Symptom på melanom

Melanom är maligna skador på huden. De bildas av melanocyter - celler som syntetiserar melanin. Den senare är pigmentet på vilket den mänskliga hudens färg beror. I allmänhet är tecken på melanom inte så vanliga. Men nyligen, tyvärr ökar förekomsten. Och oftast lider unga människor.

Varför framträder melanom?

Melanom verkar som andra maligna tumörer på grund av skador på DNA hos friska celler. Förutgående denna omvandling kan vara helt olika faktorer.

  1. Mycket lång exponering för ultravioletta strålar är farlig. Särskilt snygga experter rekommenderar att du är folk med en delikat hud - vanligtvis blont och vitt.
  2. Ofta förekommer melanomsymptom hos patienter med atypiska mol. De senare är lätta att skilja - de är asymmetriska och stiger över ytan av epidermis. I riskzonen är de som har födelsemärken - av något slag - väldigt mycket.
  3. Att övervaka din hälsa med särskild vård behövs för personer med försvagad immunitet. De är mottagliga för olika sjukdomar, inklusive cancer.

Rädsla för melanom är för de personer vars sjukdom redan har botats en gång. Ibland utvecklas sjukdomen och mot bakgrund av ärftlig predisposition.

Tecken och symptom på hudmelanom

Till skillnad från andra typer av onkologi ligger melanom på ytan, så det är inte så svårt att märka dem. Det första tecknet på degenerationen av ett födelsemärke i melanom är dess mycket aktiva tillväxt . Det spelar ingen roll om den gamla nevusen eller den nybildade en växer i storlek. Om det händer måste du snarast gå till en specialist.

Till symtomen på sjukdomen är det också vanligt att inkludera en förändring i födelsemärkens form och färg. Vanligtvis nevi runda bruna. Om konturerna på fläckarna börjar bli suddiga och fler svarta nyanser syns på dem - detta bör ses som ett viktigt tecken på hudens melanom.

Det är oönskat att ignorera fallen när skorpor förekommer på nevi, eller från dem vätskan suger. I godartade formationer sker det inte.

Till sekundär tecken på hudmelanom är det vanligt att inkludera följande: