Utformningen av vardagsrummet i huset med en öppen spis - hur korrekt att slå ett mysigt hörn?

Den mysiga designen av vardagsrummet i huset med öppen spis lockar alltid blicket på människor, brandportalen i inredningen ser alltid elegant ut, stilfullt och respektabelt. Den sprickande härden är inte bara en värmekälla utan också ett elegant dekorativt element som, beroende på mållinjen, passar perfekt in i någon konstnärlig stil.

Modernt vardagsrum med öppen spis

Många designar vardagsrummet i huset med en öppen spis är förknippad med den klassiska engelska stilen , men denna arkitektoniska detalj används i många andra riktningar. Foci med öppen flamma finns allmänt i interiörer av moderna, landliga, barocka, till och med minimalistiska högteknologiska eller loft. Med utvecklingen av modern teknik blev det möjligt att installera hus inte bara vedeldade ugnar utan även gas- eller elvärmare, realistiska elektroniska falska eldstäder .

Sätt att placera eldstäder i det inre av huset:

Verkliga foci rekommenderas inte att placeras nära ytterväggen. I detta fall riskerar du att använda huvudvärmen inte för att värma lägenhetsbyggnaden, men för den omgivande atmosfären. Ett bra alternativ är utformningen av vardagsrummet i huset med en öppen spis installerad på innerväggen, som är vinkelrätt mot ytterväggen med fönsteröppningar. Det är lämpligt att ordna möbler runt portalen för att bilda det maximala mysiga hörnet för vila.

Klassificering av eldstäder efter typ av bränsle som används:

Litet vardagsrum med öppen spis

Beroende på layout för ett litet rum kan du rekommendera följande designmöjligheter för vardagsrummet i huset med öppen spis - installation av en hörn typ värmeanordning eller inköp av en dekorativ apparat. I ett begränsat utrymme är det önskvärt att inte överbelasta situationen med onödiga detaljer, dekorera utrymmet nära ugnen med ett ljusfärgat material. Vardagsrummet med ett hörnhörna i ett litet rum kombineras ofta med ett skåp eller ett matsal, i det här fallet är det rationellt att bygga en portal i skivan som delar rummet i zoner.

Kök-vardagsrum design med öppen spis

I de sammanlagda rummen är det bästa sättet att skilja kokzonen från vilaområdet med hyllor, bardiskar eller soffor. Du kan förbättra önskad effekt av att måla väggarna i olika färger och speciell belysning. Eldstaden bör placeras borta från hällen. Den brinnande elden kommer att göra arbetsplatsen varm och obekväm, och elektroniska dekorativa anordningar i köket är lätt bortskämda med ånga och smuts.

Till det inre av köket vardagsrummet med en öppen spis såg praktiskt och mysigt, är det nödvändigt att utrusta uppvärmaren i huset på motsatta sidan av rummet till rummet, omgivande det med mjuka möbler. I rekreationsområdet kan du lägga en matta på golvet, sätta ett soffbord bredvid det på ett säkert avstånd. Om detta utrymme redan är upptaget av möbler, är det idealiska alternativet utformningen av vardagsrummet i huset med ett hörnspis eller portalutrustningen i väggen vid gränsen till funktionszonerna.

Vardags-matsal med öppen spis

I ett litet rum är ofta matsalen inte separerad från resten av huvudväggen. I det fall där matsalen med vardagsrummet gränsar till eldstaden, måste utformningen av denna enhet motsvara situationen och allt omgivande utrymme är dekorerat i samma stil. Eldstaden ligger antingen på delningsområdet i bostadsområden, eller gör den del av en viss zon. I klassisk design kan det bli en detalj av kompositionen, om på båda sidor av portalen för att ordna samma skåp eller skåp med redskap, vilket kommer att betona symmetrin hos den övergripande bilden.

Sovrum-vardagsrum med öppen spis

Detta alternativ är lämpligt för små lägenheter, där du måste räkna varje kvadratmeter sparad. Av säkerhetsskäl är det lämpligt att installera en snygg elektrisk spis i vardagsrummet med effekten av en levande flamma, det gör rummet mysigare och låter dig sätta de omgivande möblerna så nära portalen. Dekorera utrymmet runt ugnen görs med gips, kakel eller sten i ljusa och varma färger. I det dimensionella rummet är det möjligt att använda en dekorativ dubbelsidig anordning för fastsättning i en kolonn eller vägg, dela den i zoner.

Design av vardagsrum med öppen spis

Dekorationsstilen som omger eldporten kan göra situationen i rummet unik, en standardlägenhet kommer omedelbart att få en original design och sticka ut från en serie liknande byggnader med en tråkig layout. Bakgrund i vardagsrummet med öppen spis bör väljas så att de kombineras med resten av designelementen, oftast lämpliga varma färger. Glöm inte de praktiska fördelarna med värmeanordningen, om designen och reparationen är betrodd till en professionell, kommer en vacker eldstad att ge ditt hem värme under den kalla perioden. Lysande ljuskrona i vardagsrummet med öppen spis väljs, med inriktning främst på stilistisk riktning, liksom färgområdet, spelar närvaron av härden inte en avgörande roll. Väggen till vardagsrummet med öppen spis är installerad i motsatt del av rummet av säkerhetsskäl först

Vid installation i ett bostadshus med verkliga värmare, använd högkvalitativa material så mycket som möjligt för att skydda konstruktionerna från eld. Ett vardagsrum med öppen spis i ett trähus kan vara ett säkert och elegant rum, men allt ansvarigt byggarbete måste utföras av erfarna specialister. Moderna elvärmare kan enkelt byggas in i det befintliga interiören utan stora extra kostnader för reparationer och speciella tillstånd.

