Hur hanterar du allergier?

Allt fler människor vänder sig till läkare för hjälp och hoppas kunna bli av med allergysymtom. Allergen, som orsakar mycket obehagliga känslor kan vara pollen av växter, husdamm eller husdjur, läkemedel etc. Det är svårt att avlägsna allergier, men det är möjligt att väsentligt lindra symtomen.

Hur man hanterar allergier mot katter?

Om din katt bor i en lägenhet och hon har länge ansetts vara en fullmedlem i familjen, hur man hanterar allergi mot henne? Först och främst är det viktigt att följa vissa regler:

 1. Byt kontaktspel via fjärrkontroll, spela med en katt eller en katt med hjälp av en boll, rep eller leksaker med fjärrkontroll.
 2. Låt inte ditt husdjur ligga i sovrummet till allergi, och patienten behöver inte ockupera kattens favoritplats på soffan eller i fåtöljet.
 3. Om du är otålig att ta en katt i dina händer, var noga med att tvätta dem med tvål och tvätta kläder oftare.
 4. Det är önskvärt att tvätta golven varje dag och damma huset.
 5. Var särskilt uppmärksam på rengöring av mattor och ullprodukter, vilka är de största dammsamlarna i lägenheten.
 6. Det är inte överflödigt att använda luftfilter.
 7. Var uppmärksam på kattens korrekta näring, eftersom de flesta allergener utsöndras tillsammans med urin och saliv.

Steriliserade katter är mindre allergiframkallande än konventionella katter, och det är också bevisat att katter inte är lika farliga för allergiker som katter.

Åsikten att allergi ofta orsakar djurhår är felaktigt, eftersom allergenet är ett ämne som utsöndrar ditt svins och spyttkörtlar hos ditt husdjur.

Hur man hanterar allergi mot en hund?

Reglerna är desamma som i kampen mot allergier mot katter. Det bör noteras att hunden är mycket mindre en provoker av allergier än en katt. Hundar går ofta, de tvättas oftare, och deras toalett ligger utanför huset.

Hur hanterar man allergi mot damm?

Antalet människor som lider av dammallergier växer varje år. Och det här är inte förvånande, för även hemstoftet består av ett helt komplex av allergener, varav den främsta är en dammgruva . Den lever inuti madrasser, i sängkläder och kuddar, samt stoppade i stoppning. Några lilla tricks hjälper till att bli av med dammallergier:

 1. Det är viktigt att rengöra dammsugaren med en dammsugare dagligen.
 2. Ta bort onödiga saker som fungerar som dammsamlare.
 3. Varje morgon luftar sängen och byter den varje vecka.
 4. Byt fjäderkuddarna med kuddar med speciella fyllmedel.
 5. Hantera möbelklädsel och mattor med specialverktyg.

Tyvärr är dessa åtgärder ibland inte tillräckligt. Därefter kommer läkaren att rekommendera att ta antihistaminer. Men vi måste komma ihåg att valet av medicin ska närmar sig allvarligt.

Hur man hanterar kall allergi?

Denna sjukdom kallas en pseudoallergi av läkarna, eftersom det inte finns något allergen, och det finns bara en specifik reaktion från organismen till förkylningen. Så här hanterar du kall allergi :

 1. Klä dig varmt och använd inte syntetiska underkläder och ullprodukter.
 2. Innan du går ut på gatan smörjer du ansiktets och händerna i en tjock grädde, nm, i vilket fall inte använd fuktkräm.
 3. Använd antihistaminögon och näsdroppar, som du kommer att rådgöra med en läkare.
 4. Om symtomen ökar, kontakta en läkare som ska ordinera steroida antiinflammatoriska läkemedel.
 5. Om det inte finns kontraindikationer - härdad.

Kampen med all allergi bör startas från början av dess manifestation. Undvik inte symptomen på denna sjukdom eller försök att bli av med dem själv.