Prince of Norway Haakon rakade skägg och mustasch under en kunglig bankett

Kronprinsen av norska Haakon förbryllas av den ovanliga lagen av försiktiga representanter för Europas kungliga familjer, som samlades för att fira årsdagarna till kungen och drottningen i Norge. Jokeren blev av med vegetationen på hans ansikte mitt i festet.

Den oberoende prinsen

Crown Prince of Norway Haakon, trots det ansvar som han tilldelats, gjorde alltid vad han vill, oavsett allmänhetens uppfattning och går ofta mot viljans förkroppsliga föräldrar.

Så han valde sin studieplats själv, utbyte den prestigefyllda Oxford University Balliol vid University of California, och även efter hans hjärta och i strid med traditionen gifte sig med en ensamstående mamma, Mette-Marit, som arbetade som servitris och återupplivade sagan av Cinderella. Den andra dagen bevisade den 43-årige prinsen att han trots sin status vet hur man kan njuta av livet.

Prince of Norway Haakon med sin fru Mette-Marit

Dubbel semester

På tisdag kom representanter för alla kungliga familjer på den europeiska kontinenten till det kungliga slottet i Oslo för att fira 80-årsdagen av kungen och drottningen i Norge. Hans Majestät Harald V bytte ut det nionde decenniet den 21 februari och Queen Sonia korsade denna linje den 4 juli, men firandet av jubileet av paret beslutades att hållas ihop i maj.

King of Norway Harald och Queen Sonia
Sveriges kung Carl Gustav och Kronprinsessan Mette-Marit
Kronprins Haakon och Drottning Margrethe i Danmark
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Prince of Monaco Albert och Kronprinsessan i Danmark Mary
Officiell gruppfoto från firandet
Läs också

Underhållningsprogram

På gallamiddagens höjd gick födelsedagspojkens födelsedag obemärkt bakom bordet, och när han återvände hade hans ansikte inget skägg och en mustasch, som han inte hade skiljat sig i flera år. Prince Haakons underhållande handling var oväntat, han överraskade och roade gästerna.

Prince of Norway Haakon med skägg och mustasch
Prince of Norway Haakon med raka kinder