Vardagsrum med öppen spis i modern stil

Att välja sig själva inredningen i vardagsrummet i en spektakulär modern stil med öppen spis, du måste studera egenskaperna hos olika designriktningar. Till exempel, i modernism, plast, glas, krom och nickelpläterade ytor, strömlinjeformade skulpturala detaljer, organiska former används ofta i dekoration. En annan sak - utformningen av vardagsrummet i huset med en öppen spis i art deco-stilen . Här finns det bara högkvalitativa saker från naturmaterial, dyr brons, keramik och marmor. Inredningen använder kubiska mönster, vackra galler, speglar.

Modernism, chebie-chic, popkonst och andra stilar har igenkännliga egenskaper som behöver användas vid dekoration och dekoration av eldstäder. I popkonstens design ser vi en metallisk glans, en abstraktion, ramar som liknar moderna målningar. Utsökt, vintage och helt annorlunda i huset är en värmekälla i designen av shebbie-chic. I alla dekorationer måste antika element och dekorationer av eldstaden vara närvarande utsmyckade och eleganta, romantiska motiv.

Vardagsrum i högteknologisk stil med öppen spis

Trä, gas eller elektriska eldstäder i inredningen i ett högteknologiskt vardagsrum måste utföras med gjutjärn och metallbase. Tillgängligheten av dessa material gör att du enkelt kan implementera de viktigaste egenskaperna i industrins riktning i design. Dämparna och dörrarna är gjorda av värmebeständigt glas, det kan vara närvarande inom ramen och tillbehören. Eldstadens proportioner är klara och geometriska, enkla och koncisa. Metallisk, ljusgrå, vit och svart överväga i dekorationen.

Vardagsrum i klassisk stil med öppen spis

Det klassiska vardagsrummet med en öppen spis bör ha ett ståtligt och stramt utseende, för att ordna en elegant öppen spis kan du köpa färdiga gjutjärnsmedel, trimma utrymmet med naturlig eller konstgjord sten. Färgskalan bibehålls i lugna och varma färger. För dekoration används oavmålat trä i stor utsträckning, det lämnas i sin ursprungliga form och åldras för att betona det naturliga utseendet. På mantelpiece installerar vi figurer, bronsur, över portalen vi monterar målningar i dyra ramar.

Vardagsrum i Provence stil med öppen spis

Ugnen i denna romantiska rustik design ska likna den riktiga öppna vedeldade spisstenen av väggtypen. Fasaderna är U-formade, gjorda av sten, och eldstadsportens övre del ligger något överhängande. Vardagsrummet med öppen spis bör inredas i varma färger, färgpalett är övervägande grädde, lavendel, sand, vit, beige. Även om du har en dekorativ efterföljd av härden, var noga med att beställa snygga redskap i retrostil, förstärka atmosfären i denna Provence-smidda poker, tang, scoop.

Vardagsrum i loftstil med öppen spis

Loftstilen kännetecknas av enkel design, medvetet slarviga former. I detta interiör finns ofta tegelverk, betong och grovt trä. Istället för metallugnar eller primitiva burzhuek bättre att använda en modern öppen spis i inredningen i vardagsrummet, framgångsrikt plocka upp sin design. Det finns flera varianter av loftfokusen - en retrougn och en varmbädd av modern typ. I det första fallet bygger vi en portal av sten, tegel eller tegel för tegelverk. Unga människor gillar en metallkamin, gjord på ett modernt sätt, som påminner om produktionsutrustning.

Vardagsrum i chaletstil med öppen spis

Connoisseurs av alpina friskhet försöker överföra bergsfärgen till sina lokaler och skapa sommarstugor i chaletstil. För denna design, en inbyggd eller väggmonterad eldstad i retro design, fodrad med sten. Det är inte nödvändigt att använda grov sten, du kan dekorera inredningen i vardagsrummet med en öppen spis med keramiska plattor som har en originalstruktur eller ett vackert onyxmineral. I inredningen är det bra att använda huder, vapen, gamla verktyg.

Huvudegenskaperna i stugan stil:

  1. Mjuka dämpade färger.
  2. Frånvaron av röda och gröna nyanser.
  3. Ett stort antal trämöbler och tillbehör.
  4. En del av inredningen av väggarna och öppen spisportalen är gjord med sten.
  5. I utsmyckningen är ofta representerade smidda och konstgjorda föremål.

Vardagsrum i engelsk stil med öppen spis

Engelsk klassisk design kan inte föreställa sig utan ett sådant arkitektoniskt element som en statlig och solid eldstad. I inredningen användes ofta stora, upp till taket på ugnen, fodrad med sten eller kakel. Obligatoriska detaljer om situationen - en mörk vedspis mantel och en hängare, där tillbehören till eldstaden är belägna.

Det som står ut är den engelska designen av vardagsrummet med en öppen spis i ett privat hus:

  1. Risten, en askkopp, en visir är gjord av gjutjärn.
  2. Utrymmet på vardera sidan av elden är ofta dekorerad med en spektakulär smal panel med vackra keramiska plattor.
  3. Väggarna i vardagsrummet med öppen spis och andra möbler är dyra, med ett soligt utseende.
  4. Taket i vardagsrummet är dekorerat med stuckatur, det rekommenderas inte att använda hängande och tygsystem.
  5. Närvaro av träpaneler i husets miljö.
Huvudpaletten - nyanser av oker, pastellfärger, honung, vinröd, körsbär och kallblå.