla typer av hud är en mask lämplig för vilken i olika mängder blandas gräddfil, kokosolja och honung. Distribuera med ett jämnt lager och lämna i 20 minuter.
 2. Effektivt kokosnötolja från akne. Först måste du ånga huden, gnugga den med en toner och tvätta. Därefter masseras kokosnötoljan och lämnar i 15 minuter.

Kokosolja för att sola i solen

Fans av solbad rekommenderas att ha kokosnötolja i deras arsenal. Det skyddar mot de negativa effekterna av UV-strålar och minskar risken för brännskador, torrhet och rodnad. Kokosolja för huden hjälper till att få en fin nyans. Det finns flera nyanser om användningen av verktyget:

 1. Innan du går och solar, rekommenderas att skrubba, ta en dusch och applicera olja. När det absorberas, gnugga du med läkemedlet igen. Du kan använda den i sin rena form eller lägga den till solskyddsmedel.
 2. Du kan applicera kokosolja efter solbad, för att eliminera spår av överflöd av sol på huden. Först måste du skölja kroppen med hjälp av barntvål. Därefter appliceras oljan i ren form eller i kompositionen av specialiserade krämer eller fermenterade mjölkprodukter .

Hur man använder kokosnötolja för hår?

Vill du göra dina hår krullar friska och attraktiva, använd sedan kokosolja i hemmet kosmetologi. Det ger näring till huden och håret, eliminerar irritation, återställer hårets struktur, kämpar med förlust och stimulerar tillväxt. Ta reda på vad som är användbart kosmetisk kokosnötolja, det är värt att notera att det kommer att fungera som skydd mot solen, vinden och så vidare. Resultaten kan märkas efter det första förfarandet. Det återstår att ta reda på hur man applicerar kokosnötolja i håret:

 1. För en torr typ är en mask lämplig, för vilken anslut 5 msk. skedar av kokosolja och gräddfil. Tillsätt två matskedar honung, värm och blanda tills slät. Applicera produkten på rötterna och fördela kammen längs längden. Håll masken i en timme och skölj.
 2. För oljigt hår, blanda 2 msk. skedar av kokosnötsolja och havsalt . Blanda ingredienserna och fördela dem i lockar och undvik blandningen på huden. Håll masken i en timme.

Kokosolja för ögonfransar

Fashionabla ögonfransförlängningar kan nu undvikas genom att ta hand om dina ögonfransar. Naturlig kokosnötolja innehåller hyaluronsyra som fuktar och håller fukt i håren, vilket gör dem flexibla och elastiska. Efter appliceringen skapas ett skyddande skikt på ögonfransarna, vilket skyddar dig från sol och kyla. Genom tiden slutar håren falla ut, växa aktivt, bli tjockare och börjar sticka ut tydligare. Det är viktigt att inte bara veta vad som är användbart för kokosnötolja, men också hur man använder den korrekt:

 1. Värm upp oljan för att göra den flytande. Detta kan göras på en liten eld eller i en mikrovågsugn. Idealt sett kommer oljan att ha en temperatur på 36 ° C.
 2. Ren borste, till exempel för slaktkropp eller bomullspinne, applicera försiktigt olja, från mitten och till kanten. Nära rötterna är det inte nödvändigt att smita att produkten inte kommer in i ögonen.
 3. Håll olja i två timmar. För att förbättra ögonfransarnas tillstånd kan du göra denna mask varje dag i 15 dagar. Om du använder olja två gånger i veckan, förlängs kursen till två månader.

Kokosolja för ögonbryn

Nyligen har kvinnor spenderat mycket tid på sina ögonbryns skönhet, men samtidigt är de sällsynta hos många, släppa ut och ser oattraktiva ut. Effektiv är kokosnötolja för tillväxt av ögonbryn, som kan användas som för ögonfransar, men det finns andra alternativ:

 1. Förvärm en liten sked av kokosnötolja och tillsätt ampullen med vitamin E. Applicera borste på ögonbrynen i en halvtimme.
 2. Serum har visat sig vara en bra och för sin bekvämlighet använda en flaska med en rulle. Häll kokosnötolja i det och tillsätt citron och lavendel aether. Skaka bra och använd varje dag på kvällen. På helgen ta en paus.

Kokosolja för naglar

Den presenterade agenten främjar restaureringen av torra och spröda naglar, och det är också användbart för att ta hand om nagelbandet. Det hjälper till att regenerera skadade områden i nageln, stimulerar tillväxten, tar bort svampen och främjar läkning av sår. Det finns flera sätt hur man använder kokosnötolja för nagelband och naglar:

 1. Den enklaste metoden för applicering innebär att man dagligen gnuggar produkten i nagelplattan och nageln.
 2. Tillsätt en droppe lavendeleter till en stor sked olja. Gnid blandningen i nageln och nagelbandet.

Kokosolja för viktminskning

I sammansättningen av denna produkt finns användbara fettsyror, vilket bidrar till att öka hastigheten på metaboliska processer och förbränning av lagrat fett. Det förbättrar också funktionaliteten i matsmältningssystemet och ger den energi som behövs för en person. Användning av kokosolja hjälper till att minska mängden dåligt kolesterol i blodet. Det finns två sätt hur du kan applicera produkten för viktminskning:

 1. Varje dag, i stället för en stor frukost, ta 1 msk. sked olja.
 2. Varje dag i 20 minuter. innan du äter, ta 1 msk. sked olja tre gånger om dagen.