Orientalisk smink

Smink av orientaliska tjejer är alltid utformad för att betona kvinnlighet och naturlig nåd, givet av naturen. I östkulturen kan människor uttrycka sina ögon och gester mycket mer än ord, och det gäller särskilt för tjejer som i vissa länder av religiösa skäl bär påkläder som helt täcker kroppen. Den enda delen som är öppen är ögonen. Därför är orientalisk smink baserad främst på ögonbekännelse: här är de ljusa, mättade färger, med övervägande av svarta, klara linjer som är ordnade för att visuellt förstora den här delen av ansiktet. Läppar och kindben i orientalisk smink framhävs inte på samma sätt som i det klassiska europeiska, där vi är vana vid att se djupt lättnad på ansiktet av modeller (skapat konstgjort med hjälp av ljus och skugga eller understruket naturligt) samt plumpa märkbara läppar.

Detta gäller även för kvälls orientalisk smink: dess skillnad från dagtid endast i mättnaden av skuggorna på ögonlockens område.


Hur man gör orientalisk smink: förberedelse

För att göra orientalisk smink behöver du ett minimum av pengar och maximalt förmåga att rita tydliga och jämnare linjer. Om i den europeiska sminken spelas den stora rollen med fjädring (som lätt kan korrigeras vid övervakning), så borde kvinnan kunna rita en rak linje från första gången, eftersom misstaget leder till den olämpliga meykapen.

Att härleda från detta, i arsenalen i den orientaliska skönheten, bör i första hand vara:

  1. Svart eyeliner , som skärps med hand.
  2. Svart eyeliner. De som inte är vana vid att rita pilar , bör välja en vaddering med en applikator, och erfarna i denna fråga kan damerna använda eyeliner med en pensel.
  3. Svart bläck. För orientalisk smink behövs mascara, vilket ger effekten av frodiga ögonfransar, eftersom orientaliska skönheter är kända för denna funktion.
  4. Skuggor , beroende på ögonfärgen, bilden och den personliga smaken.
  5. Annars, för att skapa en orientalisk smink, behöver du samma saker som används för någon annan smink: rodnad, pulver, korrigeringsmedel, foundation (om det gäller kvällsmake-up), läppglans och fixeringsgel för ägarna av breda ögonbryn.

Hur man gör orientalisk smink: Grunden för tekniken

Smink för den europeiska delen av ögonen är densamma som sminken för ögonets östra snitt: de har samma teknik.

Till att börja med måste du nivåera tonen i ansiktet, utföra skulpteringen, använda mörka och ljuskorrigatorer, och börja sedan sminka dina ögon.

Tekniken för orientalisk ögonmakeup bygger på svarta linjer: först övre ögonlocket fördelas med hjälp av en penna eller eyeliner. Linjen ska smidigt repetera sekelskiftet: luta i det inre hörnet och expandera till det yttre. Då måste du betona det nedre ögonlocket på samma sätt, och starta linjen i ögonets inre hörn. Bottenlinjen ska ha samma tjocklek och i båda ändar ansluta till toppen. Detta kommer att skapa effekten av kattens utseende och kommer att positivt betona irisens färg.

Om sminken innehåller skuggor, appliceras först de: den mörka färgen accentuerar det yttre hörnet på övre ögonlocket medan den inre är ljus.

Efter skuggorna och linerna (eller penna), applicera mascara (med ögonfransar kan det vara förhärdad) och justera sedan ögonbrynen, applicera rodnad och glans eller läppstift för neutrala nyanser.

Färger av smink i orientalisk stil

För att göra en vacker orientalisk smink behöver du inte bara kompetent egen teknik, men också kombinera färger på rätt sätt. Sedan i sminken av orientaliska skönheter är huvudaccentet fäst vid ögonen, det är nödvändigt att välja en nyans under irisen noggrant.

  1. Orientalisk smink för gröna ögon. Gröna ögon betonar terracotta och turkosfärger. Den första kommer att skapa en kontrast om bilden är ljus, och om den övergripande storleken på outfiten har dämpad nyanser, är det bäst att välja turkosfärg och dess varianter.
  2. Orientalisk smink för grå ögon. För att skapa en kontrast med blå eller grå ögon, använd skuggor av tegelstenar. Om det är nödvändigt att betona ömhet i en blick, så är det bästa valet nyanser av stålfärg med skimmer eller matt ljusgrå.
  3. Orientalisk smink för bruna ögon. Bruna ögon blir ljusare om du använder gröna nyanser av kalla nyanser. Om hela bilden är byggd i en nyckfull stil, är det lämpligt att använda beige mattskuggor.