Vad ska man gödsla med vitlök när man planterar på vintern?

Vitlök har ett svagt rotsystem, så det behöver ett bördigt övre jordlager. Innan du planterar måste du ordentligt förbereda trädgårdsbädden, inklusive - för att möta den nödvändiga syrhalten . Hur och hur man befruktar marken för vinter vitlök på hösten - du kommer att lära av vår artikel.

Än att gödsla vitlök vid landning?

Först och främst är det viktigt att välja rätt plats för såning av vitlök. Detta bör vara en väl upplyst trädgård, utan ett nära grundvattenbord. Under våren bör detta område under inga omständigheter översvämmas, annars kommer vitlök att ruttna och inte ge en bra skörd.

Oerfaren trädgårdsmästare ställer ofta frågan om gödsel kan gödslas med gödsel. Svaret är strängt negativt! Marken för vinter vitlök bör under inga omständigheter gödas med gödsel i år - annars kommer vitlök att ge en magnifik topp och lösa huvuden. Dessutom kommer det att vara mer benägna att svamp sjukdomar.

Förutom gödsel till förbjudna gödselmedel för podzimnego såning vitlök är kväve. Kvävegödselmedel leder till en ökad tillväxt av grön massa och minskar avkastningen. Dessutom kan kväve minska vitlökens hårdhet.

Vad ska jag i detta fall befrukta vitlök när jag planterar för vintern? Efter att ha grävt sängarna för vinter vitlök måste man göra en trädgårdskompost i den vid beräkning av 15-20 liter per kvadratmeter. Dessutom behöver vitlök kaliumfosforgödning. Detta kan vara kaliummonofosfat i lösning med en hastighet av 15 g per 10 liter vatten, som måste hällas 1 kvadratmeter. Om du föredrar organisk gödningsmedel, lägg till 1-1,5 liter träaska.

Organiska gödselmedel tas in från hösten. Detta är kompost och humus. Den första fosforkaliumtoppförbandet bör införas vid spiring, den andra - en månad senare. För dessa ändamål är ammoniumnitrat, superfosfat och kaliumsulfat utmärkt.