Vad är en specialitet och hur man går in i en specialitet?

Studerande i högre betyg innan de går in på universitetet borde klart veta vad en special- och kandidatexamen är, eftersom varje form av utbildning har sina egna nyanser, fördelar och nackdelar. Tack vare en noggrann jämförelse och övervägande av dina egna planer kan du göra rätt val.

Vad är denna specialitet?

En traditionell form av utbildning, som syftar till att förbereda sig för arbete inom en viss industri, anses vara en specialitet. Som ett resultat får en person inte bara grundläggande färdigheter, men också fördjupad kunskap inom det valda området. Kvalificering är en specialitet som används i post-sovjetländerna, för i Europa och Amerika finns inte denna form av utbildning. Många universitet övergår till Bolognasystemet för utbildning, och snart kommer specialistn sluta existera.

Studenter som har utbildats på specialitet får en kvalifikation och i varje yrke har de egna, till exempel en ekonom, en advokat och så vidare. Sökande som är intresserade av hur man skriver in en specialitet måste veta att villkoren, liksom för kandidatexamen, är desamma, det vill säga de måste passera inträdesprov. På vissa universitet, efter fyra års studier, tar eleverna igen prov för att gå till utbildning för en specialist.

Specialitet - hur många år att studera?

För att en student ska få ett examensbevis för en specialist måste han godkänna och behärska heltidsprogrammet, utformat i fem år eller i frånvaro under sex år. Från denna regel finns ett undantag - studenter av medicinska specialiteter som får utbildning lite längre och allt beror på den valda riktningen. För att få reda på hur man får en specialitet är det värt att påpeka att de som har gått testet kan ansöka om denna form av utbildning, eller de har godkänt inträdesprov på universiteten själv eller de som har gymnasieskolan eller yrkesutbildning.

Specialitet - för och emot

Innan du bestämmer om du ska gå till en specialist är det värt att överväga de största fördelarna och nackdelarna. Låt oss först och främst ta reda på vad specialiteten ger och vilka fördelar den har:

 1. En person får rätt att arbeta i specialitet, samt engagera sig i vetenskap och fortsätta att studera i grundskolan utan att ha godkänt en magisterexamen.
 2. I potentiella arbetsgivare är specialister prioriterade i jämförelse med personer som har examen från kandidatexamen.
 3. Att hitta ut vad en specialitet är och vilka fördelar den har är att det är värt att påpeka en fördel. Studenterna får en pant från armén under träning.

Innan du går in i en specialitet är det nödvändigt att bedöma de befintliga bristerna :

 1. Om du vill gå in i magistracy för henne måste hon betala, för det här kommer att bli den andra utbildningen.
 2. Med vidareutbildning får man inte ett övertag från armén.
 3. Utomlands är en sådan utbildning inte värderad, för det finns ett tvåstegs system: kandidatexamen och magisterexamen .

Kandidat- och specialforskningens skillnad

Faktum är att det finns många särdrag mellan de två kvalifikationerna, vars jämförelse kommer att bidra till att göra rätt val. Grundläggande funktioner än specialitet skiljer sig från baccalaureatet:

 1. En ungkarl anses vara en akademisk examen, och en specialist är en professionell kvalifikation.
 2. Det tar fyra år att studera för en kandidatexamen, och ett år längre för en specialist.
 3. Kandidater har möjlighet att fortsätta att studera på magistratet på en konkurrenskraftig budgetbas, men experter är inte behöriga.
 4. Kandidater-ungkarlar finner det lättare att byta sitt yrke än till specialister med specifika kvalifikationer.
 5. En kandidatexamen erkänns utomlands, men det blir svårare för specialister att hitta arbete där.

Vad är bättre - en specialitet eller kandidatexamen?

Det är omöjligt att tydligt ange vilken form av utbildning att välja, eftersom allt beror på ytterligare mål. Att bestämma att en specialist eller en kandidatexamen är bättre är att det är viktigt att förstå att en person utvecklar ett visst yrke när han väljer det första programmet, och i det andra fallet kommer han att få en allmän utbildning i en viss riktning. Dessutom är det värt att överväga hur mycket tid studenten är villig att spendera på sina studier och om han behöver en magisterexamen i framtiden.