Vad är ektopisk graviditet?

Diagnosen "ektopisk graviditet" låter som en mening för kvinnor att bli mödrar. Men även om en sådan katastrof inträffade betyder det inte att kvinnan inte längre kan få barn. Så, låt oss ta reda på vad en ektopisk graviditet är.

Ektopisk graviditet är den patologiska utvecklingen av fostret utanför livmodern. Detta obehagliga fenomen händer när ett befrukat ägg är fastsatt på fel plats - bukhålan, äggstocken, rören. Ektopisk graviditet utgör en stor risk för moderns hälsa och liv på grund av en eventuell vävnadsbrott och inre blödning. Därför är det mycket viktigt att känna igen de första tecknen på ektopisk graviditet i tid.

Symptom på ektopisk graviditet

Symptom på ektopisk graviditet liknar den normala graviditeten - fördröjning av menstruation, illamående, utvidgning av bröstkörtlar. De första tecknen på ektopisk graviditet före fördröjning av menstruationsblödning och vaginal urladdning. Vid 3-4 veckor med ektopisk graviditet finns det smärtor i underlivet. En kvinnas tillstånd förvärras. Med ektopisk graviditet kan en feber inträffa. Tyvärr ger de flesta kvinnor inte dessa symptom. I medicinsk praxis är fall av ektopisk graviditet utan komplikationer extremt sällsynta. Vid tidigare villkor för en ektopisk graviditet är det mycket lättare att bli av med detta problem.

Orsaker till en ektopisk graviditet:

Definition av ektopisk graviditet

Många kvinnor är intresserade av frågan "Visar testet en ektopisk graviditet?". Ett normalt graviditetstest bestämmer inte tecken på en ektopisk graviditet. Vid varje graviditetstest visas två remsor.

Om du upplever några obehagliga symptom - smärta, urladdning, blödning, ska du omedelbart kontakta din läkare. Definitionen av en ektopisk graviditet görs i klinisk miljö. Varje patologi och ektopisk graviditet i synnerhet bestäms med hjälp av uzi och ett blodprov för hCG (human choriongonadotropin). För att diagnostisera ektopisk graviditet används också metoden för laparoskopi.

Behandling av ektopisk graviditet

Fram till nyligen var det enda sättet att ta bort ektopisk graviditet att ta bort livmoderröret. Modern medicin erbjuder mer sparsamma metoder. Först och främst är det nödvändigt att bestämma varaktigheten av ektopisk graviditet. Ektopisk graviditet i tidiga skeden avlägsnas genom operation - fostret avlägsnas och äggledarens integritet återställs.

Graviditet efter ektopisk

Konsekvenserna av en ektopisk graviditet beror direkt på den tidpunkt då den avlägsnades. Efter operationen känner kvinnor ofta sämre, de känner sig deprimerade. En ny graviditet är mycket oönskade i sex månader efter en ektopisk graviditet.

De som stött på en ektopisk graviditet kan hitta hjälp och stöd i olika forum, inklusive forumet på vår webbplats. Kom ihåg att ektopisk graviditet är mycket lättare att förhindra - för det här måste du noggrant övervaka din hälsa, näring och lyssna noggrant på din egen kropp.