Seth Panis Castle


Seth Panis Castle är ett mystiskt medeltida förråd som utförde allmänna politiska funktioner i Andorra. Under det fjärde 1500-talet samlades alla företrädare för furstendomen i Seth Panis hem för att diskutera politiska frågor från staten. Nu har detta landmärke blivit ett intressant museum, där utställningarna är värdefulla historiska manuskript, linjalförordningar och fotografier från olika statliga händelser.

Plats och arkitektur

Slottet Set Panis ligger i hjärtat av Andorra la Vella. Det blev huvudattraktionen i Barry Atik distriktet. Externt, liknar huset Seth Panis ett slott, så turister är upprörda när de kommer in. Bakom slottets dörrar ligger ett rum som liknar ett stort bibliotek med stora hyllor och mappar ordnade på dem.

Byggmaterialet i slottet Seth Panis var en grå sten, så det verkar tyvärr ganska massiv. Rektangulär låsdesign liknar en bröstkorg. I varje hörn av "bröstet" finns ett observationstorn, där i 1500-talet fanns en 24-timmars säkerhetsvakt. Små fönsteröppningar och massiva dörrar ger strukturen gotiska. Inuti, såväl som utanför Seth Panis hus, finns det absolut ingen inredning. Endast på en vägg av slottet var Andorra, vapenskölden och flaggan.

Historien om skapandet av slottet Seth Panis

I det fjärde 1500-talet utfärdade statsrådet i Andorra ett dekret om byggandet av ett politiskt förvar, som blev hemmet för Seth Panis. Den behöll de viktigaste och värdefulla dokumenten från hela Andorra. Tillgången till förvaret var endast representanter för statsmän, som vid den tiden i staten var 7. Därför var sju låser med helt olika nycklar vid dörrens valv. Varje prinsessan fick sin enda nyckel, en kopia av vilken vid den tiden var svår nog att skapa. Därför översätts namnet på slottet Seth Panis som "Bröst med sju låser".

Öppettider och väg till slottet

För tillfället kan Seth Panis endast besökas av turister med hjälp av en guide. Byggnaden öppnar sina dörrar till alla turister klockan 10.00 och fungerar fram till 18.00.

Slottet Set Panis ligger i hjärtat av Andorra la Vella, där rutten på alla bussar ligger i staden. För att komma till sevärdheterna kan du ta en taxi, men i den här staden är det svårt att göra, så det är bättre att boka en bil i förväg.