Osteogen sarkom - hur man identifierar och behandlar bencancer?

Osteosarkom är en av bencancersjukdomarna. Det är en malign tumör, vars celler är bildade från benvävnad. Den farligaste perioden av dess bildning är den aktiva fasen av skelettets tillväxt. De flesta fall av sarkom diagnostiseras hos ungdomar. Pojkar är mer benägna att bli sjuka än tjejer.

Osteogen sarkom - symptom

Osteogen ben sarkom anses vara en av de mest aggressiva onkologiska sjukdomarna. På kort tid sprider bentumören sina metastaser genom hela kroppen. Ofta förekommer cancer av denna art i långa rörformiga ben, men benen av skallen, käken och ryggraden kan bli sitt mål. De allra första tecknen på denna onkologi är mycket lätt att förvirra med ofarliga sjukdomar.

Osteogen sarkom i käken - symtom

Specifika symtom i början är dåligt uttryckta. Av denna anledning är det extremt svårt att känna igen sjukdomen sedan starten. Avgränsa följande tecken på denna patologi:

 1. De smärtsamma förnimmelserna, som är symptom på sjukdomen, förefaller sent på kvällen och ligner tandvärk.
 2. En ökning i tumören orsakar lossning av tänderna, en svårighet att tugga mat.
 3. Eftersom inflammationen sprider sig, utvecklar patienten svullnad i ansiktet, det är en förlust av känslighet.
 4. Neoplasms sönderdelningsperiod åtföljs av en signifikant ökning av kroppstemperaturen.
 5. I en senare tid är käkens osteogena sarkom en källa för urladdning från näsan och en kränkning av nasal andning.
 6. Sjukdomsförloppet förvärras kraftigt genom tillsats av infektion på grund av nedsatt immunitet.

Osteogen sarkom i lårbenet

Denna typ av patologi är anmärkningsvärd för sin list och i det första steget manifesterar sig inte alls. Känslan av obehag är förknippad med fysisk överbelastning eller uppkomsten av neuralgi. Men skillnad på sjukdomen hos andra är möjlig - osteogen sarkom i låret svarar inte på smärtstillande medel. Med tiden ökar tumören i storlek och manifesteras av följande symtom:

 1. Smärtan, som först är värre och tråkig, blir intensiv och konstant, särskilt på natten.
 2. Benet är förstorat och svullnad och svullnad i vävnaden över det drabbade området.
 3. Brottens fysiska funktion, som orsakar allvarlig lameness.
 4. Det vaskulära nätverket är tydligt visualiserat.
 5. Patologiska frakturer är ett specifikt symptom på sjukdomen i en senare period.

I senare skeden intensifierar symtomen på allmän förgiftning:

Osteogen skalle sarkom

I grunden drabbas benens plana ben: temporal, parietal, occipital, oftare frontal. I de flesta fall observeras en långsam form av sjukdomen, vilket gör tidig diagnos svår. Sarkom av skallen kännetecknas av följande kliniska manifestationer:

 1. Tumören som bildas på frontbenet når en stor storlek. Efter ett tag spirer ut.
 2. En platt tätning bildas. Först var det svårt, och senare med små mjukade zoner.
 3. Det finns konstant smärta i mitt huvud.
 4. Vid palpation av uppbyggnaden känns pulseringen.
 5. Huden ovanför det drabbade området blir tunt och blekt, på dess yta är det klart synligt kärlnät.

Om sarkomet växer djupt i skallen, kan det inte visuellt diagnostiseras. Utseendet på neurologiska symptom är bevis på hjärnskador:

Osteogen sarkom av ilium

Iliacbenen är ett av de största fragmenten av skelettet. Sarcoid ilealben är relativt sällsynt och uttrycks av en klinisk bild som är karakteristisk för andra typer av onkologi:

Knäledets osteogena sarkom

Denna typ av sjukdom anses vara den vanligaste, men svår att diagnostisera. Hans initiala symptom är inte uppenbara och orsakar inte oro. I senare steg uttrycks fotens osteogena sarkom av utseendet av mer tydliga tecken:

Osteogen sarkom i ryggraden

Malign skada på ryggraden uppträder sällan, detekteras i senare skeden och fortskrider snabbt och sprider metastaser, huvudsakligen i lungorna. Processen för tumörbildning kan ske både i en ryggrad och i flera. Symtom på ryggradssarcom är följande:

 1. Uppkomsten av sjukdomen kännetecknas av mild obehag på baksidan av en otydlig plats.
 2. Öka neoplasmen provokar ökad smärta vid hosta och nysning. Det är särskilt svårt att vara i ett horisontellt läge.
 3. Oftbildningsplatsen för den osteogena sarkomen uppfattas tydligt en smärtsam komprimering.
 4. Ryggraden blir inaktiv, vilket väsentligt begränsar patientens rörelse och leder till frekventa fall.
 5. Inflammation av den sciatic nerv utvecklas.
 6. Patientens allmänna tillstånd är mycket svårt.

Sjukdomen är farlig allvarliga komplikationer:

Osteogen sarkom - Röntgenskyltar

Baserat på detaljerna i patientens detaljerade historia och laboratorietester föreskriver läkaren instrumentala undersökningar. Röntgen av den osteogena sarkom hjälper till att upptäcka förekomst av patologi med följande egenskaper:

Osteogen sarkom - prognos

Tidigare var prognosen för onkologi av denna typ extremt negativ, eftersom osteosarkom kännetecknas av snabb utveckling och tidig metastasering. Med tanke på framväxten av nya metoder för tidig diagnos och radikal terapi har patienternas överlevnad ökat avsevärt och varierar mellan 65%. På många sätt beror framgången av behandlingen på vissa faktorer före och efter medicinsk intervention:

Osteogen sarkom - behandling

Under det senaste förflutet var den enda metoden för behandling av benkliniken amputation av benen eller det mesta av det drabbade organet. Det moderna systemet med kemoterapi före och efter operation tillåter i vissa fall att undvika denna procedur. Osteosarkomterapi består av tre huvudmetoder:

1. Kirurgisk ingrepp. Operationen är att ta bort tumören. Genom resultat av undersökningar innefattar denna procedur antingen excision av sarkom med bevarande av en lem eller amputation. En del av det borttagna benfragmentet ersätts med ett plast- eller metallimplantat. En osteogen sarkom i ryggraden, bäckenbenen och skalle anses vara oanvändbar. Kirurgisk avlägsnande av metastaser i lungorna.

2. Kemoterapi. Denna behandlingsmetod utförs före och efter operationen. I det första fallet används läkemedlet för att undertrycka och minska tumörens tillväxt. Postoperativ kemoterapi utförs i enlighet med indikatorerna för den föregående. En utvärdering av neoplasmas reaktion på läkemedlets verkan utförs också. Kemikalier är mycket giftiga och har uttalade biverkningar:

3. Strålbehandling. Benbildning består av en mängd olika celler som är karakteristiska för andra typer av onkologi. Därför betecknas denna patologi som en osteogen sarkom av polymorf cell. Användningen av strålterapi är i detta fall ineffektiv och används efter en sparsam operation eller för att lindra smärtssyndromet vid sjukdomens återfall.