Vardagsrum i art deco stil - elegant lyx

Vardagsrummet i art deco-stilen är inte så populärt som det klassiska eller provencalska. Det beror delvis på själva begreppet: det ger användandet av dyra inredningsdetaljer, som inte alla kan bestämma sig för att köpa.

Design av vardagsrummet i art deco-stilen

Förfäderna till det var fransmännen. På 30-talet av förra seklet ville de skapa en dekoration av lokalerna som skulle betona ägarens höga sociala status utan avsiktlig pomposity. Inredningen av art deco vardagsrummet visade sig, vars karakteristiska drag var:

  1. Frånvaro av stora inskriptioner och varumärken . I Frankrike avslöjar inte materialmöjligheter under lång tid med hjälp av märke av sängkläder eller tapeter med monogram av världsberömda designers. Utsökta tillbehör gjorda av dyrt glas, metall eller ädelträ kan särskiljas utan ett högt namn på dem.
  2. Sträng geometri . Att skapa ett vardagsrum i art deco-stilen ger inte till exempel den kreativa störningen som är förknippad med popkonst. Den verkliga lyxen är enkelhet av linjer och attraktion till lakoniska former, inte för ljusa färger och djärva innovativa mönster.
  3. Rätt kombination med andra typer av design . "Dekorativ konst", som översatt från franska denna riktning, går bra med högteknologi. Detta beror på gemensamma kontaktpunkter: formens rakhet, ljusets ljus och likhetens material för design.

Vardagsrumsmöbler i art deco stil

Om köket ska domineras av metall som grund för möbler och arbetsytor, är vardagsrumsmöbler art deco helt framställd av naturligt trä. Eftersom rummet är centralt i lägenheten måste det nödvändigtvis vara fyllt med solljus eller konstgjord belysning . Bäst av allt det speglar skåp och soffor av ljusa färger - Tasmanian ek, bok, ask eller hornbeam. Överensstämmelse med denna regel kan inte undvikas om väggarna i rummet redan är målade i mörk färg.

Från högteknologiska möbler kan man enkelt lära sig funktionalitet. Den klassiska väggen kommer att ersättas av en uppsättning moduler från flera skåp: Om så behövs kompletteras den av en TV-stativ från samma set. En soffa och fåtöljer behöver inte vara från ett headset, om det inte passar rummets dimensioner. För att kombinera dem visuellt måste du använda samma trasa för åtdragningen. Om vardagsrummet ska zonas kommer glidpaneler att vara användbara.

Ljuskrona art deco i vardagsrummet

Dekorera designen av art deco-loungen med kraften i en antik ljuskrona, som kan köpas på en commission shop, på en online-auktion eller webbplatser som handlar om försäljning av vintage. Priset för en sådan ljuskrona beror på säljarens aptit, så det kommer inte att vara billigt för många. Den idealiska vägen ut ur den känsliga situationen är en konstgjord åldrig lampa av trä med smidda delar och retroglas nyanser.

Gardiner i vardagsrummet av art deco

Inte varje vardagsrum i stil med modern art deco måste nödvändigtvis dekoreras med gardiner. De kommer att ersättas framgångsrikt med tyggardiner med blommönster, teckningar av djur och fåglar. De ser mer presentabel än billig plast. Den obestridliga fördelen med persienner på en vävbas är en speciell impregnering, som skyddar dem från damm och utbrändhet under solens strålar.

Gardiner av organza, som i arabiska interiören, harmoniserar inte med art deco. För dem, täta ogenomskinliga tyger, vilket ger en synlig effekt av tyngdkraften - sammet, velour, tapetry. För sådana gardiner erhålls en robust bred cornice som kan bära en stor belastning. På dagtid avlägsnas gardinerna med hjälp av gyllene eller silversmycken snörskor eller klämmor.

Inredning av vardagsrummet i art deco-stilen

Situationen består av en mosaik av de mest varierande detaljerna, som liknar varandra i stil. Art deco-loungen kan dekoreras med följande accenter:

  1. Statuetter med kvinnliga silhuetter . Siffror med mjuka former ska inte likna den oförskämda afrikanska eklekticismen.
  2. Ergonomiska stolar. Till exempel ortopediska stolar, vilket minskar belastningen på ryggraden samtidigt som du tittar på tv eller arbetar på en bärbar dator.
  3. Speglar . Vardagsrum i art deco stil i många hus står inför speglar för att ge volymen och djupet på en av väggarna. En liten rund spegel med samma ljus kan bli fokus för uppmärksamhet i rummet.

Vardagsrum i art deco stil med öppen spis

Under eldstaden i art deco-vardagsrummet är en vägg mitt emot ingången till hallen - den där den första blicken faller. Gitteret kan göras av flera nivåer, som den övre ramen, allt i samma syfte som ger det visuella djupet i rymden. Färgen på skorstenen och portalen varierar mellan vitt, grått eller svart. Att späda ut en överdriven strikt inredning kommer att hjälpa en tegelremsa med ett geometriskt mönster som ligger ovanför eldstaden.

Kök-vardagsrum art deco

I studior finns alltid ett behov av att dela ett gemensamt utrymme med hjälp av designtekniker. Inredningen i vardagsrumsköket i Art Deco-stil är zonad med en gardin eller en skärmavdelning. Det andra alternativet är mer praktiskt: genom att expandera skärmen kan du skydda soffan och fåtöljerna från feta stänk eller obehagliga dofter som kommer från köket. En skärmskärm är för obekväm: från frekvent vikning kommer den snabbt att bli oanvändbar. För dessa ändamål är det fördelaktigt att köpa en hopfällbar eller flexibel partition.

Sovrum-vardagsrum i art deco-stil

Skärmen för att dela upp rummet och sovrummet kan bytas ut på två sätt. Den första är baserad på en färgkontrast - art deco-loungen i ljusa färger är skild från en skarp övergång till en mörk ton av golv och vägglocket i relaxavdelningen. För att genomföra den andra delen av lägenheten måste vara på en nivå högre än den andra. En liten piedestal gör det klart att det finns en gräns mellan vardagsrummet och sovrummet.

Det smakfullt inredda vardagsrummet i art deco-stilen lämnas inte utan gästens uppmärksamhet. Låt det inte särskiljas av en ljus överflöd av färger och pretentiösa former, men det ser ut som lyxigt och betonar ägarens höga status. Den kan tillverkas inte bara vacker, men också bekväm med hjälp av delar från liknande dekorationsalternativ. Denna design riktar sig till fans med understruken enkelhet.