Tvätta håret med läsk

Soda (bakpulver, natron, natriumbikarbonat) är ett surt salt av kolsyra, vilket bidrar till upplösning och avlägsnande av fetter. På grund av detta kan det användas som ersättning för schampo för att tvätta huvudet.

Fördel och skada på att tvätta håret med läsk

Effektiviteten av att tvätta håret med läsk är nästan sämre än schampon , även om det kanske inte är så bekvämt, eftersom soda inte skumar, även om det skapar en såpavänsla och också tvättas av håret i jämförelse med schampon.

Å ena sidan har läsken en uteslutande rengöringseffekt jämfört med schampon, som kan specialiseras, utformas för en viss typ av hår etc. Å andra sidan innehåller läsk inte färgämnen, laurylsulfater och andra tillsatser, vars innehåll i schampon är tvetydigt. Soda avlägsnar effektivt inte bara fett och smuts, utan appliceras även på hårgeler och lacker, även super stark fixering. Dessutom, på grund av sin uttalade rengöringseffekt, kan den minska irritation på huden, och till och med mängden mjäll.

Men trots den relativt milda effekten kan den frekventa användningen överdriva håret och hårbotten. Vi måste dock komma ihåg att soda bidrar till att avlägsna inte bara fetter utan också har en halsdukseffekt, så när effekten av dessa procedurer minskas, när det tvättas med laminerat färgat hår eller efter en kemisk våg.

Recept för att tvätta hårsoda

Den enklaste metoden är att tvätta håret med en lösning baserad på 2 matskedar läsk utan glid på ett glas vatten. Överstiga koncentrationen är oönskade, annars är irritation möjlig, och om håret inte är för smutsigt bättre, tvärtom, minska det. Håret fuktas med en lösning, varefter den "gnids" med massörrörelser och tvättas sedan med en stor mängd vatten.

Andra sätt:

  1. Två matskedar läsk blandad med två tsk honung, utspädd med varmt vatten och används, som i föregående fall.
  2. Om citronsaft läggs till lösningen, hjälper denna blandning, förutom att tvätta huvudet, att lätta håret.
  3. Om en lösning av att använda en blandning av läsk och havsalt i lika stora proportioner, visar det sig en slags skrubb för huvud och hår, vilket är lämpligt för fet hår, men det rekommenderas inte att använda ofta.

Efter att ha tvättat håret med läsk för att göra håret mjukare och mer lättsamt, är det bäst att skölja det med ättika, helst äpple, utspätt med vatten med en hastighet av 1:10.