Ryska traditionella bröllopsklänning

Vid bröllopsfestet brukar bruden locka henne, det är hennes klädsel som är den främsta dekorationen av semestern. Vit brudklänning är en klassisk version av brudens klädsel. Men i Ryssland blev bröllopsklänningen vit för två århundraden sedan, och förut hade varje brud en rysk folkbröllopsklänning.

Ryska nationella bröllopsklänning

Bröllopsklänningar i rysk national stil användes av brudar fram till 1800-talet. Enkla tjejer, bondkvinnor, gift i samma kläder, samt tjejer från den ädla familjen. Skillnaden var bara i materialets värde, varifrån klänningarna sys och hur de dekorerade. I brudar från adelen var klänningen gjord av dyra tyger och dekorerade uteslutande med ädelstenar.

Under bröllopet bytte bruden i Ryssland sina kläder flera gånger. Klänningar ändras till:

  1. Engagemang.
  2. En hönsfest.
  3. Wedding.
  4. Feast.

Kostymerna skilde sig och bruden själv fick suga dem. Bröllopens brudklänning inkluderade en tröja med kjol och en sarafan. Outfiten smyckades med ett tillbehör som var ovanligt för moderna tjejer - en lindning - en cervikal dekoration. Till lindningen fästes många ljusa band, som utvecklades bakom flickans rygg. Istället för ett slöja användes en kokoshnik vid den tiden. Vid bröllopet av bruden klädd uteslutande röda bröllopsklänningar .

Bröllopsklänning i rysk stil

Idag brukar brudklänningar från ryska designers ha nationella motiv. Detta beror på att den ryska stilen i kläder nu är extremt populär. Men bröllopsklänningar i ursprunglig rysk stil är extremt sällsynta. Eftersom inte många tjejer bestämmer om en sådan original bröllopsklänning. Oftast används några element från den slaviska bröllopsklänningen:

Klänning i nationell stil är en utmärkt lösning för gravida kvinnor och tjejer med magnifika former. Han kommer att gömma den runda magen, medan bilden blir mild, vilket återspeglar den ryska kvinnans hela väsen.

Men huvuddelen av bröllopsklänningen i slavisk stil är kanske päls. Fur kan dekorera kappan på bröllopsklänningen. Om bröllopet kommer att hållas under den kalla årstiden blir det inte bara vackert, men också praktiskt. Vid varmt väder kommer det också att vara lämpligt. Lyxig päls kombineras perfekt med fina tyger. Denna kombination hittades ofta i pojkedräkt.